Son Dakika: Türkiye'den ABD ve Rusya'ya uyarı: Çağrımızı yineliyoruz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı devam ederken açıklamalarda bulunuyor. Kalın, "Sahada tahrik ve tacizlerin olduğunu hep birlikte görüyoruz. 17 Ekim Anlaşması'nın muhatabı ABD ve 22 Ekim Soçi Anlaşması'nın muhatabı Rusya'ya anlaşmaların gereğini yerine getirme çağrımızı yineliyoruz." dedi.

GİRİŞ 19.11.2019 19:27 GÜNCELLEME 19.11.2019 19:56
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulunuyor.

 

 

İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları:

Sayın Cumhurbaşkanımızın 13 Kasım'da gerçekleştirdiği ziyaretin bizim açımızdan başarılı geçtiğini ifade etmek isteriçz. Sayın Cumhurbaşkanımız tabloyu net bir şekilde ortaya koymuştur. Sayın Trump ile ikili konular etraflı bir şekilde ele alınmıştır. S-400'den F-35'e kadar açık ve samimi biçimde ele alınmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın 5 senatörle yaptığı görüşmede Türkiye'nin beklentileri, güvenlik kaygıları açık bir şekilde ifade edilmiştir. 

 

 

NATO ZİRVESİ

3-4 Aralık'ta NATO zirvesi gerçekleştirilecek. Sayın Cumhurbaşkanımız bu zirveye ciddi bir hazırlık yaparak gidecektir. NATO'nun 21. yüzyıldaki konumu, pozisyonu, öncelikleri bakımından bir zihni berraklığın olması gerekiyor. Bu zirvenin NATO'nun geleceğine ilişkin daha berrak, aydınlık bir tablonun çıkmasına vesile olmasını ümit ediyoruz.

NATO Zirvesi'nin ardından Fransa, Almanya ve İngiltere liderleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan Dörtlü Zirve gerçekleştirecek.

ABD VE RUSYA'YA ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ

Suriye Milli Ordusu unsurlarının bölgede güvenlik ve istikrar çalışmalarının devam ettiğini belirtmek istiyorum. Sahada tahrik ve tacizlerin olduğunu hep birlikte görüyoruz. 17 Ekim Anlaşması'nın muhatabı ABD ve 22 Ekim Soçi Anlaşması'nın muhatabı Rusya'ya anlaşmaların gereğini yerine getirme çağrımızı yineliyoruz.

Aslında YPG, DEAŞ'ın geri gelmesini istiyor. DEAŞ'ın sonlanmasını istemiyor, bunu kendini meşrulaştıracağı bir araç olarak kullanmak istiyor.

S-400'DE GERİ ADIM ATMAK SÖZ KONUSU DEĞİL

S-400 konusunda geri adım atmak söz konusu değil. Bu, imzası atılmış, tamamlanmış bir anlaşmadır.

 

YORUMLAR 24
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd ye güvenilmez demistik hic bir anlasmaya uymazlar kandirirlar demistik batinin iki yüzlü yalanci oldugunu anlayamazsan daha cok kandirilir aldatilir arkandan vurulursun 50 yildir ab mütakereleri sürerken nasil oluyorda mülteci anlasmasi yapiliyor bati ile tüm anlasmalari iptal etmeniz lazim yeniden masaya otursunlar
    Cevapla
  • murtaza 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis ne çabuk unutuyorsun düşmanlarını, sen kendin söylemedinmi, düşmanlarını açık bir şekilde, dünya 5 ten büyük diye, şimdi kalkmış sitem ediyorsun, bunlar türkiyeye dost gözükmek için danışıklı dövüş yapan kafirler, senki Osmanlı'dan gelen büyük şahsiyetsin, neden bu köpeklere pirim veriyorsun.
    Cevapla
  • adem 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim tek bileğimizi büken nükleer güç olmamamız yoksa ............
    Cevapla
  • Miner 4 yıl önce Şikayet Et
    Tek çare ümmet bilincidir. Buda ancak halife makamının oluşturulması ile mümkündür. çok zor ama başka çare yok.
    Cevapla
  • Dadas 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen varya çok tehlikeli birisin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak