Kayseri'de 45 derecede sucuklu yumurta

Kayseri’de en yüksek sıcaklık 46 derece olarak ölçülürken vatandaşlar güneşin altında sucuklu yumurta pişirdi.

Kayseri'de 45 derecede sucuklu yumurta
Kayseri'de 45 derecede sucuklu yumurta
GİRİŞ 26.07.2012 14:56 GÜNCELLEME 26.07.2012 14:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan çöl sıcakları Kayseri’de de etkisini büyük ölçüde hissettirdi. İl Sağlık Müdürlüğü vatandaşlara 12.00 ve 15.00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarırken, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri de sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar etkisini hissettireceği uyarısında bulundu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından Kayseri’de bu gün hava sıcaklığı 39 derece olarak ölçülürken hissedilen sıcaklık ise 46 dereceye kadar çıktı.

Hava sıcaklığının bunaltıcı derecede olması sonrasında vatandaşlar da güneşin altında sucuklu yumurta pişirmeye çalıştı. Aşırı sıcakta güneşin altına konulan tepsi içindeki sucuklar yaklaşık 4 dakika sonra kızarmaya başladı. Çevredeki meraklı vatandaşlar da bu denemeyi hayretler içinde izledi.

Sucukların kızarması sonrasında ise yumurtayı kıran vatandaşlar, “Biz toprakta ölçüm yaptık ve 52 derece olarak sıcaklığı ölçtük. Şimdi sucuk pişirmeyi denedik ve bu sıcakta da sucuk da pişti yumurta da pişti” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • turan şahin 11 yıl önce Şikayet Et
    ???.???. öyle meydanın ortasın da sucuklu yumurta pişirip de oruç mu bozuyor ne.......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir