8 ilde koronavirüs alarmı! Çok sayıda kişi gözlem altına alındı

Zonguldak, Ordu, Kütahya, Eskişehir, Hatay, Kastamonu, Uşak ve Manisa'da koronavirüs alarmı verildi. Şu ana kadar 2 bin 762 kişinin hayatına mal olan 12 Aralık tarihinde Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyaya korku salmaya devam ediyor. Türkiye de her gün önlemlerini artırırken 8 ilde 19 kişi gözlem altına alındı.

8 ilde koronavirüs alarmı! Çok sayıda kişi gözlem altına alındı
8 ilde koronavirüs alarmı! Çok sayıda kişi gözlem altına alındı
GİRİŞ 26.02.2020 19:23 GÜNCELLEME 26.02.2020 21:08
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Zonguldak'ta 13 İranlı soför, Kütahya'da Tayland'dan tatilden dönen bir kişi, Hatay'da Bangladeş uyruklu bir kişi koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alındı. Kastamonu'da ise otobüs ile Van'dan kente gelen üniversite öğrencisi ile ev arkadaşı, yüksek ateş, bulantı ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurması üzerine koronavirüs şüphesiyle izolasyon alanına alındı. Öte yandan Japonya'dan Ordu'ya gelen bir kişi yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvururken Eskişehir'de bir sağlık ocağına gelen ve koronavirüsten şüphelenilen İran uyruklu şahısta ise virüse rastlanmaması rahat bir nefes aldırdı.

ZONGULDAK'TA 13 İRANLI ŞOFÖR GÖZLEM ALTINDA

Zonguldak'ta 13 İranlı tır sürücüsü koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alındı. 13 İranlı TIR sürücüsünün Atatürk Devlet Hastanesi ek binasına gönderilerek gözlem altında tutulacağı öğrenildi. Hastanede gözlem altına alınan İran vatandaşlarından birinde yüksek ateş ve öksürük şikayeti olduğu öğrenildi. İranlılardan kan ve idrar örnekleri alınarak Ankara'ya gönderildi.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'na (ERDEMİR) İran'dan malzeme getirdiği öğrenilen 13 İranlı 112 ekipleri tarafından gözetim altına alındı. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, "Yüksek ateş şüphesiyle İran'dan malzeme getiren 5 kişi tedbir amaçlı gözetim altına alındı. Şu anda virüs var diyemeyiz. Her ateşi olanda da CORONA virüsü olacak diye bir kaide yok." dedi.

KASTAMONU'DA 2 KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI

Kastamonu Valiliği, otobüs ile Van'dan kente gelen üniversite öğrencisi ile ev arkadaşının, yüksek ateş, bulantı ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurması üzerine tedbiren koronavirüs yönünden değerlendirilmek üzere izolasyon alanına alındığını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 21 Şubat 2020 tarihinde Van-İstanbul seferini yapan otobüsten Tosya ilçesinde inerek, Kastamonu'ya gelen vatandaşın, bugün Kastamonu Devlet Hastanesi Acil Servisine yüksek ateş, bulantı ve kusma şikayeti ile başvurduğu belirtilerek şöyle denildi:

"Vatandaşımız, seyahat esnasında otobüste İranlı vatandaşların da olduğunu beyan etmesi nedeni ile tedbiren koronavirüs yönünden değerlendirilmek üzere, daha önceden hazırlanmış olan izolasyon alanına alınarak takibe başlanmıştır. Yine aynı evde yaşayan diğer bir vatandaşımız da gribal enfeksiyon benzeri bulgular olması nedeni ile tedbir amaçlı koronavirüs yönünden değerlendirilmek üzere izolasyon alanına alınarak takibe başlanmıştır. Aynı evde yaşayan diğer bireyler de İl Sağlık Müdürlüğümüzce takip altına alınmıştır. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun yönergeleri doğrultusunda hastalardan örnekler alınarak, Ankara'da bulunan Ulusal Viroloji Laboratuvarı'na ivedilikle gönderilmiştir. Laboratuvar sonuçlarına göre Sağlık Bakanlığımız Bilim Kurulu'nun yönergeleri doğrultusunda işlem tesis edilecektir. Vatandaşlarımızın bu süre içerisinde kesinlikle paniğe kapılmamaları ve koruyucu önlem olarak kişisel hijyene dikkat etmeleri uygun olacaktır."

