Topçu: Devlet ve millet olarak el ele engel olacağız

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Bürokrat, İşadamı, STK temsilcileri ve Sakarya’da eğitim gören Kazakistanlı öğrencilerden oluşan bir heyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki çalışma ofisinde kabul etti.

Topçu: Devlet ve millet olarak el ele engel olacağız
Topçu: Devlet ve millet olarak el ele engel olacağız
GİRİŞ 19.09.2019 10:39 GÜNCELLEME 19.09.2019 10:39
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Paralimpik Sporcu-İşadamı Selim ÖZEN ile engelli vatandaşların meselelerini konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu,  engeIIi olmanın bir kusur olmadığına dikkati çekerek, “EngeIIi  oImak bir problem veya bir kusur değildir. Şu anda engelsiz olanların, bir an sonrasında engelli olmaması için hiç bir garantisi yoktur. Selim kardeşimiz de buna örnek, kendisi  2000 yılına kadar engelsizdi, şimdi ise  ortopedik engelli olmasına rağmen bir çok alanda çalışmalar yaparak başarılar elde etmiş, halen de mücadelesine devam ediyor” dedi.

Topçu, Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’ın engellilere yönelik pozitif ayrımcılık politikalarının hayata geçirilmesinde çok ciddi duyarlılığının olduğunu belirterek; devletimiz, engelleri dolayısıyla her alanda karşılaştıkları güçlükleri yılmadan azimle çalışarak aşan, inanç ve gayretleri ile hepimize örnek olan engelli vatandaşlarımızın eğitim, istihdam ve sağlık konuları başta olmak üzere, kamunun her imkanından pozitif bir ayrımcılıkla faydalandıklarını, sorunlarının çözümünde de ülkemizin refah seviyesi yüksek ülkeler seviyesinde olduğuna dikkat çekti.

Topçu son olarak “devlet ve millet olarak el ele, hayatın her alanında engeIIi insanımıza engeI çıkartan her şeye engel olmaya devam edeceğiz” dedi.

Paralimpik Sporcu-İşadamı Selim ÖZEN ise;

Kendisinin ülkemizde ilk defa  tekerlekli sandalye dans ve ağır düzeyde engelli bireylerin yapmış olduğu Boccia branşında antrenörlük belgesine sahip olduğunu, bedensel engelli sporlarında lisanslı olarak  aktif  Trap , Okçuluk  ve Masa Tenisi sporlarını yaptığını, bu alanlarda ulusal derecelerinin bulunduğunu  ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi  ve  Boccia Branş Sorumlu As Başkanı olduğunu söyleyerek, 2000 yılında geçirmiş olduğu bir kaza sonucu omurilik yaralanmasından ötürü yürüme yetisini yitirdiğini, bu sebepten ötürü tekerlekli sandalyede yaşamını idame ettirdiğini söyledi.

 

ÖZEN sözlerine şöyle devam etti; “Cumhurbaşkanımız Sn Erdoğan’nın iktidara geldikleri günden bugüne kadar bizimle ilgili çalışmalarını ve kendilerinin engellilere yönelik özel hassasiyetlerini biliyoruz. Bunun için Sn. Bakanımız Yalçın Topçu’nun  nezdinizde Cumhurbaşkanımızın zatı alilerine camiamız adına şükranlarımızı iletiyorum. Ayrıca bugün burada bizleri kendi evimizde gibi ağırlayan Sn Yalçın Topçu bakanımıza gösterdikleri ilgi ve alakaları için teşekkür ediyorum. Kendileriyle eğitimden istihdama kadar, her konuda engelli vatandaşlarımızın meselelerini ele alma imkanı bulduk. Bize bu fırsatı sundukları için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR 24
  • Rabia Yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım ilginiz düşünceleriniz için teşekkür ederiz. Bir gün değil her gün engelli abilerimizin ablalarımızın kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Bir engelli adayı ve bir öğretmen olarak gönüllü bir şekilde her zaman yanınızdayım. Selim bey sizi de azminiz ve başarılarınız için tebrik ederim. Şehrimizi ve ülkemizi daha yaşanılabilir hale getirmek bizim elimizde. Devletimizinde desteğiyle başarabiliriz. Bu yolda her zaman engel değil destek olacağız. Her zaman her koşulda yanınızdayız.
    Cevapla
  • Sedat Sert 4 yıl önce Şikayet Et
    Sadece belirli günlerde değil ihtiyaç duyulan her alanda her zaman destek olmamız gereken engelli vatandaşlarımıza sayın başdanışmanın gösterdiği ilgiyi önemsiyorum. Inşallah tecrübesi ve gösterdiği başarılarla kendini engelli vatandaşlarımızın sorunlarına adayan Selim bey de projeleriyle yaşanabilir bir şehir, ülke oluşturmada yine öncülük edecektir. Devletimizin desteği çok önemli.
    Cevapla
  • Serkan Ekinci 4 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle engelli kardeşlerimize her zaman desteğini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkürlerimi iletirim. Sayın Selim Özen’in azmini ve başarısını büyük bir hayranlıkla takip ediyorum. Hayatta her an her şey, herkesin başına gelebilir. Engelleri aşmamız birbirimize engel olmamakla sağlanır. Yüreği büyük insanları tekrardan tebrik ediyorum. İyi ki varsınız.
    Cevapla
  • Neşe Ekinci 4 yıl önce Şikayet Et
    Birbirimizi anladığımız her an, bir engeli daha yıkar ve yaşamı herkes için huzurlu kılarız. Allah yolunuzu açık etsin.
    Cevapla
  • Mehmet onur 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi de engelli olan Selim kardeşimize engelliler ile ilgili çalışmalarından dolayı tebrik eder başarılarının devamını dilerim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...