Gebze-Harem minibüsçüleri rest çekti

İstanbul Minibüsçüler Esnafı Odası Başkanı Öztürk 'Biz Gebze-Harem arasında çalışan 376 tane minibüsün diğer hatlara dağıtılmasına kesinlikle karşıyız'' dedi.

Gebze-Harem minibüsçüleri rest çekti
Gebze-Harem minibüsçüleri rest çekti
GİRİŞ 13.08.2012 15:47 GÜNCELLEME 13.08.2012 15:47
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İstanbul Minibüsçüler Esnafı Odası Başkanı Koray Öztürk, 17 Ağustos'ta açılışı yapılacak olan Kadıköy-Kartal metro hattı nedeniyle minibüsçü esnafının mağdur olacağı gerekçesiyle, ''Biz Gebze-Harem arasında çalışan 376 tane minibüsün diğer hatlara dağıtılmasını kesinlikle karşıyız'' dedi.

Öztürk, İstanbul Minibüsçüler Esnafı Odası'nda yaptığı basın toplantısında, test sürüşleri devam eden Kadıköy-Kartal metro hattının açılması ile Gebze-Harem hattında çalışan minibüslerin diğer hatlara dağıtılacağı yönünde söylentiler çıktığını belirtti. Gebze-Harem hattında çalışan minibüslerin plakalarının 1996 yılında 41'den 34'de dönüştürüldüğünü ifade eden Öztürk, ''Bu plakalar İstanbul'daki minibüslere 1986'da, 10553 sayılı Bakanlar kurulu kararı ile verilen plaka ile aynı değil. Gebze-Harem minibüs malikleri plaka dönüştürme aşamasında taahhütname getirdiler. Hak sahiplerine başka hatta dağılmayacaksınız, herhangi bir resmi kurum ve kuruluş böyle bir hak talep etmeyecek. Bu şartla 34 plakayı aldılar'' şeklinde konuştu.

E5'teki trafik sorununun Gebze-Harem arasında çalışan minibüslerin diğer hatlara dağıtılmasıyla çözülemeyeceğini savunan Öztürk, ''Bu böyle olmaz, bu kanuna aykırıdır. Hangi araç 41 plakadan 34'e dönüştürüldüyse onun sahibinin elinde noterden verilen taahhütnamesi var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) nezdinde ne gibi bir çalışma yapılıyor bilemiyoruz. İBB'nin böyle bir talebi yok. Sadece dedikodudan ibaret. Biz Gebze-Harem arasında çalışan 376 tane minibüsün diğer hatlara dağılmasını kesinlikle karşıyız'' diye konuştu.

-Metro ile birlikte 2 hat kalkacak-

 Öztürk, metro faaliyete geçtiğinde Uğur Mumcu Yakacık-Kadıköy hattı ile Ankara Yolu- Kartal hatlarının kaldırılacağını kaydederek, bu araçların hat planlama çalışmalarının  devam ettiğini ve çalışmanın tamamlanmasının ardından 115 minibüsün Kadıköy-Kartal metrosuna entegre bir şekilde işlerine devam edeceklerini söyledi.   

AA

YORUMLAR 13
  • bay_u_geda 11 yıl önce Şikayet Et
    gebze-harem fazla bile kaldı o hatta... gebze-harem minibüslerinden sağ salim inince insanın toprağı öpüp ya rabbi şükür diyesi geliyo.. tren de kalktı bu yıl o hatta mecbur kaldık şöforler ayrı dert yolcular ayrı.. kaldırmaya güçleri yetmeyecekse bile kesinlikle bu hatta iyileştirme yapılmalı özellikle şöforlerde..
    Cevapla
  • alyadese 11 yıl önce Şikayet Et
    tamamını kaldırsınlar... bu minibüsçülerin her gün eğitime tabi tutulması lazım, ama hergün. bunların psikopatlıklarından hepimiz illallah ettik. bütün minibüsleri, şoförleriyle beraber istanbul trafiğinden kaldıracak çarelerin bulunması lazım.
    Cevapla
  • selim aklı 11 yıl önce Şikayet Et
    rahmetli kemal sunalın bir filminden alıntı. reste rest ulan :))) bırakın dağıtmayın binen olmayınca nasılsa kendiliğinden dağılırlar :))
    Cevapla
  • bahadır yıldız 11 yıl önce Şikayet Et
    yazıyı okumadım bile. bu hatta yolculuk yapanlar bilir neler çektiklerini. hayırlı olsun.kazasız belasız günler tenni ederim.diğer minübüsçülerede ikaz olsun.insanlara eşya muamelesi yapmasınlar.bir gün sizin de düzeniniz bozulabilir.
    Cevapla
  • M/Y 11 yıl önce Şikayet Et
    devletin,. göremeyeceği rest yok.. çok feci saçmalamışlar... bunlar daha devletin gücünü anlamışlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak