Kısıtlama iddiası vardı... Tapu ve Kadastro Müdürlüğünden 'İBB' açıklaması

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, TAKPAS sistemindeki değişiklikle belediyelerin tapu sorgulamalarına kısıtlama getirildiği iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada "Veri paylaşımında bir kısıtlama getirilmediği gibi bilakis belediyelerin yetkileri genişletilerek ilave işlem yapma yetkisi ve TKGM birimleri ile yürüttükleri faaliyetler açısında bürokrasiyi azaltma sağlanmıştır." ifadeleri yer aldı.

Kısıtlama iddiası vardı... Tapu ve Kadastro Müdürlüğünden 'İBB' açıklaması
Kısıtlama iddiası vardı... Tapu ve Kadastro Müdürlüğünden 'İBB' açıklaması
GİRİŞ 02.01.2020 00:47 GÜNCELLEME 02.01.2020 01:05
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, TAKPAS sistemindeki değişiklikle belediyelerin tapu sorgulamalarına kısıtlama getirildiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

 

 

Müdürlük, TAKPAS'da yapılan değişiklikle belediyelerin yetkilerini genişleterek TKGM birimleri ile yürütülen faaliyetler açısında bürokrasinin azaltıldığını bildirdi.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde: 

 

 

"Tapu ve Kadastrı Genel Müdürlüğü 2015 yılından bu güne kadar belediyeler ile yaptığı protokoller kapsamında yetkilendirilen personellerle sınırlı olmak üzere bir takım ara yüz yazılımlar desteği ile veri paylaşımını kısa adı "Takpas" olan Tapu ve Kadastro paylaşım sistemi uygulaması ile yapmaktaydı.

Genel müdürlüğün 2019 yılında uygulamaya koyduğu "e haciz" uygulaması ile haciz işlemlerinin ilgili kurum tarafından tesisi ya da terkin edilmesi işlemlerinin ve belediyeler ile TKGM birimleri arasındaki evrak akışının Bilgi Sitemi üzerinden sağlanması için "Web Tapu" uygulaması hayata geçirilmiştir.

"VERİ PAYLAŞIMINDA KISITLAMA YAPILMADI"

Bu uygulama ile belediyelerin, hiçbir ara yazılıma gerek olmadan Takpas uygulamasındaki tüm veri paylaşımına ulaşmalarının yanı sıra haciz ve evrak akışı ile ilgili işlemleri sistem üzerinden yapmaları sağlanmıştır. Veri paylaşımında bir kısıtlama getirilmediği gibi bilakis belediyelerin yetkileri genişletilerek ilave işlem yapma yetkisi ve TKGM birimleri ile yürüttükleri faaliyetler açısında bürokrasiyi azaltma sağlanmıştır.

"OCAK AYI SONUNDAN TÜM BELEDİYELER BU UYGULAMAYA GEÇECEK"

Bu çerçevede başta İstanbul Büyükşehir belediyesi olmak üzere 230 belediye yeni uygulama (Web Tapu) ile hiç bir kısıtlamaya tabi olmadan eskiden olduğu gibi genişletilmiş yetkilerle veri paylaşım yapmaya başlamıştır. Ocak ayı sonunda tüm belediyelerin bu uygulamaya geçmesi hedeflenmektedir."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • kefir 4 yıl önce Şikayet Et
    iftiracı chp
    Cevapla
  • halk 4 yıl önce Şikayet Et
    acemi terzi suçu iğneye bağlar,7 aydır hiçbir şey yapamayınca suçu başkalarına atıyor,o koltuk mazaret koltuğu değil hizmet koltuğudur
    Cevapla
  • Malatya 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu yalan CHP'nin işi bu anladıkta bunun peşinde giden 800 bine ne demeli. Bedava süt, ekmek, okul servisi, burs almışlar mı? bir de Eyüpsultan'a gidip K.Kerim dinliyorlar mı? Münafıklardan ahmaklar
    Cevapla
  • harun 4 yıl önce Şikayet Et
    Sorun hala bu yalanogluna inanan bir kitlenin inadina her soyledigi yalana inanmalari
    Cevapla
  • selocan 4 yıl önce Şikayet Et
    la ekrem bir kerde ağzınla konuş kokmasın ortalık dedi kodu üretme icraat yap
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı