Çiçek'e sorguda amir ve Dündar sorusu

Ergenekon terör örgütü üyesi olmak ve darbeye zemin hazırlamak suçundan tutuklanan Çiçek'e savcıların birbirinden ilginç sorular yönelttikleri öğrenildi. Çiçek'e sorulan sorular içerisinde emiri kimden aldığı ve Dündar da var.

Çiçek'e sorguda amir ve Dündar sorusu
Çiçek'e sorguda amir ve Dündar sorusu
GİRİŞ 13.11.2009 09:06 GÜNCELLEME 13.11.2009 09:06
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bünyamin Demirkıran'ın haberi

Çiçek karara itiraz etti

Demokrasiye Müdahale Eylem Planı’nın altında ıslak imzası bulunan Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek, dün gece yarısı “Ergenekon terör örgütü üyesi olmak” ve “darbeye zemin hazırlamak” suçlarından tutuklanırken, savcıların Çiçek’e yönelttiği ‘bu plan ile ilgili olarak kimlerden talimat aldığı ve planın hayata geçirilmesi aşamasında koordinasyonu kimin sağladığı’, ‘talimatla haber yaptırdığı’ yönündeki sorular dikkat çekti.

ERUYGUR’UN DARBE PLANLARI

Albay Dursun Çiçek’e yöneltilen bir başka soru ise ‘Üsküdar’daki evinde el bombaları ve patlayıcılar yakalandığı için tutuklanan İstanbul’un ünlü eğlence merkezi Reina’nın güvenlik müdürü emekli Deniz Astsubay Ergin Geldikaya ile ilişkisi konusunda oldu. Çiçek’e bu soruların yanısıra ‘Sarıkız’, ‘Ayışığı’, ‘Yakamoz’ ve ‘Eldiven’ darbe planları, internet andıcıyla ortaya çıkan kara propaganda faaliyetleri ile ilgili bağlantılarının da sorulduğu öğrenildi.

İLKER PAŞA YARGI İLE GÖRÜŞTÜ’

“Ergenekon terör örgütü üyesi olmak” suçundan tutuklanan Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya’dan elde edilen “Bilgi Notu Dursun Çiçek” isimli belge de Çiçek’e soruldu. Belgede “Tutuklanacağımı biliyordum. Genelkurmay da biliyordu... Bu işin Karargah’a kadar uzanacağını hiç hesap etmediler. Hakim ve savcı Haziran kararnamesi çok önemli. Yüksek Yargı üyeleriyle... Bizzat İlker Paşa görüştü. Ergenekon savcılarında önemli bir değişiklik olabilir...” deniyor.

RESMEN ERGENEKON SANIĞI OLDU

Albay Çiçek, “Ergenekon terör örgütü üyesi olmak” ve “darbeye zemin hazırlamak” suçlarından tutuklandı. Albay Çiçek, 3. Ergenekon iddianamesinde “hakkında soruşturma süren ‘şüpheli’ listesi”nde yer almıştı. Çiçek’in avukatı Mustafa Çevik, tutuklama kararına itiraz etti. Çevik, Anayasa’nın 145’nci maddesine göre savcı Öz’ün Çiçek’i sorgulama yetkisi olmadığını ve nöbetçi hakim İdris Asan’ın savunmalarını uygun şekilde tutanağa geçirmediğini savundu.

İŞTE O SORULAR

1-) Plan hazırlama emrini kim verdi

• Ergenekon sanığı avukat Serdar Öztürk’ün ofisinde fotokopisi bulunan İrtica ile Mücadele Eylem Planı belgesindeki imzanın size ait olmadığını ifade ettiniz. Ancak Adli Tıp Kurumu tarafından verilen raporda     16 Ekim 2009’da gelen ihbar mektubunun ekindeki ıslak imzanın size ait olduğu belirtildi. Bu planla ilgili olarak kimlerden talimat aldınız ve planın hayata geçirilmesi aşamasında koordinasyonu kim sağladı?

2-) Uğur Dündar’a talimat verdin mi

• İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın “Medya Faaliyetleri” başlığı altında “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öğrencilerine ait ibadet görüntü ve haberlerinin medyada yoğun olarak yer alması sağlanarak Milli Eğitim Bakanı kamuoyu nezdinde yıpratılacaktır” şeklinde ibareler yer alıyor. 23 Ekim’de Uğur Dündar’la Star Ana Haber bülteninde Cuma namazına giden öğrencilerin “Okuldan Cumaya” başlığıyla haber yapıldığı görüldü, Uğur Dündar’la irtibatınız var mı? O haberin hazırlanması ve yayınlanması ile ilgili olarak bir talimatınız oldu mu?

3-) Star’a ulaşırken kim aracı oldu

• Bora Kutluhan ile yaptığınız görüşme ve Kutluhan aracılığı ile Star Ana Haber’de savunma içerikli mektubunuzun yayınlanması konusunda bildikleriniz nelerdir?

4-) Hürriyet’e hangi bayan ile ulaştın

• Savunma amaçlı yazdığınız mektubun Mübeccel... isimli bayan aracılığı ile Hürriyet gazetesinde yayınlanması için herhangi bir girişiminiz oldu mu?...

5-) Reina’nın sanık müdürü ile ilişki

• Üsküdar’da ele geçirilen el bombaları ve patlayıcılar ile ilgili olarak tutuklanan emekli Astsubay Ergin Geldikaya ile irtibatın ne?

6-) Müdürü olduğunuz şubede ne yapılıyor

• İsmi Bilgi Destek Daire Başkanlığı olarak değiştirilen “Psikolojik Harekat Daire Başkanlığı” ve “Bilgi Destek Daire Başkanlığı”nın görevleri ne ve hangi bünyenin altında faaliyet yürütüyor?

7-) Kara propaganda faaliyetleri neler

• Belgenin içeriğinde yer alan dost unsurlar, düşman unsurlar, Medya Faaliyetleri, Planlama ve Genel Faaliyetler ve Kara Propaganda Faaliyetleri hakkında neler biliyorsunuz?

8-) Dışardan herhangi bir yardım oldu mu

• Andıç, Eylem Planı, Bilgi Notu gibi belgeleri neden hazırlandınız, hazırlanma teknikleri ve belgeleri hazırlanmasında askeri makamların dışında yardım aldınız mı?

9-) Karargah’ta belge imhası yapıldı mı

• İrtica ile Mücadele Eylem Planının 12 Haziran’da Taraf gazetesinde yayınlanmasından sonra Bilgi Destek Şube Müdürlüğü’nde belgenin hazırlandığı iddia edilen bilgisayar ve araç gereçlerde temizleme ve imha işlemi yapıldı mı?

10-) ‘Bu Karargah’a uzar’ın anlamı ne

• Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya’dan elde edilen “Bilgi Notu Dursun Çiçek” isimli belgenin içeriğinde “Tutuklanacağımı biliyordum. Genelkurmay da biliyordu... Bu işin Karargah’a kadar uzanacağını hiç hesap etmediler. İlker Başbuğ her şeyin farkında... Hakim ve savcı Haziran kararnamesi çok önemli. Yüksek Yargı üyeleriyle... Bizzat İlker Paşa görüştü. Ergenekon savcılarında önemli bir değişiklik olabilir... İlker Paşa Org. Iğsız’ı 1. Ordu Komutanlığı’na terfi edecek. Iğsız, Ergenekon’da yaşanan gelişmeleri de takip edecek” şeklindeki beyanlar size mi ait?.. Bu iş karargaha kadar uzanır derken hangi işi kastediyorsunuz?

11-) Org. Iğsız ‘sızma’ için emir verdi mi

• 24 Haziran 2009 tarihinde Orgeneral Hasan Iğsız imzası ile özel içeriği bulunan evrakların sızmasını önlemek, sızması durumunda ise Genelkurmay bünyesinde hazır lanmadığı algısı oluşturmak amacıyla “Bilgi Güvenliği Tedbirleri” emri yayınlandı mı?

12-) ‘Cuntacı’ isimleri  tanıyor musun

• 16 Ekim 2009 tarihinde savcılığımıza gelen ihbar mektubunda ‘cunta içinde oldukları’ ya da ‘imha işlemine katıldıkları’ iddia edilen subay ve erleri tanıyor musunuz?

13-) Kara propaganda sitelerini anlatın

• Islak imzalı belgeyi gönderen subaydan gelen ve “İnternet Andıcı” olarak adlandırı-lan doküman ve internet siteleri hakkında neler biliyorsunuz? İhbar mektubundaki diğer iddialar konusunda neler biliyorsunuz?

14-) Darbe planlarından haberiniz var mı

• Ergenekon terör örgütü üst düzey yöneticisi olarak yargılanan Şener Eruygur liderliğinde hazırlanan Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven kod adlı darbe planları hakkında neler biliyorsunuz?

Albay  Çiçek’in, Ergenekon savcılarının  kendisine 3 saat boyunca yöneltikleri bu iddiaların hepsini yalanladığı ve kendisinin suçsuz olduğunu savunduğu belirtiliyor.

15-) Andıcı kime ilettin

• Avukat Mustafa Hüseyin Buzoğlu’ndan elde edilen “ANDIÇ” başlıklı gizli ibareli “Dz. P. Kur. Albay Cari İşl. Md. Dursun ÇİÇEK” imzalı belgeyi üst makamlara ilettiniz mi? Bu tarz başka belgeler hazırladınız mı?

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 6
  • Hasan Ellialtı 14 yıl önce Şikayet Et
    Dursun Çiçek vatansever birisidir.... Ben Dursun Çiçeği ve girişimini doğru buluyorum. Bugüne kadar yapılmış darbeleri doğru bulmuyorum. Fakat bu hükümete ve cemaate birilerinin kesinlikle müdahale etmesi gerekir. Sabıka çok, Türkiye Petrollerini Satma girişimi, Türkiye Madenlerini Satılması, Suriye Sınırının Satış Kararı, Türkiye KIT lerinin haraç mezat satılması, Ekonomik güvenliğin batılıların anlayışına göre dizayn edilip batağa sokulması, Tohum güvenliğinin tehlikeye sokulması, halkın bilerek biyolojik teröre kurban verilmesi vs..
    Cevapla
  • ali aşiretoğlu 14 yıl önce Şikayet Et
    doğanın işi bence. suçluyu aramayın beyler suçlu hepimizin gözü önünde gezen doğan medyanın patronudur gözbebeğimiz olan ordumuza bence en çok zarar veren doğan medyadır nedenmi nedeni şu zora düştüklerinde hemen ordumuza sarılı veriyorlar denize düşen adamın yılana sarılır misali
    Cevapla
  • istanbul 14 yıl önce Şikayet Et
    yorumculara. ya arkadaşlar kimsenin tsk ile alıp veremediği birşey yok. neden olayı saptırıyorsunuz? yolsuzluk yapanlarıi suç işleyenleri yargılamayacak mı savcılar? irticacılar diye ordudan atılan birsürü muvazzaf olduğu dönemlerde neden üşenipte yorum yazmadınız. Bu insanlar melek değil, dolayısıyla suçta işleyebilir. İşin özü bu. Amacın dışına çıkarmayın. Ayrıca klişe cümlelerle yakalananları savunmaya çalışmayın. Çok komik oluyorsunuz çünkü..
    Cevapla
  • turgut çelik 14 yıl önce Şikayet Et
    YAP Bİ KIYAK. Eğer orduyu seviyorsan her şeyi açıklaki ordu içindeki cuntacılar temizlensin bu millette seni hayırla yat etsin.Gelecekte neslin senden utanmasın öğünsün.Biz askerin onuruna düşkününü severiz.
    Cevapla
  • egemen 14 yıl önce Şikayet Et
    Cıracıyla Buzacı. bu ülkede artık TBMM de ülkenin sorunları deil bazı partilerin menfaatlari tartısılıyor.Ülkenin yarısından fazlasının desteklediği ve Doğu Bölgesinde tek hatrı sayılır ve güven kazanmıs parti ise bazı rantçı parlamenterlerce nerdeyse meydan dayagı çekilmek istercesine saldırıya oğrar oldu ama unutmayın ikdidarın arkasında ülkenin yarısı var ..sizin oyunlarınıza artık kanan bi ülke yok muhalefet deil resmen savas elçileri bunlar .insanlıktan nasibini almamıs savcı bence muhalefetle bağlantısını sorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!