TEM'de makas terörü! 24 saat geçmeden yakalandılar

TEM Otoyolu Seyrantepe mevkisinde lüks otomobillerle makas atan magandalar polisin dikkatli çalışması sonucu 24 saat geçmeden yakalandılar.

GİRİŞ 02.09.2019 19:12 GÜNCELLEME 02.09.2019 19:12
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

TEM Otoyolu Seyrantepe mevkisinde lüks otomobillerle süratli bir şekilde araçların arasında “makas” atarak yarışan iki maganda, sivil trafik polisleri tarafından 24 saat geçmeden yakalandı. Ehliyetlerine el konulan ve 2 yıla kadar hapisle yargılanacak olan sürücülere, 4 bin 243 lira idari para cezası kesildi. 

İstanbul TEM Otoyolu Seyrantepe mevkisi Edirne istikametinde lüks otomobilli iki maganda, süratli bir şekilde seyrederek araçların arasında “makas” atmaya başlamış ve yarışmıştı. Trafiği tehlikeye düşüren sürücüleri, otomobildeki bir kişi cep telefonuyla kaydedip sosyal medyada yayınlamıştı. Görüntülerin medyaya yansımasının ardından harekete geçen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı Sivil Trafik Ekipler Amirliği görevlileri çalışma başlattı. 

24 SAAT GEÇMEDEN YAKALANDILAR

Görüntüleri incelemeye alan polis, magandaların 34 VA 2207 ve 34 LA 6103 plakalı otomobilleri kullandıklarını belirledi. Sürücülerin B.F. ve F.O. olduklarını da tespit eden polis, magandaları yakaladı. Şubeye götürülen sürücülerden F.O.’ya, (aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin trafik kazası, arıza halleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişi sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve b anketleri kullanmaları) maddesinden bin 2 lira, (aksine işaret bulunmadıkça sürücülerin, trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeleri) maddesinden de bin 2 lira olmak üzere toplamda 2 bin 4 lira idari para cezası kesildi.

EHLİYETLERİNE EL KONULUP PARA CEZASI KESİLDİ

Sürücüye B.F.’ye ise, (aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin trafik kazası, arıza halleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişi sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmaları) maddesinden bin 2 lira, (aksine işaret bulunmadıkça sürücülerin, trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeleri) maddesinden bin 2 lira, (araç kullanırken sürücü belgesini yanında bulundurmamak ve yetkililerin her istediğinde göstermemek) maddesinden de 235 lira olmak üzere 2 bin 239 lira idari para cezası kesildi. 

2 YILA KADAR HAPİSLE YARGILANACAKLAR

Ayrıca sürücülerin ehliyetlerine polis tarafından geçici olarak el konuldu. Şubede işlemleri tamamlanan sürücüler, (Kara, Deniz Hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır) maddesinden adli işlem yapılmak üzere Maslak Şehit Mürüvvet Akpınar Polis Merkez Amirliğine teslim edildi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 25
  • Şamil 4 yıl önce Şikayet Et
    boyuna posuna baksan bir adam zannedersin, yapılan soytarılıktan başka bir şey değil
    Cevapla
  • CEMİL 4 yıl önce Şikayet Et
    idam şart
    Cevapla
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Layıkını bulmuşlar. Suçtan ısrar durumu oluşacaksa da cezaların caydırıcılığı sağlanacak şekilde katlamalı. Toplum huzuruna kasteden adi suçlu kategorisinde ifşa edilmeliler.
    Cevapla
  • görele 4 yıl önce Şikayet Et
    bu hareketler ölümlü kazalarla bitiyor 2000tl ceza bu mukafat birdaha yap demek alsana ehliyetini atsana hapise bak birdaha yaparken 40 defa düşünür bu meganda birdaha yapamaz diyen varmı yazık çok yazık alllah serlerinden korusun ÂMİN...
    Cevapla
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    2.000 er tl nedir ya, en ufak kazaları 5-10.000 tl , peşin ödeme yapınca 1500 tl ile kurtuluyorlar. kanunsuzlar ülkesi türkiye
    Cevapla
  • Vat 4 yıl önce Şikayet Et
    Zengin veletler için iki öğün yemek parası.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu