500 Kürt Şahini kasabaya giriş yaptı! Tokat gibi mesaj!

Suriye Milli Ordusu'na bağlı Hamza Tümeni Özel Kuvvetleri, Fırat'ın doğusuna asker göndermeye devam ediyor. Önceki gün, bünyesindeki Kürt Şahinleri Tugayı'ndan 500 asker gönderen Hamza Tümeni, bu gece de Kürt Şahinlerinden 500 asker daha gönderdi. Tugayın tim komutanı, 'Fırat'ın doğusundaki kardeşlerimizin koruyucusu biziz, PKK değil' dedi.

GİRİŞ 13.10.2019 03:45 GÜNCELLEME 13.10.2019 09:38
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla birlikte Fırat'ın doğusuna binlerce askerini gönderen Suriye Milli Ordusu bileşenlerinden Hamza Tümeni Özel Kuvvetleri, geçtiğimiz Cuma günü bünyesindeki Kürt Şahinleri Tugayı’ndan 500 askeri harekata gönderen Hamza Tümeni, bu gece de 500 Kürt Şahinini Resulayn’a gönderdi.

 

 

ZEYTİN DALI HAREKATI'NA DA KATILMIŞLARDI

Fırat Kalkanı Harekatı sonrasında kurulan ve tamamen Kürtlerden oluşan tugay, Zeytin Dalı Harekatı sırasında da Türk askeriyle birlikte operasyonlara katıldı.

 

 

Kürt Şahinleri, Fırat'ın doğusunda terör örgütü YPG/PKK'ya karşı mücadele etmek için, ağır silahlar bulunan araçlarla birliklerinden yola çıkarak Fırat’ın doğusuna gitti.

"KÜRT ŞAHİNLERİ OLARAK PKK’NIN ZULMÜNÜ BİTİRECEĞİZ"

Fırat’ın doğusuna giderek Barış Pınarı Harekatı’na katılacak tugayın tim komutanı, "Biz Hamza Tümeni Özel Kuvvetlerine bağlı Kürt Şahinleri olarak, Fırat’ın doğusuna gidiyoruz. Kürt kardeşlerimizin PKK’dan yaşadığı zulmü bitireceğiz. Suriye herkesin. Oradaki kardeşlerimizin koruyucusu biziz PKK değil" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 51
  • yiğido 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin Türkü Kürtü yok. Hain her zaman haindir. sorun KKTC Cumhurbaşakanı Türk mü Kürt mü pkk mı rum mu adam kalkmış demokrasiden bahsediyor. demokrasiden bahsedenler ırak ve suriye de arap kürt türk demedi tecavüz ettiler. öldürdüler. Biz bunu kıbrıs da her yerde yaşadık. yeter artık. Biz Müslümanız Kardeşiz.
    Cevapla
  • Özcan 4 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman söylerim Kürt Türk kardeştir. Yıllardır aralarına fitne fesat sokanlar terör örgütlerinin kumpasidir bu kumpasin koruyucu suda ABD den başkası değildir.
    Cevapla
  • maraşlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Aferim kardeşlerim.Sizler selahattin eyyubinin neslisiniz.Orada ne kadar hain ve terörist varsa imha ediniz. allah yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • Gökhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kürtler müslümandır.bizim kardeşimizdir.pkk.ypg kafire hizmet eden terör örgütüdür.bu kadar açık ve net.
    Cevapla
  • Diyarbakır 4 yıl önce Şikayet Et
    Kökünü kazacagiz PKK nin bu topraklar da kardeşlik olacak komşuluk olacak güzellik olacak burası tekrar medeniyetin beşiği olacak bı izni Allah inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı