CHP bunu da yaptı! Konferansta PYD yandaşını konuşturdular

CHP tarafından düzenlenen Uluslararası Suriye Konferansı, bugün İstanbul’da gerçekleştirildi. Muhaliflerin davet edilmediği toplantıda, terör örgütü PYD’ye yakınlığıyla tanınan Amy Austin Holmes konuştu. Holmes, yaptığı açıklamalarla eli kanlı teröristleri meşrulaştırmaya çalıştı.

CHP bunu da yaptı! Konferansta PYD yandaşını konuşturdular
CHP bunu da yaptı! Konferansta PYD yandaşını konuşturdular
GİRİŞ 28.09.2019 15:57 GÜNCELLEME 28.09.2019 15:59
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

CHP tarafından uluslararası düzeyde düzenlenen ''Suriye'de Barışa Açılan Kapı - Uluslararası Suriye Konferansı'' gerçekleştirildi. 

 

 

Açılış konuşmasını CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın yaptığı konferansa İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmacı olarak katıldı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının bitimine kadar sosyal medya üzerinden canlı yayınlanan konferansta, katılımcıların konuşmasını salondakiler takip edebildi. 

PYD yandaşı Amy Austin Holmes'in ismi en altta.

 

 

PYD SEMPATİZANI AMY AUSTİN KONUŞMA YAPTI

Yeni Şafak'ın haberine göre; Katılımcılar arasında yer alan ve terör örgütü PYD'ye yakınlığıyla tanınan Amy Austin Holmes skandal ifadeler kullandı. Konferansta terör örgütünü 'barış gücü' olarak nitelendiren Holmes, ''PYD Kürt ağırlıklı bir yapı değil artık. %60 oranında Araplardan oluşuyor. Kürtler, Süryaniler, Ezidiler, Hristiyanlar, Türkmenler var. Yani Suriye Halklarının temsilcisi ve içinde etnik çeşitliliği barındırıyor'' dedi. 

Amy Austin Holmes'in sosyal medya hesabı, PYD'lilerin pozlarıyla dolu. 

KILIÇDAROĞLU SÖZ VERMİŞTİ

Oysa CHP lideri Kemal Kılıçdaroğu, konferansa terör örgütlerinin davet edilmeyeceği sözünü vermişti. Kılıçdaroğlu, 'PYD de katılacak mı?' Sorusuna ''Onlar hariç, onların dışında. Suriye'nin Dışişleri Bakanlığından bir yetkili olabilir, gelebilir'' cevabını vermişti. 

Amy Austin Holmes, uluslararası alanda terör örgütü PYD'nin çalışmalarına destek veriyor. Amerika'da ve Avrupa'da PYD lehine lobi çalışmalarında aktif rol alıyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 144
  • kayra-keskin 4 yıl önce Şikayet Et
    o parmakların kökünden kopar inşallah
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    suriyeli rejimi adamı ve bu kadın neden tutuklanmıyor
    Cevapla
  • Dervaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede chp ye herşey serbest ceza verilemez sorgulanamaz her haltı yeme hakları var anayasa üstü bi parti herhalde bune dir be ihanet yolsuzluk casusluk terör yandaşlığı vb ne ararsan var ama kılına dokunulmuyor.
    Cevapla
  • ikonyum 4 yıl önce Şikayet Et
    iyide devlet bunlari görüp neden müdahale etmiyor ben bunu anlayamıyorum kes cezasını bu kadar vatan hainligine neden birşey yapılmıyor , böyle olduğu sürece bunlar daha da azacaklardir buda böyle biline
    Cevapla
  • POYRAZZZZZ 4 yıl önce Şikayet Et
    chp pkk dan mazbatayı aldı hayırlı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!