Arap Birliği'nin Türkiye karşıtı taleplerine ret

Libya'da uluslararası toplum tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Arap Birliği'nin Türkiye aleyhindeki taleplerini reddettiğini bildirdi.

Arap Birliği'nin Türkiye karşıtı taleplerine ret
Arap Birliği'nin Türkiye karşıtı taleplerine ret
GİRİŞ 12.10.2019 22:18 GÜNCELLEME 12.10.2019 22:19
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

UMH'ya bağlı Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, "Libya, Türkiye Cumhuriyeti'yle iş birliğini durdurmayı ve diplomatik temsil seviyesini düşürmeyi reddediyor." denildi.

 

Arap Birliği'nin dışişleri bakanları düzeyindeki olağanüstü toplantısının sonuç bildirisinde, "Arap ülkelerinden Türk hükümetiyle iş birliği yapmaması ve diplomatik temsil seviyesini düşürmesinin" talep edilmesi üzerine bu açıklamanın yapılmasına gerek duyulduğu ifade edildi.

Bunun yanı sıra Libya yerel basınında, Libya'nın Arap Birliği Temsilcisi Salih eş-Şemahi'nin, Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısının açılışında konuşmayı reddettiğine dair haberler yer aldı.

 

Türkiye'nin 9 Ekim’de başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nın ardından Mısır yönetimi, Arap Birliği'ni olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

Katar, Somali ve Libya toplantının sonuç bildirisini imzalamamıştı.

YORUMLAR 153
  • Tarih 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun kardeşlerimize...yakında onlarda Hafteri indirip libyanın toprak bűtünlüğünü sağlarlar...elbette Türkiyemizin yardımıyle..!
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah CC. zalime, kafire, münafığa nasıl rahmetini kesmiyorsa Türkiye'de karar alan yöneticilere kızıp oradaki kardeşlerine sırtını dönmez, tarihte de böyle oldu ve olmaya devam edecek. Bundan dolayı Allah CC. ona dost olanlarla beraberdir ve dostlarına kurulan tuzakları boşa çıkarır.
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    bu arap birliginde bulunan bazı ülkeler kendi ülke ve vatandaşlarını sattılar...ama hala akıllanmadılar neden bunların hepsi 1 dolarlık adamlarda ondandan.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz içimize kapanır dünyadan izole edilirsek teknoloji askeri sistemlerimizi yeniler kimsenin bilmediği sistemleri geliştirir kıtalar arası nükleer füzeler geliştirir bir çok anlamadığınız teknolojiyle içten içten gelişiriz. O zaman bizimle diyaloğa girerseniz bu gün yaptıklarınızı yüzünüze vuracağız.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    helal lan libyalılar aferim size
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi