Teröristbaşının CHP ile ilişkisi 15 yaşında başlamış

Ortaya çıkan belgelere göre teröristbaşı Gülen’in CHP ile yolları 15 yaşında kesişiyor. Belgelere Gülen, mason locasına kaydı bulunduğu iddia edilen CHP’nin Genel Başkanı İsmet İnönü ile görüştü.

Teröristbaşının CHP ile ilişkisi 15 yaşında başlamış
Teröristbaşının CHP ile ilişkisi 15 yaşında başlamış
GİRİŞ 14.01.2020 06:56 GÜNCELLEME 14.01.2020 07:00
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Ana muhalefet partisi CHP, FETÖ’ye karşı yürütülen mücadeleyi istismar etmek ve 15 Temmuz’da darbe girişimin hedefi olan AK Parti’yi zan altında bırakmak için yine ‘siyasi ayak’ propagandasını raftan indirdi. Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç’un imzası ile bir önerge veren CHP, FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için TBMM’de Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti. Hükümeti hedef almak için sık sık ‘siyasi ayak’ polemiği başlatsa da böyle bir komisyonun kurulması en çok CHP’yi vuracak. Yapılacak derinlemesine bir inceleme FETÖ’nün CHP ve masonlar tarafından kurulup büyütüldüğünü tescilleyecek.

 

 

15 YAŞINDA İSMET İNÖNÜ İLE GÖRÜŞTÜ

27 Mayıs darbesine aktif olarak katılan Millî Birlik Komitesi Üyesi Albay Şükran Özkaya’nın arşiv belgeleri ve geçmişe dönük arşiv taramaları da Gülen’in daha ‘ergenlik’ döneminden itibaren CHP ve masonlarla derin bağlar kurduğunu ortaya koyuyor. Gülen’in karanlık tarihi doğumuyla birlikte başlıyor. Birbiri ile çelişen resmi kayıtlara göre nerede doğduğu bile tam bilinmeyen teröristbaşı Gülen’in CHP ile yolları 15 yaşında kesişiyor. Belgelere Gülen, mason locasına kaydı bulunduğu iddia edilen CHP’nin Genel Başkanı İsmet İnönü ile görüştü.

Milli Birlik Komitesi Üyesi Şükran Özkaya’nın arşivinden çıkan belgede Gülen’in ‘Özel Harp Dairesi’ elemanı olduğu belirtiliyor.

 

 

CHP’DEN ÖZEL DAVET

21 Mart 1958’te ise Kasım Gülek’in Genel Sekreterliğini yaptığı CHP’nin İstanbul İl Gençlik Kolları’nca Beyoğlu Divan Otel’de yapılan Talebe ve Gençlik Teşekkülleri toplantısına davet edildi. Teröristbaşı Gülen de toplantıya iştirak etti. Bu toplantıya katılanlardan biri de CHP’nin genç milletvekillerinden Bülent Ecevit’ti. İlerleyen yıllarda şefaatçiliğe kadar varan Gülen-Ecevit ilişkisinin temeli de bu yıllarda atıldı. Ardından Gülen’in talihi açıldı. 1959 yılında ülkede vaiz sıkıntısı varmış gibi mahkeme kararıyla yaşı 1 yıl büyütülerek Diyanet’te göreve başlatıldı.

Teröristbaşı Gülen, 21 Mart 1958’te düzenlenen CHP Gençlik Kolları toplantısının özel davetlileri arasındaydı.

Soğuk savaş dönemi Türkiye’sinde de Gülen CHP güdümlü bürokrasinin önemli bir adamı oldu. Tabip subay Dr. Esat Keşafoğlu’nun yönlendirmesiyle CIA ve NATO iş birliği ile kurulan Özel Harp Dairesi’ne girdi. Bu günlerde Özel Harp Dairesi’nde Nurcuların içine yerleştirilmiş olan Av. Bekir Berk ile tanıştı, Berk aracılığıyla Nurcuların arasına girer ve bir süre kendini Nurcu olarak takdim etti. 16 Eylül 1968’de Milli Birlik Komitesi Genel Sekreteri Albay Şükran Özkaya, MAH tarafından hakkında şikayetler artan Gülen’in Özel Harp Dairesi elemanı olduğunun bildirildiğini açık açık itiraf etti. Gülen, kamu görevlilerinin dernek üyesi olması yasak olmasına rağmen 1962-1963 yıllarında özel harp mahsulü Erzurum Komünizmle Mücadele Derneği’nin kurucuları arasında yer aldığı ve dernekte aktif olarak görev yaptı. Gülen yine aynı dönemlerde CHP’nin uzantısı olan Halk Evleri’nin Erzurum’daki şubesinde divan üyesi oldu.

Hep vesayetin yanında durdu

Gülen ordu ile teması 1955’te oldu. Gülen Alvarlı Efe Hoca’nın torunu olan Kurşunlu Medresesi müderrisi Sadi Hoca’yı “Mustafa Kemal’e hakaret etti” yalanı ile jandarma karakoluna şikayet etti. Asker, Gülen’i ilk burada keşfetti. 28 Şubat’ta da, din adamları ve kanaat önderlerine karşı darbecilerin yanında yer aldı. Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan’ın din adamları ve kanaat önderlerine verdiği iftarda katılmayan Gülen. gerekçeyi de şöyle açıkladı: “RP ne mülahazayla bu yemeği planladı, bilemem. Onlarla birlikte bu meseleyi tasarlamadım. Orada maalesef hiç tarikat şeyhi yoktu. Kimdi bu zatlar? Bunlar cüppe giyen, sarık saran kişilerdi, dindar olarak oraya çağrıldılar. Bunu Başbakan söylemeli miydi, söylememeli miydi, bilemem. Ben onların yerinde olsaydım, Türkiye’de insanlar birbirleriyle boş yere uğraştıklarından uzun uzun düşünürdüm”

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 23
  • erk 4 yıl önce Şikayet Et
    chplilerin fetö ile yakın olması normal, yatırım yapmayan yatırım yaptırmayan dolayısı ile istihdamın artmasını englleyen bu partinin yandaşlarının çocukları özel dersle dersane ile kursla ittire ittire üniversite sınavı kazanıp fetö sayesinde kamuya yerleşip sınırlı kamu görevlerini işgal etmiştir. Millete tepeden bakan bu zihniyete fetönün sınav sorularını çalıp vermesi kamuda torpil işletmesi ilaç gibi gelmiştir. Chp fetö ile niye mücadele etsin ki zihniyeti zihniyetine uygun.
    Cevapla
  • Mücahid59 4 yıl önce Şikayet Et
    Hainlik genlerinde olmasa bu boyutlu hainliği yapamaz zaten. Bu hainin de tanıştığı adamında nesebi araştırılsın, bak nereye çıkıyor.
    Cevapla
  • Koc urfa 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp demek, pkk, ypg, hdp, ab, abd, israil. Demek bunu görmeyen ya kör yada chp dir.
    Cevapla
  • onrat38 4 yıl önce Şikayet Et
    yada chp ye oy verendir
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    terörünün siyasi ayağı chp dir bunu herkes biliyor chp komisyon kurup mecliste tartışalım diyorlar onlar kendilerini çok iyi biliyorlar böylece bu gerçekleri sümen altı etmeye çalışacaklar buna fırsat verilmemeli
    Cevapla
  • cengiz44 4 yıl önce Şikayet Et
    Millet reise dua etsin aynen M kemal Atatürk nasıl ki istanbul hükümeti nin içine sızıp milli mücadeleyi başlatmışsa Sayın cumhurbaşkanımızda bu hainlerin bütün planlarını deşifre etti hangi siyasi lider bunu başardı .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de peş peşe yangınlar
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı