Yalçın Topçu Kırgızistan temaslara devam ediyor!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun Kırgızistan temasları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Afganistan'ın Bişkek Büyükelçisi Mohammed İssa Mesbah tarafından büyükelçilik konutunda verilen akşam yemeğine katıldı.

Yalçın Topçu Kırgızistan temaslara devam ediyor!
Yalçın Topçu Kırgızistan temaslara devam ediyor!
GİRİŞ 27.10.2019 12:34 GÜNCELLEME 27.10.2019 12:34
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yalçın Topçu burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluk bağının asırlar öncesi bir geçmişi olduğunu ifade ederek; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katkılarıyla son 18 yılda ilişkilerimiz her konuda çok daha ilerledi, misal olarak Türkiye'nin eğitim bursu verdiği ülkeler arasında kardeş ülke Afganistan ilk sırada yer almaktadır” dedi.

Afganistan Büyükelçisi Mohammed İssa Mesbah ise yemek sonrası yaptığı konuşmada; “Türkiye ve Türk halkı Afganistan’ın her zaman yanında oldu. Türkiye'nin, Türk halkının ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Afganistan ve Afgan halkı için yaptıkları hiç bir zaman unutulmayacak. Biz dost ve kardeş iki ülkeyiz. Türk kardeşlerime ve Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a selam ve saygı sunuyorum, sizleri evimde ağırlamaktan mutlu oldum. Türkiye'yi, Türkleri ve Sayın Erdoğan'ı seviyor ve dua ediyoruz" şeklinde konuştu. Mesbah, yemek sonunda misafirlerine Afganistan'ın milli kıyafeti 'Jelek' taktim etti.

Yemeğe, Topçu’nun yanısıra Manas Üniversitesi Denetleme Kurulu Üyeleri YÖK Başkan vekili Prof. Dr. Rahmi Er, YÖK Yürütme Kurulu ÜyesiProf. Dr. Metin Topçuoğlu, Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı İsmail Eraslan ve Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı da katıldı. Davetliler, dost ve kardeş ülke Afganistan Bişkek Büyükelçisi Mohammed İssa Mesbah’a nazik davetleri için teşekkür ederek Afganistan’dan çok sayıda Manas üniversiteli öğrencilerin olmasından ötürü de memnuniyetlerini bildirdiler.

YORUMLAR 7
  • Türk İslam 4 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım hainler hazmedememiş.Allah var Problem yok. Bir olacağız.İri olacağız.Diri olacağız.Turan eller var olsun.Allah Türk’e Yar Olsun.
    Cevapla
  • Türk oğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel ve Umut verici şeyler
    Cevapla
  • EMİN 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar halı kilim varsa üzerlerine almışlar
    Cevapla
  • Doğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kirgız Türk Manas Üniversitesinin bir dergisi vardır yaklaşık 12_13 sayfa 8_9 sayfasında rektörün resmi yer alır siyasi gelecek planlaması böyle bir şey,yazık milyonlarca dolarlık üniversiteye rektör olana bakın ve onları denetleyen,yaşasın devlet memurluğu,,,,alaluyaaaaaa hurraaaaa
    Cevapla
  • Ultraslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Aman yanımızda olmayın ülkenizde olun.Suriyeliyi anlarımda afganlıyı hiç anlamam.Afgan başlı başına büyük dert.
    Cevapla
  • ŞAMİLHAN 4 yıl önce Şikayet Et
    senin yanında değil Türk Milletinin yanında olduğunu söylüyor ve bizim için önemli sözler
    Cevapla
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    nasılya bişkek afganistan bir düşünsenize.bişkek kırgız afganistan ne alaka.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBAN kiralamaya ağır cezalar geliyor! Maliye geniş çaplı çalışma başlattı
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri