E=MC2 ile Tuzla’ya Bir Ödül Daha!

Şehir ekonomisinden sosyal belediyeciliğe kadar her alanda marka yatırımlarla isminden söz ettiren Tuzla, dün bilim ve şehirciliğin uyumunun ifadesi olan Şehrin İmzası Ödülüne layık görüldü.

E=MC2 ile Tuzla’ya Bir Ödül Daha!
E=MC2 ile Tuzla’ya Bir Ödül Daha!
GİRİŞ 12.12.2019 12:44 GÜNCELLEME 13.12.2019 10:56
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile daha önce Marina projesi ile kent ekonomileri dalında, Gönül Hanem projesi ile sosyal belediyecilik alanında bir çok ödül alan, yine İnsani Gelişme Vakfı tarafından gizli vatandaşlık yöntemi ile belirlenen Türkiye’nin en yüksek insani gelişme düzeyine sahip ilk 30 ilçe arasına girmeyi başaran Tuzla, Einstein ‘ın E=MC2 (Enerji=Kütle x Işık hızının karesi) formülünden esinlenerek hazırlanın Uygulamalı Temel Bilimler Üniversitesi mimari projesi ile ödüllü projeler listesine bir yenisini daha eklemiş oldu. 

 

 

 

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi gören ve 100’ün üzerinde başvuru alan City Awards (Şehrin İmzası) ödüllerinin sahiplerini bulduğu ödül töreninde Türkiye Temel Bilimler Vakfı adına ödülü alan Mütevelli heyeti başkanı ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı; “Bu proje öncelikle bir sosyal sorumluluk projesidir. Bilimin diğer entellektüel faaliyetlerden farklı olarak gerçekten çok farklı yöntem ve metodunun tüm toplumda yaygınlaştırılması lazım. Bu yöntem ve metodun tüm toplumumuzda yaygınlaşmasını temenni ediyorum. 25 sene önce bu bilince ulaşmış 8 bilim adamıyla başlayan süreç bugün bu sonuca ulaşmıştır. Tüm mütevelli heyetimiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Seçkin akademisyenler, sanayi ve teknoloji dünyasının önemli isimleri ile iş dünyasının önde gelen temsilcilerinden oluşan Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı, kazandığı bu prestijli ödül ile bilime hizmet etmekle beraber şehrin dokusuna, doğanın güzelliğine ve şehrin çehresine değer katacak mimari eserlere de imza atılabileceğini göstermiş oldu.

YORUMLAR 7
  • Mete 4 yıl önce Şikayet Et
    E=MC2 DEĞİLDİR Fütuhat-ı Seyyid Muhammed Ruhi
    Cevapla
  • tuzla34 4 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıntımı direk yaşil alana çıkarırlar.
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Tuzlanın özellikle Şifa mahallesinin koku sorunu nuda çözmek çok iyi olur
    Cevapla
  • seymen 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen yıllardır kanayan yara
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne olmuş sonuç olarak
    Cevapla
  • dogrusu 4 yıl önce Şikayet Et
    biraz yamuk olmuş. arazi ve alanin sinirlari uygun değil
    Cevapla
  • ssss 4 yıl önce Şikayet Et
    M harfinden ötürü olmuştur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır