'Kavaf gibi düşünen çok muhafazakar var'

Devlet Bakanı Kavaf'ın 'Eşcinsellik hastalıktır' açıklamasına tepkiler dinmiyor. Ağır eleştiri bu kez AKP'nin kadın milletvekili Nursuna Memecan'dan geldi. Memecan eşcinsellerin hedef haline getirildiğini söyledi.

'Kavaf gibi düşünen çok muhafazakar var'
'Kavaf gibi düşünen çok muhafazakar var'
GİRİŞ 14.03.2010 12:00 GÜNCELLEME 14.03.2010 12:00

Devlet Bakanı Kavaf'ın 'Eşcinsellik hastalıktır' açıklamasına tepkiler dinmiyor. Ağır eleştiri bu kez AKP'nin kadın milletvekili Nursuna Memecan'dan geldi: Bu sözler eşcinselleri hedef haline getiren talihsiz sözler. Kavaf tek değil onun gibi düşünen muhafazakarlar çok var

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın eşcinseller için kullandığı 'hastalık' sözüyle başlayan tartışma, partisinden de gelen bir açıklamayla doruğa çıktı. AK Parti İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan, Bakan Kavaf'a sözlerinden dolayı çok sert tepki gösterdi.

Memecan, şunları söyledi:

- BU SÖZLER HEDEF YAPAR:

Eşcinseller zaten ayrımcılığa ve hor görülmeye mahkum durumdalar. Onların da eşit olma hakları var. Sorunları sadece aşağılanma ve ayrımcılık değil. Ayrımcılığı teşvik eden laflar, söylemlerle eşcinselleri hedef haline getiriliyor. Sayın Kavaf'ı da anlıyorum. O'nun gibi muhafazakar yetişen insanlar böyle düşünebilirler. Ama eşcinsellere yönelik şiddeti daha da körükleyecek açıklamalar doğru değil. Bu söylemler başkalarını eşcinsellere yönelik şiddete yöneltir. Ben bu açıklamaları bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Onları iyice toplum dışına iter.

- BİLİM ADAMLARI KAVAF GİBİ SÖYLEMİYOR:

Günümüz şartlarında eşcinseller, ne sebeple olursa olsun eşit görülmeli. Öyle tedavi medavi söylemlerine hiç gerek yok. Eşcinselliğin bir hastalık olmadığı bilimsel olarak da kanıtlandı. Hatta ülkemizdeki psikiyatrist dernekleri de bu yönde açıklamalarda bulunmuşlardı.

- SAYGILI OLMAK ZORUNDAYIZ:

Ben de zaman zaman eşcinsellerle görüşür, bir milletvekili olarak sorunlarını dinlerim. Herkesin kendisine göre tercihleri, bakış açıları var. Saygılı olmak zorundayım. Bana göre tüm insanlar eşit. Ben onlardan ne aşağı ne de üstünüm. Hepimiz insanız.

SELMA HANIM'LA GÖRÜŞECEĞİM:

Selam Kavaf tek değil. Onun gibi düşünen bir sürü insan var. Muhafazakarlar böyle yetişmişler; böyle bilirler. Ama söylemlerde daha dikkatli olmak gerekir. Selma Hanım'la da görüşeceğim. Ondan eşcinsellere yönelik herhangi bir şiddetin önüne geçilmesi yönünde bir açıklama yapmasını isteyeceğim.

Nerede kaldı hoşgörü toplumu

Muhafazar 'insan hakları' örgütü Özgür-Der'den eşcinsellere çok ağır ithamlar geldi. Açıklamada 'Eşcinsellik hoş görülemez. Sapkınlıklarla mücadelede kararlıyız' denildi. Dernek Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay 'İnsan ve fıtratına yönelik ahlaksız bir tuzak kuruyorlar' diyerek Bakan Kavaf'a eşcinsellere yönelik sözleri için destek olunması gerektiğini söyledi. Alpay'a göre, 'eşcinsel cinayetlerini de yine eşcinseller işliyor.'Alpay, Kavaf'a karşı çıkanları, 'AB sürecindeki homoseksüellik lobileri' diye tanımladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması