Adnan Menderes talimatını Gülen vermiş

Fethullah Gülen'in, idam edilişinin üzerinden tam 51 yıl geçen eski başbakanlardan Adnan Menderes'le ilgili bir konuda talimat verdiği ortaya çıktı.

Adnan Menderes talimatını Gülen vermiş
Adnan Menderes talimatını Gülen vermiş
GİRİŞ 14.09.2012 09:35 GÜNCELLEME 14.09.2012 09:38
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in idam edilişinin üzerinden 51 yıl geçti. 16 Eylül Pazar günü, merhum Menderes için Sultanahmet Camii'nde saat 11.00'de bir mevlit okunacağı öğrenildi. 50 bin kişinin katılmasının beklendiği mevlidin Fethullah Gülen'in isteğiyle düzenlendiği ortaya çıktı. Gülen'in, "Adnan Menderes'in cenazesinin naklinde ben de oradaydım. O kalabalık beni sukut-u hayale uğrattı. Aydın Bey'in eşinin isteği üzerine rahmetli Menderes'in şanına yakışır bir mevlit organize edelim'' dediği öğrenildi. Mevlitte Aydın Menderes'in yazdığı "Babam ve Ben'' isimli kitap da okurlarla buluşacak.

'İSVİÇRE SAATLERİNE MERAKLIYDI YANINDA, PARA TAŞIMAZDI'

Adnan Menderes'in en küçük oğlu olan ve 23 Aralık 2011'de hayatını kaybeden Aydın Menderes'in kaleminden ve Ufuk Yayınları'ndan çıkan "Babam ve Ben" kitabı ilginç anekdotlar içeriyor. İşte kitaptan dikkat çeken kesitler: "(...) Adnan Menderes zarif, kibar, gayet itinalı, kendine mahsus ve güzel giyinen hatta yakışıklı diyebileceğimiz bir insandı. Güler yüzlüydü. Maskesiz adamdı.

Her gün en az 2-3 saat yürür, gece uykusu 3-4 saati geçmezdi. Fanila giymezdi. Kravat iğnesi veya benzer hiçbir aksesuvar üzerinde taşımazdı. Sade kol düğmeleri takardı. İncenin incesi İsviçre el yapımı saatlere meraklıydı. Yurtdışından alınmış pabuçlar giyerdi ve üstündeki elbisenin rengi ne olursa olsun pabuçlarının rengi hep siyah olmuştur. Ara sıra bir iki nefes sigara tüttürse de sigara taşımaz, tabaka taşımaz, kibrit, çakmak taşımazdı. Hiç para taşıdığını da görmedim.''

İNÖNÜ: BUNLAR ÇILGIN, SÖZ DİNLEMİYORLAR

16 Eylül günü Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu idam edilmişti. Sıra Adnan Menderes'teydi. Menderes'in eşi Berin Hanım kocasını kurtarabilmek için son çare küçük oğlu Aydın'la birlikte İsmet İnönü'nün kapısını çalmıştı: (...) "Annem sözü uzatmadan 'Paşam, Adnan'ı siz de tanırsınız. İdamı çok büyük haksızlık olur' dedi. İsmet Paşa da cevaben 'Elimden gelenleri yaptım. Ancak bunlar çılgın vaziyetteler. Bir türlü söz dinlemiyorlar' yanıtını verdi. Paşanın gözleri nemliydi."

HABERTÜRK

 

YORUMLAR 13
  • kemal gürbüz 11 yıl önce Şikayet Et
    paşanın gözleri nemli. paşanın gözleri nemli olması timsah gözyaşları ile ilişkili olmasından kaynaklanıyordur.darbeyi yaptırmak için elinden geleni yap sonra da sözümü dinlemiyorlar diye ifade kullan.bu darbe chp nin sayesinde yapılmış bir darbe olduğu için vatandaş bunların ne halt yiyeceklerini bildiklerinden dolayı yıllardır iktidar olamıyorlar.chp adından anlaşılacağı üzere halk ibaresi olan ancak halk ile hiçbir bağlantısı bulunmayan bir parti hüviyetindedir.ismet inönü halkı düşünüp bazı iyi işer yaptığını iddia edenler var.onlara sözüm duran saat bile günde iki kere doğruyu gösterir.kırk yılda bir doğru iş yapması onun büyütülmesi gerektiğini göstermez.bir insanı değerlendirirken doğru yanlışları veya sevapları günahları ile değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.inönü bu halkı pek fazla düşündüğüne inanmıyorum.o kadar düşünse gıda maddelerini stalin gibi karne ile verme yolunu seçmezdi.
    Cevapla
  • CELALKARADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    deniz vurgun adlı şahsa.... bizde babandan dedenden duyduğun inönüyü yüceltmek için yapılan bu saçmalıkları yedik tabii...ondanmı almanların yanildiği kesinleşince almanlar adına formaliteden savaşa girdik son dakka...biraz gerçek tarih okuyun deve kuşu gibi başınızı gömsenizde gerçekler acıdır...zamanla sizde alışacaksınız gerçeklere yada inkar çukurunda pisi pisine öleceksiniz
    Cevapla
  • murat sorgu 11 yıl önce Şikayet Et
    hoca efendiyi anlamadan konuşanlar!!. hakaret etmekten vaz geçin, bazı şeyleri anlamadan konuşmayın...deccalmiş, kafirmiş falan... adam olmayı öğrenin önce, sonra da dinlemeyi....
    Cevapla
  • toprak48 11 yıl önce Şikayet Et
    paşanın gözleri nemliymiş.. inandık, bir zalim gitti bir zalim geldi.
    Cevapla
  • bircemal 11 yıl önce Şikayet Et
    5 şau yedinci meselede islam içerisinden çıkan süfyan (deccal) . yedinci mesele rivayette var ki, “süfyan büyük bir âlim olacak, ilimle dalâlete düşer. ve çok âlimler ona tâbi olacaklar.” ve’l-ilmu indallah, bunun bir tevili şudur ki: başka padişahlar gibi ya kuvvet ve kudret veya kabile ve aşiret veya cesaret ve servet gibi vasıta-i saltanat olmadığı halde, zekâvetiyle ve fenniyle ve siyasî ilmiyle o mevkii kazanır ve aklıyla çok âlimlerin akıllarını teshir eder, etrafında fetvacı yapar. ve çok muallimleri kendine taraftar eder ve din derslerinden tecerrüt eden maarifi rehber edip tâmimine şiddetle çalışır, demektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti