Şehitlere lehimli açılmayan tabut!

Afyon'da şehit olan 25 askerden sadece 19'unun kimlikleri DNA ile tespit edilebildi. Şehitlerin beden bütünlüğünün olmaması nedeniyle cenazelerin lehimlenerek kapatılmış tabut içerisinde defnedilmesi düşünülüyor.

Şehitlere lehimli açılmayan tabut!
Şehitlere lehimli açılmayan tabut!
GİRİŞ 14.09.2012 11:05 GÜNCELLEME 14.09.2012 13:54
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu patlamanın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen, şehit cenazelerinin kimliklerinin belirlenmesi çalışması hala sonuçlandırılamadı.

Habertürk gazetesinin haberine göre, naaşların patlama nedeniyle parçalanması ve sonrasında saatler boyunca yangına maruz kalması nedeniyle kimlik tespiti güçlükle yapılıyor. Şu ana kadar sadece 19 şehit askerin DNA ile kimlik tespiti yapılabildi.

Patlama sonrasında deponun 500 metre uzağına kadar sıçrayan parçaların Ankara'ya nakledilmesine önceki güne kadar devam edildiği de ortaya çıktı. Adli Tıp kurumuna ulaşan her yeni parça için de yeni bir çalışma başlatıldı.

Şehitlerin beden bütünlüğünün olmaması nedeniyle, cenazelerin lehimlenerek kapatılmış tabut içerisinde defnedilmesinin düşünüldüğü öğrenildi.

HABERTÜRK

YORUMLAR 9
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    benazir sende bahsetme istersen. allah rahmet eylesin . onlar ailelerini cennette en güzel şekilde karşılarlar inşaallah
    Cevapla
  • Ebu-Yunus 11 yıl önce Şikayet Et
    ki; gurbet ele gitmişler. siz hiç bitmeyen bir hasret, gelmeyecek bir zaman gördünüz mü? onlara kavuşacağınız günü ümitle bekleyin.allah'ın yolundan sapmayın ki; kavuşma günü ebedi hasrete dönüşmesin. insan ebedi hayat için yaradılmış. cesed dediğin nedir ki? toprakta birkaç ayda çürür gider. o patlamada kimse acı çekmemiş ve melekler gül koklatarak haberleri bile olmadan ruhlarını teslim almıştır. ve şimdi onlar, tam da şu anda hesap gününü allah'ın izzeti ikramları içerisinde mesud şekilde beklemektedirler. müsterih olun ey analar; müsterih olun ey babalar; daha iyi yetişsin diye gurbet ele gönderdiğiniz çocuklar, şimdi tüm insanlığınn gıbta ettiği makamda sevinç içinde eğleşmekteler. ağlayıp sızlayarak ruhlarına azab etmeyin ne olur..farzedin ki; gurbet ele gitmişler. siz hiç bitmeyen bir hasret, gelmeyecek bir zaman gördünüz mü? onlara kavuşacağınız günü ümitle bekleyin.allah'ın yolundan sapmayın ki; kavuşma günü ebedi hasrete dönüşmesin.rabbim kalblerinize hiç olmadığı kadar ferahlık ve metanet versin. allah'ın selamı üzerinize olsun..
    Cevapla
  • benazir kandemir muhcu 11 yıl önce Şikayet Et
    ne olur artık haber olmasın!. evlatlarının paramparça olduğunu 3000 derece sıcaklıkta yandığını tekrar tekrar duymak zorunda kalan anneler için böyle haberler yapmayın...evladının elindeki çizikle bile yüreği kanayan anne nasıl dayansın böyle acılara...
    Cevapla
  • nazim manav 11 yıl önce Şikayet Et
    esselamueleykum ve rahmetullah.. allah gani,gani rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Özcan 11 yıl önce Şikayet Et
    allah ima bütünlüğü versin.. imanları var ise şehit oldular. artık o cesede ihtiyaçları yok. bence ağlanacak onlar değil bizimgibi hala hayatta olup ta günah içinde yaşayanlar. allah hepsine rahmet eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!