Muhammed Salih savaşıyor! 'Oğlum bu acıları kaldıramaz'

Malatya’da yaşayan SMA tip-2 hastası Muhammed Salih Habeş’in tedavisi için gerekli olan ilaçları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığı için devlet karşılamıyor. Sadece bir dozu yaklaşık 175 bin dolar olan ilaçları alacak gücü bulunmayan aile ise çaresiz bir şekilde yardım bekliyor.

Muhammed Salih savaşıyor! 'Oğlum bu acıları kaldıramaz'
Muhammed Salih savaşıyor! 'Oğlum bu acıları kaldıramaz'
GİRİŞ 05.09.2019 09:51 GÜNCELLEME 05.09.2019 09:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

5 yıl önce Suriye’deki iç savaştan kaçarak Malatya’ya sığınan Habeş ailesinin en küçük çocuğu olan 3 yaşındaki Muhammed Salih Habeş, doğuştan SMA tip-2 hastası. Hastalık sebebiyle yatağa bağımlı yaşayan ve konuşamayan küçük Muhammed’in iyileşmesi için ilaç tedavisi gerekiyor. Bir dozu yaklaşık 175 bin dolar olan ve en az 3 doz kullanılması gereken ilaç için Muhammed uzatılacak bir yardım eli bekliyor.


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), SMA hastaları için bir süredir ilaç temin ediyor ancak Muhammed Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığı için bundan faydalanamıyor. 

Oğlunun sağlık durumunun her geçen gün daha da kötüye gittiğini ifade eden anne Gülistan Habeş, “Oğlumun belden aşağısı tutmuyor. Nefes almakta zorlanıyor. Hastanelere gittik ancak Türkiye vatandaşı olmadığımız için ilaç parası karşılanmıyor. Bizim bu ilacı almamız imkansız. Oğlum avucumdan kayıp gidiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Çaresiz bir şekilde yardım beklediklerini dile getiren Habeş, “Allah rızası için bize el uzatsınlar. Oğlum bu acıları kaldıramaz. Tek çıkış yol ilaç kullanması” diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • Gokhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hastaligin vatandasligi mi olur ya yapmayin allah askina. Saglik bakanligi ne ise yariyor?? El kadar cocuk annesinin gozunun onunde eriyor. Yokmu bi devlet buyugu yardim edecek. Zenginleri soylemiom bile onlarin umrunda mi sanki. Anca senede bir cikar vergide rekor kirdim diye pozunu verir cekilirler. Yaziklar olsun
    Cevapla
  • bedava verilsin 4 yıl önce Şikayet Et
    ilaç sektörünün bu ilacı üretim maliyetini açıklasın bakalım kimin elinde kalacak bu ilaç firmasının sahibi kişiler. güya insanlığa hizmet ediyorlar. para olmasın kılını kıpırdarlarsa bende insan değilim.175bin dolar bir amerikalının 1 yıllık tüm ihtiyaçlarını ailecek krallar gibi yaşatacak bir para. bir doz ilaç ile 1 yıl krallık. kimine göre hoş hayat kimine göre acımasızca. elinde bu imka lar olmadan bu ilaçları geliştiremeyenler, imkan bulanlara göre ne durumda bir açıklama ya gerek yok.
    Cevapla
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    içeri aldık tmm insanlık ettik güzel bize biraz masraflı oldu hem maddi hem manevi sıkıntılar yaşadık bazı suriyelilerle ama bu çocuk ufacık ve ailei bu ülkeye sığınmış kbul etmişiz devlet olarak yer vermişiz aş vermişiz belki onlar bize bu kadar yardım etmezlerdi tmm ama bu çocuk ne olacak ayrıca 175bin dolar 1 doz ilaç için ne demek üstelik 3 doz lazım 3×175=525bin dolar bunu türkiye vatandaşları bile bulamazken bu aile nasış twmin etsin burda. Vatandaş her zaman ulaşamaz nereye kadar etradındaki insanlar yarsım etsin az para değil devletin büyüklüğü bu çocuğun acısı ve hastalaığına çaresi varken yardımcı olamıyorsa vah insanlığımıza ve büyük devletimize.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!