Altun'dan ABD'ye 'Mazlum Kobani' tepkisi

İletişim Başkanı Altun, bazı ABD Kongresi üyelerinin terörist elebaşı Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin’i ülkeye davet etmelerine ilişkin "Ferhat Abdi Şahin’i davet edenler, ABD-Türkiye ilişkilerine zarar vermelerinin yanı sıra, ABD yasalarına göre de suç işlemektedirler. Şahin’i Washington’a davet ederek onu meşrulaştırmaya çalışanları Türk halkı hiçbir zaman unutmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Altun'dan ABD'ye 'Mazlum Kobani' tepkisi
Altun'dan ABD'ye 'Mazlum Kobani' tepkisi
GİRİŞ 02.11.2019 00:35 GÜNCELLEME 02.11.2019 00:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bazı ABD Kongresi üyelerinin terörist elebaşı Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin’i ülkeye davet etmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İletişim Başkanı Altun, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada “Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan bir teröristtir. Sadece bu da değil, kendisi aynı zamanda PKK ile YPG arasındaki ayrımın aslında ne kadar yüzeysel olduğunun canlı bir kanıtıdır." ifadelerini kullandı.

Altun, paylaşımlarına şu şekilde devam etti:

“Ferhat Abdi Şahin’i davet edenler, ABD-Türkiye ilişkilerine zarar vermelerinin yanı sıra, ABD yasalarına göre de suç işlemektedirler. Ferhat Abdi Şahin’i Washington’a davet ederek onu meşrulaştırmaya çalışanları Türk halkı hiçbir zaman unutmayacaktır.

NATO müttefikimizin bir terörist elebaşını yüceltme çabaları yıllar boyunca hatırlanacaktır. Arkasında kim olursa olsun terörle mücadele etmeye devam edeceğiz. 
Bir terörist birileri tarafından kahraman olarak kabul edildiği müddetçe teröre karşı mücadele başarılı olamaz.

Amerika’nın bu terör örgütüne verdiği destek, kendi tarihine kara bir leke olarak geçecek ve tam bir dış politika fiyaskosu dersi olarak anlatılacaktır. ABD Kongresi, bu daveti bir daha gözden geçirmeli ve PKK terörü kurbanlarının ailelerinden özür dilemelidir.”

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • TosuNPaşA 4 yıl önce Şikayet Et
    baş terörist ve terör destekçisi "Terör Raporu" açıklıyor. trajikomik
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin