Türkiye'nin Suriye operasyonunda ilk hedefi: Sınırdaki 120 km'lik hat...

Türkiye'yi tehdit eden terör unsurlarının sınırlarımızdan temizlenmesi ve sızma girişimlerinin engellenmesi adına Fırat'ın doğusunda Suriye'nin kuzeyin Barış Pınarı Harekatı düzenleniyor. Bu kapsamda Türkiye'nin harekat planında ilk hedefi Tel Abyad-Resulayn arasındaki 120 km'lik mesafeyi YPG'den temizlemek. İşte 08 Ekim 2019 tarihi itibariyle başlayan operasyonun tüm detayları...

Türkiye'nin Suriye operasyonunda ilk hedefi: Sınırdaki 120 km'lik hat...
Türkiye'nin Suriye operasyonunda ilk hedefi: Sınırdaki 120 km'lik hat...
GİRİŞ 09.10.2019 09:35 GÜNCELLEME 09.10.2019 09:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fırat'ın doğusunda beklenen harekat için birliklerin Münbiç'e doğru ilerlediği bildiriliyor. Türk Hava Kuvvetleri Irak-Suriye sınırında devriye-keşif ve gözetleme uçuşlarını sıklaştırdı. Türk askeri birliklerinin zırhlı araçlarla Cerablus'tan girdiği bildirildi. Sahadan edinilen bilgilere göre Suriye'nin kuzeyinde askeri hareketlilik yaşanıyor.

 

 

Türkiye, Suriye sınırındaki terör tehdidini ortadan kaldırmak adına önemli bir operasyona başladı. Bu kapsamda Türkiye'nin harekat planında ilk hedefi Tel Abyad-Resulayn arasındaki 120 km'lik mesafeyi YPG'den temizlemek. Türkiye'de Akçakale ve Ceylanpınar'ın tam karşısında kalan bu yerleşim yerleri temizlenerek operasyonun lojistiği için de avantaj sağlanacak.

Operasyon başladı: Türk askeri sınırı geçti!

 

 

SINIRA ASKERİ SEVKİYAT SÜRÜYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye sınırındaki askeri birliklere komando ve zırhlı personel taşıyıcı takviyesi yapıldı.

Türkiye'nin farklı kentlerindeki birliklerden daha önce Hatay'a gönderilen komando ve zırhlı personel taşıyıcı araçlarından oluşan konvoy, güvenlik önlemleri altında Kilis kent merkezinden geçerek sınır hattına doğru ilerledi.

Komandolar ve araçların, Kilis-Suriye sınırında konuşlu askeri birliklere takviye amacıyla gönderildiği öğrenildi.

6 adımda Fırat’ın doğusuna operasyon

OPERASYONUN GENİŞLİĞİ 450 KM

Genişliği 450 kilometre, derinliği 32 kilometre olacak bu operasyonu tek başımıza yapacağız. En az 10 tugay ile şu ana kadar yapılan en büyük sınır ötesi operasyon olacak. Özel kuvvetler, topçu ve zırhlı birlikler, komando tugayları ve hava unsurlarımız katılacak. Daha önceki operasyonlar 40 kilometre genişlik, 40 kilometre derinlik civarındaydı.

Barış Pınarı harekatı nedir: Operasyon bölgeye düzenlenmeye başladı...

TERÖRİSTLER SİVİL KIYAFET GİYİP ARAÇLARINA ABD BAYRAĞI ASMAYA BAŞLADILAR

Edinilen bilgilere göre YPG/PKK'lı teröristler kaçacak delik ararken kamufle olmak için başta Tel-Abyad ve Rasulayn’da olmak üzere sivilleri canlı kalkan olarak kullandıkları, militanlarına sivil kıyafet giyin emri verdiği ve araçlarına ABD bayrağı asmaya başladıkları bilgilerine ulaşıldı.

Bunun yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'tan Suriye'ye teröristlere yardım götüren konvoyu vurdu. Esed'ın resmi ajansı ise "Türkler YPG mevzilerini dövüyor. Türk topçuları YPG mevzilerini dövüyor" şeklinde duyurdu.

Operasyon öncesi İran'dan Türkiye açıklaması! Fırat'ın doğusu yorumu

TRUMP "BEN SURİYE'DE KİMSENİN TARAFINI TUTMUYORUM"

Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen ABD ile Japonya arasındaki ticaret anlaşmasının imza töreninin ardından gazetecilerin Suriye ile ilgili sorularını yanıtladı.

Suriye ile ilgili kararının doğru olduğunu dile getiren Trump, "Suriye'de kimsenin tarafını tutmuyorum" dedi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile "iyi ilişkileri" olduğunu kaydetti.

Trump, "Uzun yıllardır Suriye'deyiz. Suriye'deki görev kısa vadeli olmalıydı. Girip, çıkmamız gerekirdi." ifadesini kullandı. 

YORUMLAR 3
  • Akinci Beyi 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede ne isimiz var diyende,savasa hayir diyerek terör örgütlereine arka cikanda ama larla söze baslayanlar da süzme vatan hainidir..nokta.Türkiye cumhuriyeti carikla kazanildi kuruldu,dolarla degil.Abd ve avrupa devletlerinin suriyede ne isleri var ki bize ahkam kesiyorlar,asil onlar defolup gitmeliler bölgemizden.Cetvelle cizilen haritalardan biktik,kendi haritamizi ciziyoruz,kendine güvenen varsa gelsin karsimiza.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hedef sam ve tum surya topraklari olmali.bu zalimden-eseddten tum bolge kurtarilmali...tamammi....
    Cevapla
  • Abdulhamit han ALTIN 4 yıl önce Şikayet Et
    Askeri ALLAH yadım etsin . kazaları mubarek olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi
Devlet Bahçeli: İran-İsrail gerilimi tiyatrodur