Birecik'te Sesigüzel ve Yalçıntaş isyanı

Birecik Sanayi ye Ticaret Odası Başkanı Sadettin Bilgin, sanatçı Nuri Sesigüzel ve Prof. Nevzat Yalçıntaş Caddelerinin isimlerini değiştiren Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı'na tepki gösterdi.

Birecik'te Sesigüzel ve Yalçıntaş isyanı
Birecik'te Sesigüzel ve Yalçıntaş isyanı
GİRİŞ 07.06.2012 11:37 GÜNCELLEME 07.06.2012 12:08

Birecik Sanayi ve Ticaret Odası başkanı Sadettin Bilgin, yayınladığı basın bildirisinde "Nuri Sesigüzel, Bireciğimizin yetiştirdiği ve Bireciğin medar-ı iftiharı ve bütün dünyaya Birecik ismini duyuran ve yaşatan ünlü müziği bir ses sanatçısıdır. Bu sanatçının adı daha önceki belediye başkanları tarafından sahil yolundaki cadde konması ve yıllarca devam etmesi, bu cadde de kalması Bireciklilerin bu sanatçıya karşı duyduğu bir vefa borcudur. Belediye tarafından sanatçıya ait isim tabelasının sökülerek atılması ve yerine zengin olan Aydın Mirkelam adının konması açıkası bütün Bireciklileri üzmüştür" dedi.

Başkan Bilgin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "bu Nuri Sesigüzel ve Birecik halkına karşı yapılan bir saygısızlıktır. Para ile kimse sanatçı olamaz, sanatçılık Allah'ın vergisidir. Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, belediyeyi babasından kendisine miras kalmış gibi yönetmektedir. Bir çocuk doğarken ismi konulur ve ömür boyu bu ismi kalır. Yıllar sonra o çocuğun isminin tekrar değiştirilmesi örf ve adetlerimizde yeri olmayan ve yakışmayan ve o çocuğa karşı yapılan büyük bir saygısızlıktır. Bu sanatçınında adına ait tabelanın sökülmeside bunun gibi bir davranıştır. Sanatçıya ait bu isim tabelasının tekrar eski yerine konularak düzeltilmesini bütün Birecik halkı sivil toplum kuruluşları ve oda başkanları tarafından da istenmektedir"

BAŞKAN, CADDEYE VERİLEN NEVZAT YALÇINTAŞ İSMİNİ DE DEĞİŞTİRDİ

Bilgin, stadyum caddesine geçmişte adı verilen Prof. Nevzat Yalçıntaş isminin de değiştirildiğini belirtti.

Eski TRT Genel Müdürü ve eski AK Parti Milletvekili Prof. Nevzat Yalçıntaş'ın Birecik'e çok büyük yatırımları ve hizmetleri olduğunu ifade eden Sadettin Bilgin, Yalçıntaş'ın isminin caddeden kaldırılmasına tepki gösterdi. Bilgin, konunun İçişleri Bakanlığı'na da bir dilekçe ile ulaştırıldığının bilgisini verdi.

Bilgin açıklamasında, "Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ilçemize hayrı dokunan Yalçıntaş'a saygısızlık yaparak cadde tabelasındaki ismin değiştirmiştir. Başkan Pınarbaşı nedense hep ilçemize hayrı dokunan insanları hedef seçmektedir. Başkan birecik belediyesi babasından kendine miras kalmış gibi özel bir işletmeymiş gibi belediyeyi yönetmektedir. İlçe Kaymakamı ve İl Valisi sesini çıkarmamakta yaptığı bütün bu saygısızca davranışlara göz yummaktadır. " ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'
FIFA devrime hazırlanıyor! Süper Lig heyecanı yurt dışına taşınabilir