Benzin ve dizele gelen son zam: Akaryakıt fiyat listesi yayımlandı!

Benzin ve Dizel yakıta büyük zam geldi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından tarafından yapılan açıklamaya göre 18 Eylül çarşamba gününden itibaren benzin ve dizelde zam olacağı belirtildi. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere akaryakıt fiyatları nasıl olacak?

Benzin ve dizele gelen son zam: Akaryakıt fiyat listesi yayımlandı!
Benzin ve dizele gelen son zam: Akaryakıt fiyat listesi yayımlandı!
GİRİŞ 20.09.2019 08:15 GÜNCELLEME 20.09.2019 08:16
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Benzin ve dizele son dakika zammı! Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) tarafından yapılan açıklamaya göre akaryakıt artışının ne kadar olacağı belli oldu. İstanbul'da ortalama 6,75 lriadan satılan benzinin litre fiyatı yeni zam sonrası 7,10 liraya yükseldi. Ankara ve İzmir'de ise ortalama 6,82 liradan satılan benzinin fiyatı ise 7,17 liraya yükselecek.

 

 

Dizelin litre fiyatı ise İstanbul'da ortalama 6,38 liradan satılırken zam sonrası 6,50 liraya yükseldi. Ankara ve İzmir'de ise ortalama 6,44 liradan satılan motorin fiyatı ise 6,56 liraya yükseldi. En son yine Eylül yapılan son zam üzerine gelen, yeni zamlı benzin fiyatlarının çarşamba ve perşembe günlerinden itibaren geçerli olması bekleniyor. İşte, güncel benzin fiyatları ve benzin zammına ilişkin tüm detaylar...

BENZİN VE DİZEL YAKIT NEDEN BU KADAR ARTTI?

 

 

Cumartesi günü Suudi Arabistan'ın petrol endüstrisinin altyapısına, dünyanın en önemli enerji tesislerine yönelik henüz, İHA mı yoksa füze mi olduğu, kimin tarafından düzenlendiği tam olarak belirlenemeyen geniş kapsamlı hava saldırıları hemen herkesi hazırlıksız yakalardı. Saldırılar, Suudi Arabistan'ın petrol ihracat kapasitesini yarıya indirdi. Bu sebeple akaryakıt fiyatları ani bir artış yaşandı.

BENZİNE İNDİRİM GELDİ! FAKAT POMPAYA YANSIMAYACAK

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde, 15 kuruş indirim yapılacağını açıkladı.

Ancak açıklamada, mevcut uygulama olan Eşel Mobil Sistemi gereği indirim oranı kadar ÖTV’de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacağı bildirildi.

Motorinin litresi İstanbul'da ortalama 6,47 liradan, Ankara'da 6,56 ve İzmir'de de 6,58 liradan satılıyor. Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

YORUMLAR 18
  • Tc murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar sudi arabistan rafine patlaması.sonucu .yükseldi
    Cevapla
  • hmd 4 yıl önce Şikayet Et
    Elektrikli araç
    Cevapla
  • Mennan 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes bir gün arabaya binmesin ne oluyor bakın nasıl düşer
    Cevapla
  • Bayram 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende öyle düşünüyorum ama biz milletçe keyfimize düşkünüz her araçta bir kişi evden işe işten eve gidip gelirsek adamlar bize daha çok kaktırır
    Cevapla
  • Malatyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Akaryakıt Zamları Geri Çekilsin, Enflasyonla mücadele ye zarar veriyor.
    Cevapla
  • Merr 4 yıl önce Şikayet Et
    Suudlar üretimi durdurdu 3 gun onceden belliydi..
    Cevapla
  • Turk 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah sonumuzu hayır eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin