Son dakika haber: Dışişleri'nden 'yeşil ve gri pasaport' açıklaması

Son dakika haber... Dışişleri Bakanlığı, Türk Hizmet ve Hususi Pasaportlarının Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi- ETIAS Dâhilinde onay almaları gerekeceği yönünde yayımlanan haberler hakkında açıklama yaptı.

Son dakika haber: Dışişleri'nden 'yeşil ve gri pasaport' açıklaması
Son dakika haber: Dışişleri'nden 'yeşil ve gri pasaport' açıklaması
GİRİŞ 10.12.2019 23:02 GÜNCELLEME 10.12.2019 23:55
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türk hizmet ve hususi pasaportlarının Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi (ETIAS) dahilinde onay almaları gerekeceği yönündeki haberlere ilişkin, Avrupa Birliği (AB) komisyonu nezdinde girişim yapıldığını ve ETIAS'ın hizmet ve hususi pasaport hamili Türk vatandaşlarına uygulanmayacağının bir kez daha teyit edildiğini bildirdi.

 

 

Bakanlık tarafından "Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un Türk Hizmet ve Hususi Pasaportlarının Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi- ETIAS Dâhilinde Onay Almaları Gerekeceği Yönünde Yayımlanan Haberler Hakkındaki Soruya Cevabı" başlığıyla yayınlanan açıklaması şu şekilde:

"Basında, Türk hizmet (gri renk) ve hususi (yeşil renk) pasaportlarının, Schengen alanına girmeden önce, Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi-ETIAS çerçevesinde elektronik olarak ön onay almaları gerekeceği yönünde haberlerin yayımlandığı görülmüştür.

 

 

Esasen, 2018 yılında kabul edilen ve 2022 yılından itibaren uygulanmaya başlanacak olan ETIAS sisteminin Schengen bölgesine vizesiz girme hakkına sahip olan hizmet ve hususi pasaport sahibi vatandaşlarımıza uygulanmaması, zamanında AB makamları nezdinde gerçekleştirdiğimiz girişimler neticesinde sağlanmıştı.

Yine benzer haberlerin geçtiğimiz günlerde basında tekrar yer alması üzerine, AB Komisyonu nezdinde yapılan girişim sonucunda, ETIAS sisteminin hizmet ve hususi pasaport hamili vatandaşlarımıza uygulanmayacağı bir kez daha teyit edilmiştir.

Bu çerçevede, son dönemde basında çıkan aksi yöndeki haberlere itibar edilmemesi gerekmektedir."

YORUMLAR 8
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa da, Türkiye den gelen kimsenin pasaportunun rengine önem vermiyorlar. Dikkatleri hangi ülke vatandaşı olduğu. Yani iki yüzlü davranıyorlar.
    Cevapla
  • Ülkeci 4 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet efendi kimse önüne gelene istediği pasaportu vermiyor. Provakatörlük yapma. Her işlemin bir prosedürü var. Oku Öğren Sonra konuş.
    Cevapla
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya için isterseniz millet vekili olun hiç fark etmiyor. Türk vatandaşı olduğu zaman, milli bir Türk olup olmadığını önemsiyorlar. Milli değilseniz size Almanmışsınız gibi nezaket gösteriyorlar onun dışında vay halinize.
    Cevapla
  • Kerim 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet memuru olmayan avukatlara bile yeşil pasaport veriliyor artık. Yani her önlerine gelene veriyorlar artık.
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    onune gelene yesil pasaport verirsen bu haberleri duyariz.
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bana kalırsa bu tip haberlere itibar edip etmeme görevini vatandaşa vermek yerine, bu tip haber yayıp vatandaşı yalan yanlış şişirenlere karşı DEVLET olunmalıdır. O yalan elleri YALAN HABER yazamayacak derecede kırmak DEVLET 'in görevi olmalıdır.
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen kardeş vatandaş da devletde uyumaması gerekiyo aksi halde halimiz duman olur
    Cevapla
  • kırkdort4444 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen, nokta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri