Lapa lapa başladı! Son dakika uyarısı geldi! Birçok ilde okullar tatil edildi

Son dakika haberi: Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre dün gece başlayan kar yağışı etkisini artırarak yurdun büyük bir kesiminde etkili olacak. Van'ın Başkale ile Bahçesaray ilçeleri ile Hakkari ve Yüksekova ilçesinde etkili olan yoğun kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. İşte il il hava durumları...

GİRİŞ 27.12.2019 08:27 GÜNCELLEME 27.12.2019 11:08
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Kar yağışı ve hava durumu ile ilgili MGM'den açıklama geldi.Uzun bir süredir beyaz örtüye hasret kalan vatandaşlar için sevindirici haber verildi. Bu geceden itibaren birçok ilde kar yağışını etkisini gösterecek. Ankara ve İstanbul'da ise Cumartesi ve Pazar günleri kar yağışı Ankara'da görülmesi öngörülüyor. Van'ın Başkale ile Bahçesaray ilçeleri ile Hakkari merkez ve Yüksekova ilçesinde, dün başlayıp, bugün de aralıklarla süren kar yağışı, hayatı olumsuz etkilerken, eğitim-öğretime bir gün ( 27 Aralık Cuma ) ara verildi.

İşte il il hava durumu ve ayrıntılar...

 

 

İŞTE İL İL HAVA DURUMU VE TATİL AÇIKLAMALARI

ANKARA İÇİN KAR ALARMI VERİLDİ

 

Ocak ayına kısa bir süre kala 'Kar ne zaman yağacak' sorusu kafalarda dolaşmaya devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara'da kar yağışının ne zaman başlayacağı ile ilgili son dakika açıklamasında bulunmuştu. Uzun bir süredir kara hasret olan başkentte kar yağışı dün gece resmen başladı. MGM'den gelen açıklamaya göre Ankara'daki kar yağışı önümüzdeki günlerde de devam edecek.

YÜKSEKOVA'DA KAR YAĞIŞI

ANKARA'DA OKULLAR TATİL Mİ ?

Ankara'da günlerdir beklenen kar yağışı etkili olurken öğrenci ve veliler okulların tatil edilip edilemeyeceği konusunda meraklı. Ankara'da okullar tatil mi konusunda Valilik'ten henüz bir açıklama yapılmadı. 

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Son dakika: Ankara 5 günlük hava durumu - MGM

İSTANBUL'DA KAR YAĞACAK MI?

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasında özellikle hafta sonu, sıcaklık değerlerinin daha da düşeceği vurgulandı. Buna bağlı olarak pazar günü kent genelinde Pazar günü karla karışık yağmur beklendiği belirtildi.

MGM, İstanbul'da kar yağışının hafta sonu itibariyle karla karışık gerçekleşebileceğini tahminlerine ekledi.

ADIYAMAN'DA YOĞUN KAR - ADIYAMAN'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Sincik Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 27 Aralık 2019 Cuma günü, ilçe merkezindeki okullar ile İnlice, Alancık, Yarpuzlu, Eskiköy, Peyizge, Karaköse, Sakız, Serince, Hecik, Pınarbaşı ve Karasu Köyü okulları 1 gün süreyle tatil edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Adıyaman'ın bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

KAYSERİ'DE OKULLAR TATİL Mİ?

Kar yağışı İçanadolu bölgesinde etkisini hissettirirken tatil haberleri de peş peşe geldi. 

Kayseri’nin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Yahyalı İlçe Kaymakamlığı ilçesinde yüksek kesimlerdeki 17 mahallede yapılan taşımalı eğitime, yoğun kar yağışı nedeniyle 1 gün süre ile ara verildiği bildirildi. İlçede yoğun kar ve tipi nedeniyle 12 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekiplerin yol açma çalışmaları sürdürülüyor.

KÜTAHYA'DA KAR ETKİLİ

Domaniç ilçesi Kocayayla mevkisinde, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Yolda kalan araçlar, Karayolları ekipleri ve vatandaşların yardımı ile çekiliyor. Karayolları ekipleri küreme ve tuzlama çalışmaları yaparken, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
Kütahya'da kar yağışı yolları kapadı.

HATAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 

Hatay Samandağ Kaymakamlığı internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, ilçedeki Tekebaşı Eczacı Maruf Cilli Anadolu Lisesi ile Tekebaşı Anaokulu’nda aşırı yağışlardan dolayı dün eğitime ara verilmişti. Öte yandan, il genelinde yağış aralıklarla sürüyor.

Hatay için şiddetli yağışlar nedeniyle uyarı yapıldı.

KAHRAMANMARAŞ'TA OKULLAR TATİL Mİ?

Kahramanmaraş'ın Göksun, Çağlayancerit, Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Andırın ilçelerinde kar nedeniyle eğitime ara verildiği bildirildi.

Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılan yazılı açıklamada, bölgede yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın Göksun'un tamamında, Çağlayancerit'in Bozlar ve Helete Mahallesi hariç tüm okullarda, Andırın'da 4 mahallede, Onikişubat ilçesinde 7 mahallede ve Dulkadiroğlu ilçesinin Bertiz bölgesindeki 16 mahallede eğitime ara verildiği kaydedildi.

Okullar bile tatil edilmişti! Dikkat: Yeni sağanak bekleniyor

BOLU HAVA DURUMU - OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre dün akşam başlayan kar yağışı gece ve sabah saatlerinde de etkili oldu.  Hava sıcaklığının 0 dereceye düşmesi beklenirken vatandaşlar okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda merak içerisinde.

Bolu'da okulların tatil edilmesiyle ilgili valilikten açıklama geldiği anda haberimizde yer alacaktır.

ESKİŞEHİR HAVA DURUMU - ESKİŞEHİR'DE OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Eskişehir'de uzun süreden bu yana beklenen karlı hava perşembe gününden itibaren etkili olacak. Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre vatandaşların tedbirli olması gerektiği bildirildi. 

Okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili Valilik'ten henüz bir açıklama gelmedi.

Eskişehir'deki 5 günlük hava durumuna göre kar yağışı etkili olacak.

Kar yağışı etkili oldu! Sivas'ta okullar tatil mi?

BURSA'DA KARLA KARIŞIK YAĞMUR - BURSA HAVA DURUMU

Türkiye'nin en kalabalık illerinden biri olan Bursa'da da soğuk hava etkisini gösteriyor. Cuma günün itibaren Bursa'da kar yağışı yağmurla birlikte etkili olacak.

Bursa'da karla karışık yağmur bekleniyor...

KONYA'DA KAR YÜZÜNÜ GÖSTERİYOR - KONYA'DA OKULLAR TATİL OLACAK MI?

İç Anadolu bölgesinde soğuk hava kar şeklinde kendini gösterirken Konya'da da bu geceden itibaren etkili olması bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre kar yağışı hafta başına kadar Konya'da etkili olacak.

Konya'da okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili Konya Valiliği'nden henüz bir açıklama gelmedi.

Konya'da kar yağışı etkili olacak.

AKSARAY'DA KAR BU GECE BAŞLIYOR - AKSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ ?

Kar yağışının en etkili görüldüğü illerden biri olan Aksaray'da uzun süren aranın ardından yeniden kar etkisini gösterecek. Özellikle perşembe gecesi vatandaşlara kar yağışına karşı hazırlıklı olması konusunda uyarı yapıldı. 

Aksaray'da okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda yetkili mercilerden henüz bir açıklama gelmedi.

Aksaray hava durumu

KARS'TA KAR TATİLİ OLACAK MI?

Yılın büyük bir kısmını soğuk geçiren Kars'ta kar yağışı etkisini perşembe gününden itibaren arttırarak devam ettirecek. Okulların tatil olup olmayaağı konusunda bir açıklama henüz gelmedi.

ADANA'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Adana'da elverişsiz hava koşulları nedeniyle Yüreğir ve Seyhan ilçelerindeki bazı okullarda eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, elverişsiz hava koşulları nedeniyle öğrencilerin herhangi bir olumsuz durum yaşamaması için Yüreğir ve Seyhan ilçelerindeki bazı okullarda yarın eğitime ara verildi.

Eğitime 26 Aralık 2019 tarihinde ara verilen okullar şöyle:

"Yüreğir ilçesi Farabi Anadolu Lisesi, Doğankent Anadolu Lisesi, Çamlıbel Şehit Kamil Yelmen Anadolu Lisesi, Kaşkarlı Mahmut Ortaokulu, Emine Özgüler Gürsu İmam Hatip Ortaokulu, Tuğrulbey Ortaokulu, Aziz Sancar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Borsa İstanbul Mesleki Teknik Anadolu lisesi, Seyhan Rotary Anadolu Lisesi, Tahsilli Şehit Hulusi Emre Dilci Ortaokulu, Fevziye Çelik Ortaokulu ile Seyhan ilçesi Şakirpaşa Anadolu Lisesi, 125. Yıl Ortaokulu, Gülbahçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi"

Açıklamada, adı geçen okullar haricindeki tüm okullarda eğitim öğretime devam edileceği duyuruldu.

ŞIRNAK VE SİİRT'TE OKULLAR TATİL Mİ?

Meteorolojiden yapılan açıklamada Şırnak ve Siirt’te bin 400 ve üzeri rakımlı yerlerde bu geceden itibaren yoğun kar yağışı uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, bu geceden itibaren bölgede görülecek yağışların Siirt ve Şırnak’ta bin 400 ve üzeri rakımlı yerlerde yoğun kar yağışı şeklinde gerçekleşeceğinin tahmin edildiğini duyurdu. Uyarıda vatandaşların olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Şırnak ve Siirt'te okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda yetkili mercilerden henüz bir açıklama gelmedi.

HAKKARİ'DE YOĞUN KAR 

Hakkari'de dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, gece ve sabah saatlerinde etkisini artırarak devam etti. Yoğun kar yağışından dolayı Hakkari genelinde 24 köy ve 51 mezra yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı merkezde 10, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreye kadar ulaştı.

Hakkari'de yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

KAHRAMANMARAŞ'TA OKULLAR HANGİ İLÇELERDE TAİL EDİLDİ?

Kahramanmaraş'ın Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Çağlayancerit ilçelerinde bazı mahallelerdeki okullarda kar nedeniyle yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılan açıklamalarda, bölgede yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın Çağlayancerit'in Bozlar ve Helete mahalleleri haricindeki tüm okullar tatil edildi.

Onikişubat'ta Tekir Kısıklı İlkokulu, Tekir İlk/Ortaokulu, Tekir Çok Programlı Lisesi, Hacıveliler Yeşilgöz İlk/Ortaokulu, Kumarlı İlk/Ortaokulu, Çukurhisar İlk/Ortaokulu, Ömer Selver Doğan İlk/Ortaokulu ve Çevrepınar İlk/Ortaokulu ile Dulkadiroğlu ilçesinin Bertiz bölgesindeki Baydemirli Başpınar İlkokulu, Ağabeyli İlkokulu, Kemallı Ortaokulu, Başdervişli İlk/Ortaokulu, Budaklı Köseler İlkokulu, Beşenli İlk/Ortaokulunda eğitime ara verildi.

YORUMLAR 18
  • Vedat 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamla dalgalı geliyorsunuz kar yamadı aksaraya
    Cevapla
  • Kar kar 4 yıl önce Şikayet Et
    Istanbulada gonderin yağan kardan
    Cevapla
  • martli 4 yıl önce Şikayet Et
    iki cm kar yağıyor okullar tatil. belefiye yollari ve kaldırımları zamanin da temizlerse tatile falan gerek kalmaz.
    Cevapla
  • Qwx 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu karla kar topu oynamayız ne feryadı figan ediyorsunuz
    Cevapla
  • Abdullah Er 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım Doğu Karadenize de ver. Yükseklere 2-5 metre alçaklara 1metre ver Allah'ım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı