Türkiye-ABD arasında önemli görüşme!

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey başkanlığındaki heyetle görüştü.

GİRİŞ 11.01.2020 11:46 GÜNCELLEME 11.01.2020 14:04
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Görüşmede Suriye ile ilgili son gelişmeler, İran ve ABD arasında yaşanan kriz ve bölgedeki diğer önemli gelişmelerin gündeme geldiği öğrenildi.

GÖRÜŞME 1 SAAT 25 DAKİKA SÜRDÜ

 

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey başkanlığındaki heyeti Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe ofisinde kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme saat 11.00'da başladı ve 1 saat 25 dakika sürdü. 



İRAN-ABD KİRİZİ VE İDLİB

Görüşmede Suriye ile ilgili son gelişmeler, İran ve ABD arasında yaşanan kriz ve bölgedeki diğer önemli gelişmelerin gündeme geldiği öğrenildi. Suriyelilerin güvenli, gönüllü ve onurlu bir şekilde evlerine geri dönüşü için ABD ile 17 Ekim 2019'da yapılan mutabakat çerçevesinde güvenli bölge tesisinin nihayete erdirilmesinin gerekliliği vurgulandı. İdlib'teki çatışmaların artmasıyla ortaya çıkan insani kriz ve göç dalgasının önlenmesi için diplomatik girişimlerin arttırılması gerektiğinin altı çizildi. 

 

 

Suriye siyasi sürecinin başarıya ulaşması için Anayasa Komitesi çalışmalarına ve özgür, adil ve şeffaf seçimlerin gerçekleşmesine uluslararası toplumun daha fazla destek vermesi gerektiği konusunda mutabık kalındı.

TÜRKİYE'NİN ENDİŞELERİ

DAEŞ ve PYD/YPG/PKK başta olmak üzere tüm terör unsurları ile mücadele konusunda Türkiye'nin kararlılığı yinelendi. Ayrıca bölgede artan gerilim ortamının yeni çatışmalar ve radikalleşmeyi arttırma ihtimali konusunda Türkiye'nin endişeleri dile getirildi.

YORUMLAR 19
  • Nevim 4 yıl önce Şikayet Et
    Olmayacak cunku Yeni bir Turk Lideri yeni bir Komutan dogacak. Bu Komutan Musluman- Hristiyan Savasini kuracak NATO, ABD ve onlari destekleyen Munafiklar hepside kaybedecek. Yeni bir Turk Devleti kurulacak. Avrupa ve Rusya en sonunda Polonya' da, Ukrayna' da Savasmak zorunda kalacaklar. Malum Hitler ve Stalin. Ama her ikiside Turkiye' ye yanasamayacaklar. Munafiklar degil Musluman TurklerYonetimde olacagi icin. . Ataturk gibi, Osman Gazi gibi. Sultan Alparslan gibi.. Bymu yuzden biri Kafkaslari Rusyadan almaya calisacak. Rusya' da Balkanlari ve boylece bir birune girecekler. Turkler Musluman- Hristiyan Savasini devam ettirirlerse Yunanistan, Bulgaristani alirlar. Fethederler.
    Cevapla
  • Nevim 4 yıl önce Şikayet Et
    Dolayisiyle bu isbirlikleri gercekten hic bir ise yaramayacak. Rusya Kafkasya' yi isgal ettimi avrupa ve Amerika' nin eli kolu baglanacak. Rusya guclenecegi icin Avrupa icin bir tehdit olmaya baslayacak. Dolayisiyle NATO ve ABD Turkiye' ye saldiracak. Allah' da zaten ram bunu istiyor. Mutefikleri saldirdiginda Turk Dunyasi zaten ayaga kalkacak, cunku Rusya Orta Asya Devletlerini isgal edecek. Balkanlarda Avrupa' ya sorun olacak..Turkiye' de NATO ve ABD tarafindan isgal edildiginde Turkler ayaga kalkacak. Bugun Turkiye' de olan Partilerin hic biride olmayacak
    Cevapla
  • Nevim 4 yıl önce Şikayet Et
    Halen atesle oynuyorlar. Sizinde miladiniz dolacak. Turkiye' de Savas zaten NATO ve ABD ile olacak. Kafkas Cephesinde cunku Turkiye' nin Musluman- Hristiyan Savasi kurmasi imkansiz. Dolayisiyle Rusya Guney Kafkasya' yi isgal edecektir. Guney Kafkasya' yi NATO ve ABD Rusya' dan alamaz , cunku onlar savasmiyor, onlar Munafiklari Rusya ile Savastiriyor dolayisiyle. Munafik+ Hristiyan bir Hristiyan Ulkeye karsi Savas kazanamaz. Cunku Allah bunun arkasindaki niyeti biliyor. Niyet kotu olmasaydi NATO ve ABD' yi yanina almazdi diye dusunuyor Allah, daha dogrusu Allah onlarin arka planini biliyor zaten. Bu yuzden Savasi Rusya kazanacak. Avrupa ve Amerika Kafkasya' yi alamayacaktir
    Cevapla
  • enver 4 yıl önce Şikayet Et
    bu abd, her türlü çamura yatarak ve pişkinlik yaparak istediğini yapıyor veya yapma hevesinden vazgeçmiyor...
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye omuzundaki yüklerden kurtulmali ondan sonra bütün gücünü Akdenizdeki hak ve menfatlerimize cevirmeliyiz Idlib meselesi öyle yada böyle cözülmeli Rusya ya güven olmaz adam gibi ya Idlibi alin karsilik olarak kobaniyi verin ve 4 milyon suriyeli gönderilmeli ardindan bütünüyle akdenize odaklanmamiz lazim suriyeli meselesi artik cözülmeli Idlibi er yada gec Rusya tarafindan alinacak gibi görünüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü