Soçi mutabakatı sonrası gözler Türkiye'deki Suriyelilerde

Türkiye; ABD ve Rusya ile sınır güvenliğini sağlamak ve Suriyelilere güvenli bölge oluşturmak için anlaşmalar yaptı. Bu bölgelere Türkiye'deki Suriyelilerin yarısınının dönmesi bekleniyor.

Soçi mutabakatı sonrası gözler Türkiye'deki Suriyelilerde
Soçi mutabakatı sonrası gözler Türkiye'deki Suriyelilerde
GİRİŞ 23.10.2019 09:37 GÜNCELLEME 23.10.2019 10:02
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Suriye'deki iç savaştan en çok etkilenen ülke Türkiye oldu.

 

 

Suriye'den kaçan 4 milyon Suriyeli Türkiye'nin neredeyse her şehrine dağıldı. İşsizliğin giderek artması ve ekonominin son aylarda zor durumlarda kalması nedeniyle vatandaş Suriyelilerin de bu durumda etkisinin olduğunu belirtip, rahatsızlığını sık sık dile getirdi.

ANLAŞMALAR YAPILDI

 

 

Barış Pınarı Harekatı'nın ardından ABD ve Rusya ile yapılan anlaşmalarla Türkiye Suriye sınırındaki 30 km derinliğindeki alanın teröristler tarafından terk edileceğinin güvencesini aldı.

2 MİLYON SURİYELİ DÖNECEK

Söz konusu bölgeye Türkiye'de yaşayan 4 milyon Suriyelinin 2 milyonunun dönmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu bölgeye yapılacak evlere Türkiye'deki Suriyelilerin yerleştirileceğini açıklamıştı. Dünya liderlerine de bu konuda destek vermeleri konusunda çağrı yapmıştı.

YORUMLAR 14
  • mehri Gül 4 yıl önce Şikayet Et
    Dönmeleri gerekli çünkü bu ülke Türkiye Cumhuriyeti bu ülke için atalarımız mücadele vermiş böyle kolayca ülke sahibi olunur mu kaldı ki kendi ülkeleri de var bence güvenli bölgeye hepsi gönderilmeli
    Cevapla
  • Nihat 4 yıl önce Şikayet Et
    Dönmezlerse bize kasıtları var demektir. Aynı zamanda Ak partiye de kasıtları var demektir. Onlar yüzünden seçim kaybettik. Güvenlikleri sağlanırsa zaten kalmalarının biz anlamı yor. Gitsin kendi ülkelerini Türkiye gibi yapmaya çalışsınlar. Yoksa herkes gelsin dersek ,Afrikada ve Asyada bi tane insan kalmaz hepsi gelir.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    peki diğer 2 milyon suriyeli neolacak bilen varmı ?
    Cevapla
  • Türkiye, 4 yıl önce Şikayet Et
    Güvenli bölge oluşturulduğuna göre neden yarısı dönüyor. Tamamı bölgede tutulabilir. İhtiyaçları burada da orada da karşılanacaksa fark eden nedir? Eğer kendi rızaları ile gitmeleri beklenirse boşuna bekliyor olunur. Olaylar başlamadan önceki yaşam standardı bile Türkiye'deki yaşam standartlarının yarısı kadardı, neden geri gitmek istesinler. Öncelikle tamamı bölgeye gönderilmelidir. Sonrasında işletme kuranların yerli işletmeler ile aynı standartlarda işletme mevzuatlarına uymaları sağlanmalıdır. Sonraki süreçte de değerlendirmeler yapılabilir.
    Cevapla
  • KIRKiKi 4 yıl önce Şikayet Et
    ne demek döneceklermi güvenliğini sağlıyoruz daha ne
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    bence çoğunluğu yine kalır malesef az bir kısmı gider
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi