Rum Kesimi şokta! Türkiye, BM toplantısına katılmalarına engel oldu

Türkiye'nin meşru hakları gereği Doğu Akdeniz'de yürüttüğü faaliyetlere küstahça ''korsanlık'' ifadesi kullanan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne Türkiye'den büyük bir ders geldi. Birleşmiş Milletler'in Cenevre'de düzenleyeceği toplantıya Rum Kesimi'nin katılması engellendi.

Rum Kesimi şokta! Türkiye, BM toplantısına katılmalarına engel oldu
Rum Kesimi şokta! Türkiye, BM toplantısına katılmalarına engel oldu
GİRİŞ 21.01.2020 22:07 GÜNCELLEME 21.01.2020 22:33
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Silahsızlanma Konferansı'na gözlemci olarak katılma talebi geri çevrilen tek ülke, Türkiye'nin muhalefeti sonucu, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi oldu.

 

 

"ARTIK DURUM DEĞİŞTİ"

Türkiye temsilcisi, ülkesinin bu zamana kadar Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin konferansa katılımını engellemekten kaçındığını, her oturumun sonundaysa bu katılımdan duyduğu memnuniyetsizliği mektup yazarak ifade ettiğini dile getirdi. Ancak artık bu durumun değiştiğini söyleyen temsilci, "Türkiye bu sene bu özel talebi desteklemeyecek" ifadelerini kullandı.

 

 

ABD VE AB ÜZÜNTÜ DUYDUKLARINI BELİRTTİ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa Birliği, Türkiye'nin bu kararından dolayı üzüntü duyduklarını belirtti. ABD temsilcisi Robert Wood, Türkiye'yi meseleyi yeniden değerlendirmeye çağırarak, "Türkiye'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin konferansın çalışmalarına katılmasını engellemesi üzücü" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE 65 ÜYEDEN BİRİ

Birleşmiş Milletler'in (BM) Cenevre ofisinde düzenlenmesine rağmen BM'den bağımsız olduğu için BM'nin tüm üyeleri Silahsızlanma Konferansı'na üye değil. Türkiye ise konferansın 65 üye ülkesinden biri. Bununla birlikte, üye olmayan devletler de talep etmeleri halinde konferansa gözlemci olarak katılma hakkına sahip.

TÜRKİYE'YE "KORSAN" TANIMLAMASI YAPMIŞLARDI

Türkiye'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni engelleme kararı, Akdeniz'de gaz ve petrol rezervlerinin iki ülke arasında anlaşmazlık kaynağı olduğu zamanda geldi. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Akdeniz'de yaşanan gerilimle ilgili küstah bir açıklama yapmış ve Türkiye hakkında "korsan devlet" yorumunda bulunmuşlardı.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 20
  • Ismail erdem 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi bir karar verilmiş.tesekkurler.
    Cevapla
  • Salih Z.Durmuşoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğru bir durum, çoktan haketmişti..
    Cevapla
  • Özgür t. 4 yıl önce Şikayet Et
    Dış siyaset böyle yapılır.Yıllardır beklediğimiz hamleler...
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    asil devlet ile korsan devlet arasındaki fark ortaya çıktı sanırım... biz her yerdeyiz ama rumlar bizim izin verdiğimiz yerdeler...
    Cevapla
  • yalnız kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel olmuş
    Cevapla
  • reis 4 yıl önce Şikayet Et
    gücümüzün farkında olalım ve gerektiğinde de kullanalım herkez haddini bilecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…