İBB'den Cemevi kararı!

Son dakika! İBB Meclisi, Cemevlerinin statüsünün ibadathane olarak değişilmesi kararını reddettiğini açıkladı.

İBB'den Cemevi kararı!
İBB'den Cemevi kararı!
GİRİŞ 16.01.2020 19:57 GÜNCELLEME 17.01.2020 00:18
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İBB Meclisi, Cemevlerinin statüsünün ibadathane olarak değişilmesi kararını reddettiğini açıkladı.

 

 

CHP VE İYİ PARTİ ''İBADETHANE'' STATÜSÜ TALEP ETTŞ

CHP ve İYİ Parti komisyon kararına karşı aykırı önerge vererek, cemevlerinin ibadethane statüsüne alınmasını talep etti.

AK Parti adına konuşan Meclis Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ve MHP Grup Sözcüsü Volkan Yılmaz, komisyon kararını savunarak "ibadethane statüsü"nün TBMM'nin görev ve yetki alanında olduğunu belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı ve İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, AİHM, Danıştay ve Yargıtay'ın cemevleriyle ilgili kararlarını hatırlatarak, İBB'nin bu konuda öncü adımı atarak cemevlerinin ibadethane statüsünde kabul edilmesini istedi.

Yapılan tartışmalar sonrası geçilen oylamada CHP ve İYİ Parti'nin aykırı önergesi oy çokluğu ile reddedildi. 

Madde komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

YORUMLAR 20
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP her zamanki gibi toplumun sinir uçlarıyla oynuyor. Adama sormazlar mı bu ülkede en çok aleviyi kimler katletti. Aleviler de 1400 sene evvelinin hesabını biz sünnilerden soracağına Dersimin hesabını, daha dün olan CEZAEVLERİNDEKİ HAYATA DÖNÜŞ OPERASYONLARININ HESABINI SORSUNLAR CHP DEN. Hikmet Sami Türk kimin bakanıydı. Hiç kimse de bizi saf yerine koyup CHP ayrı, SHP ayrı, DSP ayrı demesin. Daha geçen gün parti sözcünüz Ecevite öyle bir sahip çıktı ki ,Ak Parti sözcüsü Bayan Milletvekiline en ağır hakareti yaptı.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP TAMAM DİN DÜŞMANI... kabul... ya iyi parti? camii ye gelen alevi için yasak mı var? hayır... niye ayrılık? islamda ibadethane tek... chp nin karın ağrısı belli islamı ve ülkeyi karıştırmak ile görevli. ya iyi parti? iyi parti için pkk yandaşı olmak kesmedi mi?
    Cevapla
  • Real Mardinli 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bir fitne çıkarmak istiyorlar uyanık olalım müslüman kardeşlerim
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    İslam dinimiz 5 esas üzeredir. Bu esasları itikadı sağlam, ahlakı güzel bir şekilde velhasıl Kuranı Kerim ve Hadislerle Sırat-ı mustegim üzre uygulanır. Cem evlerinin Alevilik ile uzaktan yakından alakası yok. Müslüman Alevî Ehli Beyt sevgisini yayan demektir. Hazreti Ali ra gibi yaşayan bir tane cemevi alevisi gösterin bana. Birileri kendini gizlesede açığa çıkacak. Peygamber Efendimiz sav gibi Müslümanlık yaşanır özet bu
    Cevapla
  • medo 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslümansanız Müslümanın ibadet yeri camidir. Müslüman değilseniz açık açık söyleyin de herkes bilsin. Hem onun adı cemevi değil, ancak hücre evi olur. Müslümanın cem yeri camidir. Fitne çıkarmayın, gerçi başka işleri ne zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır