Bakan Soylu: 4 ses duyduk 1'ini kurtuldu, üçünü kurtarmaya çalışıyoruz

Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası AFAD 22 vatandaşımızın öldüğünü, 1015 vatandaşımızın yaralandığını duyurdu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün yaptığı yeni açıklamada "(Elazığ Mustafa Paşa Mahallesi'nde çöken bina) Enkazdan dört ses duyduk, biri kurtuldu, üçünü kurtarmaya çalışıyoruz." dedi.

GİRİŞ 25.01.2020 08:26 GÜNCELLEME 25.01.2020 11:10
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6,8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Elazığ'da incelemelerde bulundu.

 

 

Bakanlar, Sürsürü Mahallesi’nde yıkılan binada devam eden arama kurtarma çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha sonra yaptığı açıklamada, çok titiz bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayarak, "Bu enkazlar çok zor enkazlar çünkü artçı sarsıntılar da aynı zamanda devam ediyor." dedi.

 

 

SÜLEYMAN SOYLU: "2 KİŞİ KURTARILDI, BİR SES DAHA DUYULDU"

Binaların birbirine girdiği enkazların olduğunu anlatan Soylu, daha önce 2 kişinin sağ çıkartıldığı noktada bir ses daha duyulduğunu ve çalışmaların burada yoğunlaştırıldığını ifade etti.

Soylu, ses alınabilmesi için herkesin sessizliğe dikkat etmesi gerektiğinin altını çizerek, "Arama kurtartma ekipleri olarak hem soğuktan hem yorgunluktan sürekli olarak değişiyorlar. Hem de teknik ekipler binaların statiği olsun diğer durumları olsun onları değerlendirerek nereden binalara girecekleri konusunda çalışma yapıyorlar. İnşallah enkazın altındakilerin sağ salim kurtarılmalarını bekliyoruz. Hem çalışıyor hem dua ediyoruz." diye konuştu.

Soylu, Malatya Pütürge ve Doğanyol'da enkaz altında kalan olmadığını, Elazığ'da ise Maden ilçesinin beldesinde enkaz altında 3 kişi bulunduğunu ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada "Tüm imkanlarımızla seferber olmuş durumdayız. İlk dakikadan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları açık ve nettir. İnşallah yaralarımızı el birliğiyle saracağız ve burada karşı karşıya kalınan durumları el birliğiyle gidereceğiz" ifadelerini kullandı. 

SOYLU'DAN YENİ AÇIKLAMA 

İçişleri Bakanı Soylu 11:05 sularında yaptığı yeni açıklamada "(Elazığ Mustafa Paşa Mahallesi'nde çöken bina) Enkazdan dört ses duyduk, biri kurtuldu, üçünü kurtarmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

YORUMLAR 12
  • BOZKURT 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın BAKANIM, ALLAH DEVLETİMİZİ DAİMA VAR ETSİN, ACI HEPİMİZİN. Sayın Bakanım Zamanı değil ama VAN'da kar yağdı 2(iki) gündür, şehir merkezinde kar temizleme yapılmıyor, Hastamız var yollar temizlenmediği için hastamızı Ana yola kadar yürütemiyoruz, Ayaklarından ameliyatlı, Belediyelerde Kar Temizliğinde görevli herkesi görevden almanızı, İşin ehli olanları görevlendirmenizi her vanlı gibi istiyorum, SAYGILARIMLA
    Cevapla
  • ismail 4 yıl önce Şikayet Et
    Milletimiz başı sağolsun. Allah ölenlere rahmet eylesin, yaralılara da şifalar versin. Vatandaş olarak bize ne düşüyorsa Devletimizin emrine amadeyiz. Allah bir daha ülkemize deprem vermesin.
    Cevapla
  • Duyarlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Aziz milletimize geçmiş olsun. vefat edenlere Allah' tan rahmet ve mağfiret, yaralananlara hayırlı ve acil şifalar, Yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah devletimize zeval vermesin. Gücüne güç katmayı nasip etsin.
    Cevapla
  • Nafi 4 yıl önce Şikayet Et
    Büyük geçmiş olsun RABBİM BİRDAHA göstermesin
    Cevapla
  • Veyis 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Devletimize zeval vermesin! Yine tam teşekkül milletimizin yanıda...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...