ODTÜ'de PKK, Apo propagandası

ODTÜ bahar şenlikleri sırasında mumlarla alana Pkk ve Apo kelimelerinin yazılması üzerine öğrenciler tepkilerini medya kuruluşlarına ilettiler.

ODTÜ'de PKK, Apo propagandası
ODTÜ'de PKK, Apo propagandası
GİRİŞ 25.05.2010 17:24 GÜNCELLEME 25.05.2010 17:24
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Geçen hafta ODTÜ’de düzenlenen bahar şenliklerinde yaşanan bir olaya bir grup ODTÜ öğrencisi tepkisini göstererek, medya kuruluşlarına yaşanan olayları anlatan bir mail gönderdi.

İsimsiz epostada şu ifadeler yer alıyor:

ODTÜ Bahar Şenlikleri'nde insanların aklını ve sabrını zorlayan bir olay meydana geldi. Her sene bahar şenliklerinde yapılan "Devrim Yürüyüşü"nün sonunda "Devrim Stadyumu"nda mumlarla "Devrim yazma" etkinliği gerçekleştirilir ODTÜ'de. Ancak bu yıl Devrim'in yanı sıra mumlarla PKK ve APO da yazıldı. Duruma tepki gösteren öğrenciler ise linç edildi. Bu birkaç öğrenciyi ancak özel güvenlikler çıkarabildi. ODTÜ 2009 yılına kadar jandarma bölgesiydi ve bu tip durumlara yerleşke içerisindeki jandarma birliği müdahale ediyordu. Ancak 2009'da birçok üniversite gibi ODTÜ de polis bölgesi haline geldi. Okulun içindeki jandarma karakolunun polise devredilmesi beklenirken, Marksistler bu binayı işgal ettiler. Şu anda okulda güvenliği sadece bir avuç silahsız özel güvenlik sağlıyor. Rektörlük okula polisin girmesine izin vermiyor. 29 Nisan 2010 günü de TKP ve DYG adlı gruplar taşlı-sopalı bir kavga gerçekleştirdiler, polis yerleşkeye ancak olaylar bittikten sonra girdi.

Şu anda öğrencilerin 'can güvenliği' yok ve bu durum öğrenciler de büyük bir tedirginlik yaratıyor. Son zamanlarda PKK'nın üniversiteleri karıştırmaya yönelik hamlesi tüm Türkiye'de konuşulurken, Türkiye'nin en politik üniversitelerinden birisi olan ODTÜ'nün böyle güvenliksiz bırakılması provokasyona davetiye çıkarmak değildir de nedir? Geçmişte okulda jandarma birliği olduğu halde özellikle milli duygulara sahip öğrencilere karşı birçok saldırı gerçekleştirildi. Bunların içinde yurt basma, pusu kurma, adam bıçaklama gibi birçok saldırı var. Jandarma olduğu zaman bunlar yaşanan bir okulda güvenlik yokken neler yaşanabilir? ODTÜ'de yaşanacak büyük bir kavganın yahut bir can kaybının Türkiye'de yaratacağı infialin önüne kim geçebilir? Ancak ne yazık ki gördüğümüz kadarıyla ilgili makamlar bu konuda ilgisizler. 29 Nisan Kavgası ve şenliklerdeki rezaletin üstüne hiçbir önlem alınmış gibi görünmüyor.

Sizden ricamız bu konuya gazetenizde yer vererek ilgili makamların dikkatini çekmeniz. Bu e-posta size vicdani sorumluluk sahibi olduğunuz düşünüldüğü için gönderiliyor. Kastım kesinlikle ideolojik bir kamplaşma için destek aramak değil bilakis zaten bir kıvılcımla ortaya çıkabilecek bir kaosun önüne geçmek için sizden destek bekliyoruz. ODTÜ'de PKK'nın bir provokasyon yapma niyeti olduğu açık. Ekte gönderdiğim fotoğraf da bu durumun kanıtı. Bu eylemin akılla bağdaşan hiçbir tarafı yok çünkü. Dediğim gibi tek beklediğimiz güvenlik güçlerinin bu provokatörleri üniversitelerden uzaklaştırmaları ve öğrencilerin can güvenliklerini sağlamaları.

kullan

YORUMLAR 10
  • hayretman 13 yıl önce Şikayet Et
    bir ODTÜ mezunu olarak. ODTÜ de 25000 kişi var,pkk yı destekleyen sempati duyan 200 öğrenci varsa desteklemeyen 25000-200 kişi var. Bre cahiller,komünistler deyip durmayın,ODTÜ yü sadece komünist zihniyetlilermi kazanıyor. Biz Türkiye sevdalıyız. Mezun arkadaşlarımızda çoğu pkk ya karşı,doğuya gidip vurulan,öldürülen,askere gitmeden önce doğuyu savunan askerden geldikten sonra sövüp sövüp duran(askerde kurşunları yiyince can ne kadar tatlı anladı)arkadaşlarımız pkk ya hep karşı. bunlar sürüyle hareket eden ler.ODTÜ bunlara kalmaz.
    Cevapla
  • Samil Bayram 13 yıl önce Şikayet Et
    ETÖ nün oyununa gelmeyin.. Arkadaşlar, iki kelime konuşamayan, sizin yanınızda cahil kalan Apoyla ne işiniz var.Uyuşturucu taciri ve İsrail için çalışan P.KaKa ile ne işiniz var.Bunlardan Kürt halkına fayda gelmez, fayda olsa idi doğu ve güneydoğu köylerini göçe mecbur bırakmazlardı.Oraların niçin boşaltmak istendiğini bir düşünün, En çok Kürdü katleden yine P.KaKa dır.Size gaz veren 3-5 öğrenci bugün orda yarın başka ilde başka üniversitede.Birilerinin sizi gütmelerine izin vermeyin.
    Cevapla
  • Sadi Sirazi 13 yıl önce Şikayet Et
    ODTÜ, MARKSİSTLER ve PKK. Odtü türkiyenin bilimde öne çıkan üniversitesi komunistlere sağladığı özgürlükte olduğu gibi demekki PKK lılara sağladığı özgürlüktede öne çıkıyor. Yakında odtüde bilim biter meydan PKK ve komunist örgütlere kalır. Polisi kampüse sokmayanlar kulaklarına küpe taksınlar. oynasınlar saçlarına kına yaksınlar.
    Cevapla
  • Yusuf Alioğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    nereye kadar. provokasyona gelmeyelim, sağ duyulu olalım, tahriklere kapılmayalım gözümüzün içine baka baka katillere övgüler diziliyor kimse bişey yapmıyor bu şekilde devam ederse Türk Milletinin sabrı sonsuz değildir böyle biline. pekkaka sempatizanlarına önemle duyurulur
    Cevapla
  • demokrat 13 yıl önce Şikayet Et
    aaa hani eğtim sorunuydu:))). sizin abileriniz sizlere ne öğretmişti, işte pkk cahil insnları topluyor kandırıyor :) e ee hani bu insanlar cahil mi? her zaman diyorum pkklı senden benden eğitimli de olabilir çoğu da öyle. bu iş öyle ekonomik sorun eğitim sorunu ile tanımlanacak bir mesele değil. bu bir toplumun kendini milletleştirme sürecinde kendince ürettiği bir bağımsızlıklık mücadelsi sorunudur. mücadele edilmesi gerekir yoksa bugun akpliler gibi farkında olmadan pkk destekçisi durumuna düşersiniz. pkk akp döneminde güçlenmiştir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık