Kadın canlı bombalar otogarı havaya uçuracaktı!

Türk askerinin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla istikrar getirdiği Azez'de PKK/YPG'nin katliam girişimi önlendi. Örgütün Azez Otogarı'nda katliam yapmak için gönderdiği iki kadın canlı bomba yakalandı. TRT Haber'e konuşan intihar bombacıları örgütün aileleri ve çocuklarını öldürmekle tehdit ederek canlı bomba eylemine gönderdiğini söylediler.

Kadın canlı bombalar otogarı havaya uçuracaktı!
Kadın canlı bombalar otogarı havaya uçuracaktı!
GİRİŞ 06.09.2019 14:02 GÜNCELLEME 06.09.2019 14:02

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'nin kuzeyinde işgal altında tuttuğu bölgelerde sivillere yönelik baskı ve zulmü sürdürüyor. Siviller, özellikle de kadınlar, tehdit ve şantaj yoluyla, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla istikrarın sağlandığı ilçelerde intihar saldırıları düzenlemeye zorlanıyor.

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'de Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla huzura kavuşan bölgelerdeki istikrarı bozmak istiyor.

Türk polisi tarafından eğitilen yerel güvenlik güçleri tarafından önlenen saldırı girişimleri, eli kanlı örgütün bölge halkına tehdit yoluyla yaptığı zulümleri de ortaya koyuyor.

İNTİHAR SALDIRISI DÜZENLENMEYE ZORLANDI, AZEZ'DE YAKALANDI

Güvenlik güçleri, 23 Haziran'da Azez otogarında 2 kadın canlı bomba yakaladı. İki kadının bedenlerine, kilolarca patlayıcı madde bağlanmıştı. Eylem içinse, ilçenin en kalabalık noktalarından biri seçilmişti. Saldırı gerçekleşseydi, çok sayıda masum insan hayatını kaybedecekti.

Harekete geçemeden yakalanan şüpheliler, Azez'deki cezaevine konuldu. O cezaevini görüntüleyen TRT Haber ekibi, yargı süreci devam eden zanlılarla konuştu.

"AİLEMİ VE ÇOCUKLARIMI ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİLER"

Terör örgütünün kendilerini böyle bir eyleme nasıl zorladığını anlatan zanlılar şu ifadeleri kullandı;

"Beni çocuklarımı ve ailemi öldürmekle tehdit ettiler. Bombayı Münbiç'teki PKK'lılardan aldım. Süleyman adında biriydi. Bombayı Azez'de otogarda patlatmamı istediler. Eylemi gerçekleştiremeden yakalandım. Cezaevine koydular beni. Lütfen bana inanın, PKK bu eylemi zorla yaptırmak istedi bana."

Azez otogarındaki operasyon sırasında, üzerlerinde bomba düzeneği bulunan kadınlara eşlik eden üç terörist yakalanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek