Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, ABD’den Doktora aldı

Trabzon Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, okumanın yaşı yok diyerek ABD’de York Üniversitesi’nde yaklaşık 2 yıllık eğitim sürecinin ardından doktorasını aldı.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, ABD’den Doktora aldı
Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, ABD’den Doktora aldı
GİRİŞ 10.12.2019 00:55 GÜNCELLEME 10.12.2019 00:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Dr. Ünvanına kavuşan Koçhan, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdikten sonra ,25 yıl öncesinde KTÜ’de Yüksek Lisansını tamamladı.

Buradan sonra internet ortamında araştırma yaptığını kaydeden Koçhan, “AÖF Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldum. KTÜ’de 2017 yılında yüksek Lisansımı tamamladım. Doktora teziyle tamamlamam gerektiğini düşündüğüm için internetten biraz araştırdım. Nasıl Yapabilirim, bunu nasıl ileriye götürebilirim diye internetten araştırdım. York Üniversitesi diye bir portal buldum. Oraya müracaat ettim. 2 yıla yakındır, bitirme ödevleri, bitirme tezleriyle beraber, Büyükşehir Belediye Yasasıyla diğer belediye yasalarını kıyaslayarak, Türkiye’de ki belediyeciliğin gelişimiyle ile ilgili bir Doktora Tezi hazırladım” dedi. Tezini İstanbul’a oradan da ABD’ye gönderdiğini ifade eden Koçhan, “İstanbul’a bu ödevlerimizi veriyoruz. Amerika’ya gidiyor. Amerika’da üniversitede değerlendirilerek en son doktora ünvanına kavuşmuş olduk. Okumanın yaşı yok. Her an yeni şeyler öğrenmek benim için önemli. Bunun için de doktoramızı yaptık” dedi.

 

 

YORUMLAR 12
  • Gurbet 4 yıl önce Şikayet Et
    Tanıdığım bir İspanyol genç, kendi ülkesinde üniversitenin Biyoloji bölümünü bitirdikten sonra Almanya da bir üniversitede iki sene içinde Dr. ünvanını aldı.
    Cevapla
  • Bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikada yaklasik 3000 universite var . Dunyanin en iyi 500 üniversitesi içinde de yaklaşık 200 universite var.yani 2700 universite sizce nasıl bir konumda olabilir. Bunların yarısını normal veya yeni desenizde diğer kalanı sizce nasıl bir konumda olur bi düşünün.
    Cevapla
  • Yerli ve Milli Prof. 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve İngiltere 100 yıldır az gelişmiş ülkelerde sınıf atlamak isteyenlere para ile böyle uyduruk master ve doktora diploması veriyorlar.Hindistan,Pakistan,Güney Asya ,Afrika ve Ortadoğu'da bir çok kişinin isminin başında Dr. payesi vardır.Böylece hem para kazanıyor hem de kendi kültür emperyalizmlerinin yayıyorlar.Son yıllarda bizde de böyle paye alanlar ne yazık ki Devlette de önemli görevler aldı.O yüzden işler kötüye gitti.Reis bunlara itmat etmemeliydi.
    Cevapla
  • Avrupali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sahis nasil yapmistir bilemem ama gozunuzde buyutmeyin Ingiltere ve Usa daki universiteleri . Cogu parayla veriyor ; uzaktan egitim va degisik yontemlerle .. Egitim Usa ve Uk icin buyuk bir gelir kapisi .
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan cahil.bilmedigin ya$amadigin ülkeler.amerikada ve ingilterede asla böyle bir$ey yapamazlar yapmazlar.O Türkiyede olur.bulgaritan´cekya´romanyda olur.Özür dile kiskanclik hastaliktir.
    Cevapla
  • harun 4 yıl önce Şikayet Et
    Akademinin içinde olan biriyim. Başını ağrıtmasın ileride. Amerika bile olsa her yerde sahtecilik var. Kesinlikle bir doktora tezi öyle yazılmaz...Özellikle de iki yılda hiç olacak bir şey değil. ProQuest'te tezi yer alıyor mu. Tezinin bilgilerini paylaşsa kolay anlaşılır bu durum. Kısacası bu kadar kolay olmaz bir doktora tezi, olursa ondan bir şey çıkmaz.
    Cevapla
  • Kartal 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam toplumda yüksek paye ile daha yüksek bir makam hedefliyor belli ki.
    Cevapla
  • Adanalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Çakma diploma. Doktora ciddi bir iştir. 4 yıl sürer. Bilimsel yayım ister. Bu üniversitenin yök denkliği yok. Abd de de böyle bir üniversite yok. Merdivenaltı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!