ORDU'DA BİR KİŞİ GÖZLEM ALTINA ALINDI

Gittiği Japonya'dan geçen hafta Ordu'ya dönen E.K. yüksek ateş şikayetiyle Ordu Devlet Hastanesi'ne başvurdu. E.K., koronavirüs şüphesiyle Palyatif Bakım Servisi'nde gözlem altına alındı. Alınan kan örnekleri ise Ankara Ulusal Viroloji Laboratuvarı'na gönderildi.

KÜTAHYA'DA TAYLAND'DAN DÖNEN KİŞİ GÖZLEM ALTINDA

Kütahya'nın Simav ilçesinde geçen günlerde Tayland'a tatil için giden 40-45 yaşlarında bir erkek, rahatsızlanınca gittiği ilçedeki hastanede 'koronavirüs' şüphesiyle gözlem altına alındı. Hastanın gerekli sağlık kontrollerinin yapılması için Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkine karar verildi. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkileri, hastanede bulunan Plastik Cerrahi bölümünü boşaltarak Simav'dan gelecek hasta için karantina bölgesi oluşturdu. Tüm hasta ve hasta yakınlarına maske ve eldiven dağıtıldı. Gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından hastanın saat 13.00 sıralarında sevki yapıldı. Hasta ayakta, özel kıyafetli sağlık görevlileri eşliğinde ambulansla Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Hastanın Uşak'ta yapılacak kontrollerinin ardından Sağlık Bakanlığı yetkilileri gözetiminde Ankara'ya götürüleceği öğrenildi.

İRAN UYRUKLU KİŞİ ESKİŞEHİR'DE TEDAVİ ALTINA ALINDI

Eskişehir'in Şarhöyük Mahallesinde bulunan 4. Nolu Sağlık Ocağına, İran uyruklu bir şahıs gelerek yüksek ateş ve halsizlik şüphesiyle doktora başvurdu. Koronavirüsünden şüphelenilen hastaya gerekli tahliller ve testler yapıldı. Sonucun temiz çıkması rahat bir nefes aldırırken, Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerinin, bilgi kirliliği yaşanmaması için gün içinde konuyla ilgili açıklama yapılacağı ifade edildi.

İRAN'DAN GELEN BANGLADEŞLİ HATAY'DA GÖZLEM ALTINA ALINDI

Hatay'da soyadı açıklanmayan Muhammed isimli bir Bangladeşli, yüksek ateş şikayeti nedeniyle getirildiği Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alındı. Alınan kan örnekleri Ankara'ya gönderilen Bangledeşlinin ülkesinden İran'a buradan da kara yoluyla Suriye'ye gittiği, rahatsızlanması üzerine Türkiye'ye getirildiği öğrenildi.

MANİSA’DA BİR KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI

Manisa'da rehber olan ve en son Çin'li bir grubu gezdirdiği öğrenilen bir kişi de corona virüsü şüphesiyle karantinaya alındı.

Kontrolleri yapılan hastada herhangi bir bulguya rastlanmadı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 77
  • uğur 4 yıl önce Şikayet Et
    almayın hiç kimseyi ülkeye
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Otobüste iranlı olduğu için öğrenciler karantinaya alınmış peki otobüsteki iranlılara ne oldu?
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadas zamanında niye öncesinde neden plan yapmıyorsunuz.O kadar uzaman görevli müdür ne iş yaparlar.İran da kum şehrinden neymiş uçak gelmeyecekmiş.Yav adam tahrana gider ordan biner bu kadar plansız bir iş olur mu.
    Cevapla
  • Antivirus 4 yıl önce Şikayet Et
    Van'dan aynı otobüsle gelen bütün yolcular ayrıca aynı dinlenme tesislerini kullanan diğer otobüslerdeki bütün yolcular bu durumda risk altında. Biraz daha ciddi olmak zorundayız.
    Cevapla
  • Antivirus 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin'de uygulanan şu anda uygulanan önlemler Türkiye'de uygulansa inanın ayaklanma çıkar. Riskli bölgelerde her aileden 1 kişi iki günde bir saat hayati ihtiyaçlarını karşılamak üzere ancak evden çıkıyor. Gittiği alışveriş yaptığı yerleri uygulama üzerinden bildirmek zorunda eğer bildirim yapmadan veya izinsiz olarak çıkarsa idam dahi söz konusu. Alışveriş yaptığı yerlerden biri daha sonra risk kapsamında olduğu tespit edilirse bu kişinin enfekte olduktan sonraki bütün gezdiği yerlerde bulunanlarda risk altında kabul edilip karantina kapsamına alınıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?