Cemal Ersü'den 'nakış kursu' açıklaması

'Doğubeyazıt'ta akla ziyan uyanıklık' başlıklı haberde adı geçen Cemal Ersü, heberdeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, bir düzeltme gönderdi. İşte Ersü'nün açıklaması:

Cemal Ersü'den 'nakış kursu' açıklaması
Cemal Ersü'den 'nakış kursu' açıklaması
GİRİŞ 12.08.2009 10:26 GÜNCELLEME 12.08.2009 10:26
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış
08.08.2009 Tarihinde yayınlanan 'Doğubayazıt’ta Akla Ziyan Uyanıklık' ile ilgili haber tamamen gerçeğe aykırı olup sunduğumuz belgelerden de açıkça anlaşılacağı üzere iftira niteliğine haiz olup basın ilkelerine aykırı bir haber niteliğindedir. Tarafınızda hiçbir araştırma yapılmaksızın tamamen kişisel yoruma dayalı haber yapılmış olup Basın ilkelerinin aşağıda belirtilen maddelerine aykırı haber yapılmıştır. Takdir edileceği üzere 
yayınlarda:

 Kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez.
* Soruşturulması gazetecilik olanakları içinde bulunan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğuna emin olmaksızın yayınlanamaz.
* Suçlu olduğu yargı kararıyla belirlenmedikçe hiç kimse "suçlu" ilan edilemez.
* Yasaların suç saydığı eylemler, gerçek olduğuna inandırıcı makul nedenler bulunmadıkça kimseye atfedilemez.
* Gazeteci görevini, taşıdığı sıfatın saygınlığına gölge düşürebilecek yöntem ve tutumlarla yapmaktan sakınır.
* Basın organları, yanlış yayınlardan kaynaklanan cevap ve tekzip hakkına saygı duyarlar.

Bu bilgiler ışığında:
               
1-Sitenizde yayınlandığı gibi kardeşim ile ilgili 8 aylığına hayali bir kurs açma durumum söz konusu değildir. Çünkü kardeşim Ağrı valiliğince 2003 yılının başından beri Halk Eğitim bünyesinde kadrosuz Usta öğretici olarak görev yapmaktadır. Ayrıca okuduğu bu dönem ile ilgili Usta Öğreticilik yaptığı okul müdürlüğünce yapılmış devam takip çizelgesi ve denetim raporlarının tespit edilmesi bu iddianın yalan olduğunu ortaya koymaktadır. 

Kadrosuz Usta Öğreticilerin mevzuat gereği kadrolular gibi Milli Eğitimin İzin ile ilgili mevzuatı çerçevesinde hareket zorunluluğu olmadığı gibi(yaygın eğitim kurumları yönetmeliği 89. madde), kendi görevlerini ifa ettikten sonra yasal her türlü işi yapma hakları vardır(Yaygın eğitim yönergesi 12. madde). Kardeşim bu nedenle 2. öğretim adı verilen gece ve hafta sonu eğitimi veren bir programı seçmiştir. Dolaysıyla böyle bir okulda okumasını engelleyen bir mevzuat veya neden söz konusu değildir.

2-Yazıda iddia edildiği gibi Halk eğitim yetkililerince kursun olmadığının tespit edilip bilahare şikayet edildiği ve kursun bu nedenle kapatıldığı belirtilmektedir. Doğubayazıt Kaymakamlığı Halk Eğitim Müdürlüğünün 31.07.2009 Tarih ve  241 sayılı resmi yazısında da açıkça görüldüğü üzere herhangi bir şikayet durumu Halk Eğitimce yapılmamış olup haberin gerçekdışı olduğu resmi yazı ile sabittir.

3-Hakkımda Savcılık tarafında yapılmış bir soruşturma söz konusu değildir. Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığının 31.07.2009 Tarih 1132 sayılı yazısı ile hakkımda herhangi bir soruşturma yapılmadığına dair resmi yazı ekte sunulmuştur.

4-Konu ile ilgili yazılı, sözlü veya telefonla kurumunuz veya çalışanları tarafında konu ile ilgili hiçbir görüşme ve bilgi talebi olmamıştır.İnternet sitenizdeki haber bu yönü ile de gerçeğe aykırıdır.

Sonuç olarak yukarda bahsettiğim yayın ilkelerinin tümü çiğnenmiş olup gerçekdışı haber yayınlanmış olup kişilik haklarım zarara uğratılmıştır. Sunduğum belgelerin dikkate alınarak haberin tekzip edilmesi edilmediği takdirde yasal yolara başvurulacağı hususu ihtar olunur.
KAYNAK: (HABER 7)
YORUMLAR 23
  • mervegül 14 yıl önce Şikayet Et
    Müdür görevinden alındı. İlçe milli eğitim müdürü görevinden alındı.Şimdi mahkeme kapılarını aşındırması artık bir şey ifade etmiyor.Bu kadar olaydan sonra bir öğretmen olarak utanıyorum.ne kadar yazık
    Cevapla
  • begoviç 14 yıl önce Şikayet Et
    haber 7. EDİTÖR’ÜN NOTU: Lütfen bakınız Haber7 yorumları için genel bir ikaz http://www.haber7.com/haber/20080624/Haber-7-yorumlari-icin-genel-ikazlar.php selamlar…
    Cevapla
  • begoviç 14 yıl önce Şikayet Et
    ey gönül aydınlığı yüz akı. Ben milli eğitim camiası içinde hem gönül aydınlığı hemde yüz akı insanlar tanıdım.Bunların hiçbiri insanlara iftira atmadılar.Hele hele internetten insanların kişilik haklarına saldırmadılar.Haksızlık karşıısnda da susmadılar.Varsa bir hukuksuzluk bü ülkenin savcılarının oldğunu, bu ülkenin polis devleti olmadığını bildiler.Hem savcı hem de hakim olmadılar.Onların hem yüzleri hemde kalpleri aydın ve aktı.
    Cevapla
  • mervegül 14 yıl önce Şikayet Et
    bir kez daha yanıldınz. ben beyfendi değilim.ispatlamak zorunda da değilim.ama şunu söyleyeyim.ben milli eğitimin yüz akıyım.çünkü hırsız değilim.maaşımıda alnımın akı ile alıyorum.müdür gibi çalmıyorum.Vekalet ücreti almıyorum.dolu olan bir kadrodan vekalet almak birde maaş alacaksın.ne kadar çirkin
    Cevapla
  • boga can 14 yıl önce Şikayet Et
    hak yerini bulacaktır.... peki mahkemenin verdiği bir karar varmı. niye suçladınız adamı. ayrıca mervegül bey 14 nisan olayınıda bildiğine göre, demek yalan haberi sızdıran sen olduğun teyit ettin ve milli eğitim camianın yüzkarası olduğun bir daha anlaşıldı. yani belliki baya kuyruğuna basılmış...madem müfetiş ve mahkemeye intikal etmiş neden yalan haberi medyaya dağıtınız... ayıp ayıp ayıp...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk