'Robin Hood' diye bilinen yardımsever ortaya çıktı

Türkiye'de Birçok gecekondu bölgesinde yoksul ailelerin borçlarını kapatan ve çok sayıda yardımda bulundan 'Robin Hood' olarak bilinen yardımsever iş insanının ortaya çıktığı iddia edildi. Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap Derneği ile birlikte çalışınca ismini açıklamaya karar verdiğini söyleyen iş insanı Erdoğan Uludağ, "Yapılan yardımlar örnek alınsın diye kimliğimi açıklıyorum" dedi

'Robin Hood' diye bilinen yardımsever ortaya çıktı
'Robin Hood' diye bilinen yardımsever ortaya çıktı
GİRİŞ 15.02.2020 00:46 GÜNCELLEME 15.02.2020 00:46
Bu Habere 232 Yorum Yapılmış

Türkiye geçtiğimiz yıldan bu yana dikkat çeken gizemli bir hayırseveri konuşuyor. İstanbul'da Hasköy, Şahintepesi ve Tuzla Mimar Sinan mahallelerindeki gecekondularda oturan dar gelirli ailelere içerisinde bin TL bulunan zarfları dağıtan yardımsever için Robin Hood benzetmesi yapıldı.

 

 

Kimliğini gizleyen ve çoğu zaman çalışanları aracılığıyla yardım dağıtan gizemli kişinin kim olduğu merak uyandırırken, yapılan yardımlar ise hız kesmeden devam etti.

Öyleki, İstanbul ve çevresinde çok sayıda bölgede ortaya çıkan gizemli kişi, birçok mahallelinin bakkal borcunu üst üste kapatınca gündemden hiç düşmedi.

 

 

İstanbul dışında Kocaeli ve Trabzon'da da ortaya çıkan gizemli hayırseverin kim olduğu tartışmaları sürerken, bu kişinin kimliğinin ortaya çıktığı ileri sürüldü.

'İSMİMİ HALUK LEVENT'İN İSTEĞİYLE AÇIKLIYORUM'

Yapılan yardımların örnek alınması için ismini açıkladığını söyleyen ve İstanbul'da tekstil sektöründe faaliyet gösteren iş insanı Erdoğan Uludağ, aynı zamanda Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap Derneği ile de birlikte çalıştığını kaydetti.

Robin hood, haluk levent

Borç defterlerindeki hesaplarını kapattığı bakkallarla, borçlarını ödediği ailelerin kendisini gerçek ismiyle tanımadığını söyleyen Uludağ, Sanatçı Haluk Levent ve Ahbap Platformu ile tanıştıktan sonra ismini açıklamaya karar verdiğini söyledi.

'BAŞKA ROBİN HOOD'LAR DA VAR'

DW Türkçe'ye konuşan Uludağ, "Yaptığım yardımlar iki yıl öncesine kadar bende saklıydı. Ancak Haluk Levent ile tanıştıktan sonra kendisi bana 'Bir dakika bu böyle olmaz. Sen bunu saklarsan insanlar seni örnek alamaz. Gençler seni rol modeli alamazlar" dedi. Şu ana kadar ne kadar yardımda bulunduğunu bilmediğini de söyleyen Uludağ, başka Robin Hood'ların da olduğunu kaydetti.

YORUMLAR 232
  • @Gülbeyaz46 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani iyi derken evi geçindiriyoruz. GERİSİ ÖNEMLİ DEĞİL ÖNCELİK SAĞLIK
    Cevapla
  • @Gülbeyaz46 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim allaha şükür maddi durumumuz iyi Allah daha iyi versin. Ama robin hudu haberde 1 kere izlemiştim gerçekten çook iyi biri Allah onu cennette kapılarını açık eylesin.
    Cevapla
  • Pinar 3 yıl önce Şikayet Et
    Benistabul pendik sülüntepe mah.oturuyorum yıldırım market tin borç defterlerini kapatmisiniz ama bakkal sahibi herkezden borçlarını istiyo silmemiş ve 500 tl yardim vermissiniz kimseye yardim etmiyo bi bayana vermiş 300 tl burdan alışveriş yap demiş bayan 200 niye kırdın demiş oda bana kalsın demiş bu işe bi el koyun lütfen bu market borç defterini siliniyo verdiğiniz bu para yardımlarını cebine koyuyo rica ediyorum ilgelenin
    Cevapla
  • sevgi kabaren 3 yıl önce Şikayet Et
    allah rızası için banada yardım et kızım kocam yüzünden hapiste lütfen yardım edin
    Cevapla
  • cevat.05455966365 3 yıl önce Şikayet Et
    Tekirdağ.corlu.havuzlar.mahalesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!