TBMM'de tartışma! HDP'lilerden AK Parti ve MHP'lileri ayaklandıran sözler

Son dakika haberi: TBMM Genel Kurulu'nda, 2020 Bütçe görüşmeleri sürerken, HDP sözcülerinin, "Bu bütçe toplumsuz bir bütçedir. Halkın dışlandığı, ayrımcı ve eşitsiz bir bütçedir" eleştirileri gerginliğe neden oldu. AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin bütçe eleştirilerine sert tepki göstermesi Genel Kurul'da tansiyonun sık sık yükselmesine neden oldu.

TBMM'de tartışma! HDP'lilerden AK Parti ve MHP'lileri ayaklandıran sözler
TBMM'de tartışma! HDP'lilerden AK Parti ve MHP'lileri ayaklandıran sözler
GİRİŞ 16.12.2019 22:45 GÜNCELLEME 16.12.2019 22:45
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Mithat Sancar başkanlığında, Tarım ve Orman, Gençlik ve Spor ile Ulaştırma Bakanlıklarının bütçelerini görüşmek üzere toplandı.

HDP'Lİ VEKİLLERDEN TEPKİ ÇEKEN ÇIKIŞ

Bütçe görüşmeleri sırasında, HDP'li milletvekillerinin 2020 Bütçesini, "Yoksullar, işsizler, emekçiler, toplumsal cinsiyet eşitliği, farklı inançlar, gençler, kadınlar ve çocuklar gözetilmemiştir. Bu bütçe, toplumsuz bir bütçedir. Halkın dışlandığı, ayrımcı, eşitsiz bir bütçedir" şeklinde değerlendirmeleri tartışmalara neden oldu.



HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun'un, "2020 bütçesi, toplumsal cinsiyete duyarlı bir bütçe olmaktan uzak, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini güçlendiren ve cinsiyetçiliği yeniden üreten bir bütçedir" zleri, AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin tepkilerine neden oldu.

 

 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, eleştirilere, "Bu kürsü milletin kürsüsü. Biz, 82 milyonun tümünü eşit kabul ediyoruz. 82 milyon eşit yurttaşlar olarak bu ülkede gururla, onurla yaşıyoruz. Israrla konuşmacıların dilinde 'Sen Türk'sün, Sen Kürt'sün' tarzı ayrımın hiç kimseye faydası olmadığı kanaatindeyiz. Bin yıldan beri burada beraber yaşamaktan onur ve gurur duyuyoruz sayın Başkanım. Kürt düşmanı aranıyorsa, bu sıralara parmak sallayarak tehditvari ifadeler kullanarak değil, tam aksine terör örgütlerine 'dur' demek lazım diye düşünüyorum. PKK ve PYD'ye laf söyleyemeyenlerin, dön, dolaş burada bize parmak sallamasını ibretle takip ediyoruz" sözleri ile karşılık verdi.



'KANDİL'DE SÜT DÖKMÜŞ KEDİ GİBİ OLANLARIN...'

Bülent Turan, "Kandil'de süt dökmüş kedi gibi olanların, burada aslanmış numaralarını artık yemiyoruz. Burada konuşmaya başladığımız anda bağırmanın hiç kimseye faydası yok. Bakınız, eline tutuşturulan bir metni kafasını kaldırmadan 'bildiri okur' gibi okumanın topluma ne kadar uzak olunduğunun aslında en büyük göstergesi diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

Bunun üzerine söz alan HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, "Hiçbir şey bırakmadınız. Anayasa'yı ihlal eden sizsiniz. Bir, Türk-Kürt kardeşliği yoktur, olmasını çok istiyoruz ama böyle bir durum yok." dedi.

YORUMLAR 24
  • ÖNCE VATAN 4 yıl önce Şikayet Et
    tekrar ediyorum bunu anlamaları gerekiyor ama anlamakta güçlük çekenler var kendilerini aynı sıfata koydukların farkında değiller bakın soruyorum pkk pyd kim terör örgütü açık ve seçik ee buna yardakçılık pkk pyd adam kaçırma para toplama hatırlarmısınız ilk diyarbekir annesi çocuğunu ki getirdi hdp ee bu hdp terörörgütüne yataklık ve sağ kolu şimdi bunları bildiğimiz halde kendimi öne katayım ben bunlara oy verirsem terörüstüm siz niye kabül etmiyorsunuz evet sizlerde terör örgütlerine destek çıkıyorsunuz oy atıyorsunuz kusura kalmayın demek aynı kefeden
    Cevapla
  • yalnız kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    HDP kürtleri temsil eden bir siyasi parti değildir aksine kürt vatandaşlarımızı katleden onlara zulüm eden Yahudilerin ve ABd nin kurmuş olduğu PKK yı temsil eden onları destekleyen bir örgüttür. EĞer HDP ve PKK bir bağımsız devlet kursa ilk işleri bölgelerindeki ne kadar gerçek kürt varsa hepsini katletmektir. HDP ve Pkk nın görevi ; Türkiye yi parçalamak kukla bir kürt devleti kurmak ondan sonra bölgedeki ne kadar müslüman türk, kürt ve arap varsa hepsini bölgeden ya kaçırmak ya da katletmek ve bölgeyi Yahudilere hazırlamaktır. Bunu herkes biliyor HDP ye oy veren kürt kardeşlerimizin çoğu bilmiyor. Artık aklımızı başımıza alalım. TÜRK KÜRT Kardeştir pkk ve hdp vatan haini kalleştir.
    Cevapla
  • erdal 4 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu pkk nın belediyelerdeki rantı kesilince zorunamı gitti
    Cevapla
  • Türkiye, 4 yıl önce Şikayet Et
    Haktan hukuktan bahseden HDP'nin bölücü olduğunu anlamak için daha ne yapması gerekiyor. Bu soysuzları destekleyenlerde gerçekten etnik ayrımcılık mı istiyor. Eğer öyleyse Türkiye'de ne işleri var. O zaman Türkiye'de bulunan her etnik grup kendi özerkliğini mi ilan etsin. Amaç, her etnik grubun taraf gözetmeksizin Türkiye çatısı altında Türk milleti olarak toplanması olmalıdır. Aksi durum ülkemize refah değil, zulüm getirecektir. Sömürge altında olunca daha özgür olacağını sananlara tek sözüm gözlerini açmalarıdır.
    Cevapla
  • Ürgüplü 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ermeni soyu.sırrı sakıkta afiş astı annemiz kürt babamız ermeni dedi.burası türkiye cumhurıyetidir.bu kürtler ıraktan özal getirdi.geri gitsinler ermeni soyları.burası türkiyebenim devletime bayragıma istiklal marşina ve cumhur başkanıma kimse dil uzatamaz.ya devlet başa ya kuzgun leşe
    Cevapla
  • nadim hatipoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    doğru tüm bölücülerin ALLAHCC BELASINI VERSİN bölücülere gitmeyen ülkenin çıkarlarına göre yapılmış bir bütçedir çünkü son zamanlarda dağdakilerden çooooook büyük eksimeler değil yok olmalar başlamıştır. rahatsızlıkları bundan chpkk hdpkk dolyısı ile sadet ve ip rahatsızlıkları bundan dolayı dağdaki ortakları yok olmaya başladı çok şükür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti