Neye uğradığını şaşırdı: Şaka sandım, daha sonra...

Adana'da kiraladıkları otomobil ile gittikleri market sahibi Hasan Özkaya'yı (29) av tüfeğiyle etkisiz hale getirip, 120 sigara ve 4 bin 500 lirayı alan maskeli 5 kişi, tutuklandı. Gaspçıları görünce ellerini havaya kaldıran Özkaya, "Olayın şaka olduğunu sandım" dedi.

GİRİŞ 23.02.2020 13:29 GÜNCELLEME 23.02.2020 13:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Olay, 19 Şubat gecesi Seyhan ilçesi Meydan Mahallesi'ndeki markette yaşandı. İş yeri sahibi Hasan Ö.'nün tek başına olduğu markete ellerinde av tüfeği bulunan maskeli 4 kişi girdi. Hasan Ö.'yü "Hareket edersen ölürsün, canını seviyorsan akıllı dur" diyerek, tehdit eden şüpheliler, 120 paket sigara ve bir laptop ile kasadaki 4 bin 500 lirayı alıp kaçtı. Olay, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

İhbar üzerine araştırma başlatan Gasp Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, yüzlerinde maske olması nedeniyle kimliklerini tespit edemediği şüphelileri bulmak için bölgedeki 100 güvenlik kamerasının görüntülerini inceledi. Görüntülerden şüphelilerin, camlarında rüzgarlık bulunan beyaz renkli plakasız otomobille kaçtıkları saptandı. Marka ve modeli belirlenen otomobili bulmak için kentteki oto kiralama firmalarıyla irtibata geçildi. Otomobilin plakasının 01 ADR 870 olduğu belirlendi. Plaka Takip Sistemi (PTS) üzerinden aracın tüm geçiş güzergahları belirlendi. Oto kiralama firmasındaki güvenlik kamerası görüntüleri ile marketteki görüntüler eşleştirildi. Böylelikle eşkalleri ortaya çıkan şüphelileri, oto kiralama firması yetkilisi, polisin yönlendirmesiyle 'evrakta eksik bulunduğu' gerekçesiyle iş yerine çağırdı. 2 saat sonra firmaya gelen Muhammet Emin S. (19) ve Kadir E. (20) yakalandı. Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda suç ortakları E.S. (17) Anıl Ahmet T. (19) ve Emircan Y. (18) de gözaltına alındı. 

 

 



5 şüpheli sorgularında "Alkol ve uyuşturucu içmiştik. Paramız bitmişti, kiraladığımız araçla soyabileceğimiz bir market aradık. Aracın plakalarını söktük. Aracı arka sokağa bıraktık. Olaydan sonra hızlı bir şekilde kaçıp, üzerlerimizi değiştirdik" dedi. Polis çalınan 120 paket sigara ile paranın 2 bin 500 lirasını bulup, market sahibine teslim etti. 5 şüpheli çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

ŞAKA SANDIM

Olayın ardından konuşan Market Sahibi Hasan Özkaya, "Ben ne olduğunu anlamadım. Ellerinde av tüfekleriyle iş yerine girince ilk baş şaka olduğunu sanarak tepki vermedim. Olayın daha sonra gerçek soygun olduğunu anlayınca ellerimi havaya kaldırıp ne istiyorsanız alın dedim. Yakalanıp tutuklanmışlar, davamın sonuna kadar arkadasındayım" dedi.

YORUMLAR 12
  • Ülküm 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Allah kamera şakası değilmiymiş
    Cevapla
  • Cihan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu durumda dukkan sahibi kendini korumak icin silahini cikarip bunlari vursa ve oldurse ne olur ? Ceza yer mi ?
    Cevapla
  • Angaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    Okulda şu tiplere azıcık öte git diyemezsin psikolojileri bozulurmuş şu tipler için çok eğitimci harcandı
    Cevapla
  • izmir 4 yıl önce Şikayet Et
    4-5 tane gaspçı genç 10-12 yıl hapis yatınca olan devlete oluyor bedava yemek-yatak ısınma beleş devlet besleyecek bunları
    Cevapla
  • izmir 4 yıl önce Şikayet Et
    izmir-yeşilyurtda 17-18 yaşlarında 3-4 tane zibidi psikopat gençler bir bakkalı dövüp zorla para istemişler gasp suçundan 16 yıl yediler şimdi hapisteler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!