Türkiye'deki korucu sayısı ve aldıkları maaş

Teröre karşı askerle omuz omuza görev yapan köy korucularının sayısı...

Türkiye'deki korucu sayısı ve aldıkları maaş
Türkiye'deki korucu sayısı ve aldıkları maaş
GİRİŞ 06.09.2012 21:18 GÜNCELLEME 07.09.2012 17:28
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Nisan ayı itibariyle 45 bin 181 köy korucusunun güvenlik kuvvetlerine yardımcı olduğunu belirterek, koruculara Mayıs ayı itibariyle 761 lira aylık, 24 lira operasyon tazminatı, 76 lira da ilave ücret ödendiğini bildirdi.

OPERASYON BAŞI 25 TL

Nisan 2012 itibariyle 45 bin 181 köy korucusunun, güvenlik kuvvetlerine yardımcı olduğunu ifade eden Şahin, geçici köy korucularının özlük haklarıyla ilgili kanunun 2007 yılında yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Şahin, "Geçici köy korucularının tedavi giderleri, bu yılın başında yeşil kart kapsamından genel sağlık sigortası kapsamına alınmıştır. Koruculara 2012 Mayıs ayı itibariyle 761,15 lira aylık, 24,47 lira operasyon tazminatı, ayrıca 76,11 lira ilave ücret ödenmektedir.

EMEKLİ KORUCULARA 344-529 LİRA ARASI ÖDEME YAPILIYOR

2012 Nisan ayı itibariyle yaş ve hizmet yılını tamamlayarak aylık bağlanan geçici köy korucusu sayısı 15 bin 784′tür. Yaş ve hizmet yılını tamamlayarak görevinden ayrılan koruculara görev sürelerine göre 344,17 ile 529,50 lira arasında aylık ödemesi yapılmaktadır" dedi.

YORUMLAR 24
  • mehmet duran 11 yıl önce Şikayet Et
    koruculuk reforme edilmelidir. asker gibi onlarda savaş veriyor şartları iyileştirmeli ve kötüleri ayıklamalıdır ayrıca korucular imha ettikleri her cesed başı 1000 tl pirim verilmelidir
    Cevapla
  • ahmet arı 11 yıl önce Şikayet Et
    saçma sapan tespitler. doğuya hiç gitmemiş adam korucu hakkında yorum yapıyor yada yalan yanlış duyduklarını söylüyor. tek kelime söylüyorum doğuda bugün bu olaylar bu kadar arttıysa korucuları tamamen şuan geri çekmelerinden kaynalanıyor. bırakmıyorlar operasyon yapsınlar. pkk nın ençok korktuğu bugün koruculardır koruculuğu kaldırsınlar görürsünüz ortalık ne hale geliyor. insanlar enayi değil canlarını 600 lira için teslim etsinler millet toprağı vatanı için bi umut köyüne dönüp tekrar hayncılık çiftçilik yapar umuduyla korucu olup temizlemeye çalışıyor pkk yı içerdeki hainleride özellikle karakollar bildiği halde alıyorlar. adam ermeni kökenli akrabası pkk nın içinde karakol bunu biliyor ama yine alıyor alırsan öylesini olacağı odur. ordunun içindede hainler ama genelleme yapılamaz içerdeki çürükler nedeniyle hep bu sorunlar çıkıyor
    Cevapla
  • Yassı Kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    ben olsam.... o 45.000 korucuya yol veririm.tsk yı da kapatırım.sonra da aranan her pkk lı için ödül koyarım.canlı ya da sağ getiren parayı alır.eskiden bir yaban domuzu kuyruğu getirene 3-5 domuz kurşunu verilirmiş.
    Cevapla
  • Ramazan Özdemir 11 yıl önce Şikayet Et
    atıl bir yapılanma. bu yapılanma aktif olarak ve gerektiği kadar verim alınarak işletilemiyor.temenni ederimki başımıza daha büyük bir sıkıntı olarak kalmaz.
    Cevapla
  • yunus doğdu 11 yıl önce Şikayet Et
    kaynağından kurutmadıkça zor... beyler yanılgıya düşmeyelim o bölge dünyanın en dağlık aarazi şartlarının olduğu karışık bir coğrafya hemen dibinde kürtlerin çoğunlukta olduğu peşmerge denen yapılanmaların olduğu bölgedir..askerin,polisin,koruyucunun eldeki bütün mühimmatlara rağmen başetmesi mümkün değildir..tek çözüm kaynağından kurutmaktır o da kandildir..abd bile vietnamda ne hallere düştü sri lankada tamil gerillaları neler yaptı en sonunda masaya oturdular savaş bitti oradada arazi bizdeki gibiydi..konuşurken masa başından kolay..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!