Meteoroloji'den peş peşe uyarı! Sabah saatlerinde...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) önümüzdeki 5 güne ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Meteoroloji, İç ve doğu kesimlerde yaşayan vatandaşlar için gece ve 15 Ocak Çarşamba sabahı buzlanma, don, yer yer pus ve sis görülebileceği konusunda uyarı yaptı. Ankara ve İzmir'de az bulutlu güneşli bir hava beklenirken İstanbul'da yoğun sis ve asit yağmuru bekleniyor. İşte bölge bölge, il il hava durumu.

GİRİŞ 14.01.2020 20:33 GÜNCELLEME 15.01.2020 23:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İstanbul başta olmak üzere pek çok il için sağanak ve kar yağışı uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftanın ortalarından itibaren sıcaklıkların düşeceğini belirtti. 

 

 

Tüm yurt soğuk havanın etkisi altına girdiği bu dönemlerde Meteoroloji'den peş peşe son dakika uyarıları gelmeye devam ediyor. 

Ocak ayı ile birlikte soğuk hava dalgası artarak tüm yurtta etkisini gösteriyor. Peki, bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika değerlendirmelere göre; Batı Akdeniz ile Güney Ege kıyılarının parçalı ve çok bulutlu, Antalya çevreleri ile Muğla'nın güney kesimlerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

 

Haberimiz içinde, Havalar nasıl olacak?, Günlük hava durumu?, Haftalık hava durumu?, Hangi illerde okullar tatil edildi?, Kar ne zaman yağacak? gibi soruların cevaplarını bulabilir ve de 15 Ocak Çarşamba günü ve önümüzdeki 5 gün için İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere il il sıcaklık değerlerini görüntüleyebilirsiniz.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki 5 güne ilişkin hava durumu raporunu yayınlarken, pek çok il için sağanak ve kar yağışı uyarısında bulundu.

METEOROLOJİ UYARDI! BUZLANMA, DON VE SİSE KARŞI ALARM VERDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika değerlendirmelere göre: İç ve doğu kesimlerde, yarın sabah ve gece saatlerinde buzlanma, don, yer yer pus ve sis yaşanacağı tahmin ediliyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, ülkenin kuzeydoğusu ile güneybatı kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Samsun ve Ordu çevreleri hafif yağmurlu ve sağanak, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve donun yanı sıra yer yer pus ve sis görülecek.

Öte yandan Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. 

İSTANBUL'DA 'ASİT YAĞMURU' UYARISI

İstanbul'da bugün yüksek basınçla birlikte hava kirliliği üst seviyelerde ölçüldü. Perşembe ve pazar günü asit yağmuru beklenior. Perşembe gününe kadar uyarıda bulunan İTÜ Meteoroloji Bölümü Dr. Deniz Demirhan, "Yüksek basıncın olduğu günlerde işlerimizi iç mekanlarda halletmeye özen göstermemiz gerekli. Eğer böyle bir ortamda bulunmamız gerekliyse en azından bir maske yardımı ile solunum yollarımızı koruyabiliriz" dedi.

İstanbul'da asit yağmuru uyarısı - İstanbul hava durumu

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, Güney Ege kıyılarının çok bulutlu, Muğla'nın güney kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, batısının yer yer çok bulutlu, Antalya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor. 

İL İL HAVA DURUMU

ANKARA: 7, Parçalı ve az bulutlu. 

Son dakika - Ankara hava durumu

İSTANBUL: 10, Parçalı ve az bulutlu. 

Son dakika - İstanbul hava durumu

İZMİR: 13, Parçalı ve az bulutlu. 

Son dakika - İzmir hava durumu

MANİSA: 12, Parçalı ve az bulutlu. 

Son dakika - Manisa hava durumu

ADANA: 17, Az bulutlu. 

Son dakika - Adana hava durumu

ANTALYA: 17, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. 

Son dakika - Antalya hava durumu

HATAY: 14, Az bulutlu. 

Son dakika - Hatay hava durumu

ESKİŞEHİR: 7, Parçalı ve az bulutlu. 

Son dakika - Eskişehir hava durumu

KONYA: 8, Parçalı ve az bulutlu. 

Son dakika - Konya hava durumu

SAMSUN: 12, Parçalı ve az bulutlu. 

Son dakika - Samsun hava durumu

TRABZON: 11, Parçalı ve çok bulutlu. 

Son dakika - Trabzon hava durumu

ERZURUM: 0, Parçalı ve az bulutlu. 

Son dakika - Erzurum hava durumu

KARS: -2, Parçalı ve az bulutlu. 

Son dakika - Kars hava durumu

VAN: 3, Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu. 

Son dakika - Van hava durumu

DİYARBAKIR: 11, Parçalı ve az bulutlu. 

Son dakika - Diyarbakır hava durumu

GAZİANTEP: 12, Az bulutlu. 

Son dakika - Gaziantep hava durumu

ŞANLIURFA: 13, Az bulutlu. 

Son dakika -  Şanlıurfa hava durumu 

GÜMÜŞHANE'DE KAR YAĞIŞI SONUCU KAPANAN YOLLAR AÇILIYOR

Gümüşhane'de etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy ve mahalle yollarını açmak için yoğun mesai yapan ekiplerin, iş makineleri eşliğindeki çalışmaları sürüyor.

Karadeniz Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde, soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Gümüşhane'nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı mahalle ve köy yolları ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi, belediye ve karayolları ekipleri kardan kapalı yolları açmak için çalışma yürütüyor. 

Son dakika - Gümüşhane hava durumu

Yağış nedeniyle kapanan köy yollarının yanı sıra yüksek kesimlerde yer alan köylerin yollarında da tipi nedeniyle olumsuzluk yaşanmaması için karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, vatandaşların mağdur olmaması için yoğun mesai yapıyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, oluşturdukları ekiplerle 24 saat esasıyla görev yaptıklarını belirterek, "Özellikle grup yollarında yaptığımız çalışmalarda gece yarısı bile olsa tüm köy yollarını açmadan dönmüyoruz. Bizde hizmette sınır yok. Çalışma kaçta biterse o zaman döneceğiz" dedi. 

Son dakika - Gümüşhane hava durumu

AYDER'DE KAR KALINLIĞI 40 SANTİME ULAŞTI

Rize’nin dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası, hafta sonu yaşanan yoğunluğun ardından haftaya sakin başladı. Kar yağışının yer yer devam ettiği yaylada, kar kalınlığı 40 santimetreye ulaşırken, Ayder'e gitmek isteyen sürücüler ise, kar lastiği ve zincir takmaları konusunda uyarıldı. 

Rize'nin Ayder Yaylası'nda kar kalınlığı 40 santime ulaştı!

Rize’de, hafta sonu etkili olan soğuk havanın ardından yüksek kesimlere kar yağdı. Ayder Yaylası, kar yağışı ile beyaza bürünürken, hafta sonunu değerlendirmek isteyen tatilciler ise yaylaya akın etti. Kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı bölgede, hafta sonu yoğunluğunun ardından, bugün sakin bir gün yaşanıyor. Ziyaretçilerin yollarda sorun yaşamaması için tuzlama ve karla mücadele çalışmalarını sürdüren ekipler, Ayder'e gitmek isteyen sürücüleri  kar lastiği ve zincir takmaları konusunda uyardı.

Öte yandan dün etkili olan kar nedeniyle yaylada mahsur kalan araçlar ise, ekiplerin çalışmaları sonucu Ayder'den ayrıldı.  

ARDAHAN'IN GÖLE İLÇESİ'NDE DERECELER -25,8'İ GÖRDÜ

Kar yağışının etkisini kaybettiği Doğu Anadolu Bölgesi'nde dondurucu soğuklar yaşanıyor. Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi sıfırın altında 25,8 derece ile Ardahan'ın Göle ilçesi oldu.  

Bölgede pazar akşamı başlayan ve zaman zaman etkili olan kar yağışı yerini dondurucu havaya bıraktı. Soğuk hava adeta hayatı durma noktasına getirdi. Ardahan'ın Göle ilçesi sıfırın altında 25,8 derece ile Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi oldu. Bölgedeki diğer illerde ise termometreler, yine sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 24,7, Kars'ta 22,1, Erzurum ve Ardahan'da 15, Muş'ta 13, Erzincan'da 9, Iğdır'da ise 7 derece olarak belirlendi.

Türkiye´nin en soğuk yerleşim birimi sıfırın altında 25,8 dereceyle Ardahan´ın Göle ilçesi oldu. Ardahan kent merkezinde ise hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceye kadar düştü. Soğuk hava nedeniyle Göle ilçesinden doğarak Gürcistan ve Azerbaycan topraklarını geçtikten sonra Hazar Denizi´ne dökülen Kura Nehri bölgesinde boyu 5 metreye ulaşan buz sarkıtları oluştu. 



Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu geçeceğinin tahmin edildiği bildirildi. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğini belirten uzmanlar, hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceğini aktardı. Meteoroloji, bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ile don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere vatandaşların, yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyardı. 

OFFROAD EKİBİ KURTARDI

Öte yandan hava sıcaklığının sıfırın altında 15 derece olduğu Erzurum'da yüksek kesimlerde etkili olan tipi araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Tekman ilçesine Palandöken Dağı'ndan ulaşımı sağlayan karayolunda etkili olan tipi sebebiyle çok sayıda araç yolda kaldı. Sürücülerin yardımına Macera Offroad Kulübü Başkanı Lokman Toptaş ve ekibi yetişti. Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye düştüğü bölgede soğuktan korunmak için çalışan araçlarının içinde bekleyen sürücülere Toptaş ve arkadaşları yardımcı oldu. Offroad araçlarına halatla bağlanan otomobiller çekilerek kurtarıldı.

Macera Offroad Kulübü Başkanı Lokman Toptaş, yaklaşık 4 saat süren mücadelenin ardından tipide mahsur kalan araçları kurtardıklarını belirtti. Palandöken'de araçlarının içinde beklediklerini belirten vatandaşlar, zincir takarak yollarına devam etti. 

KUŞLAR İÇİN YEM BIRAKTILAR

Bu arada Erzincan'da kar yağışının etkisini kaybetmesinden sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Erzincan Şubesi Şube Müdürlüğü görevlileri, kanatlı yaban hayvanlar için yüksek kesimlere yem bıraktı. Görevliler, çuvallarla yemi kaya dipleri ve ağaçlık alanlara serpti. 

Kuşlar için yem bıraktılar

YORUMLAR 1
  • Filiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani çok soğuklar gelecekti ne oldu vize mi çıkmadı yoksa.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti