Siirt'te helikopter düştü: 17 asker şehit

Siirt Pervari'de takviye amacıyla Jandarma Özel Harekat timini taşıyan İl Jandarma Komutanlığı'na ait bir Sikorsky S-70 helikopteri, Herekol Dağı'nda bu sabah belirlenemeyen bir nedenle düştü.

GİRİŞ 10.11.2012 09:24 GÜNCELLEME 10.11.2012 14:08
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Helikopterde bulunan 14'ü Jandarma Özel Harekat mensubu ile birlikte toplam 17 asker şehit oldu. Siirt Valisi Ahmet Aydın, Pervari ilçesinin kırsal kesiminde bulunan birliklere asker sevkiyatı yapan İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı bir helikopterin bu sabah saatlerinde düştüğünü söyledi.

Vali Aydın, Köprüçay Köyü yakınlarında düşen helikopterde bulunan 14 kişilik Jandarma Özel Harekat timi ile 2 pilot ve 1 uçuş teknisyeninden oluşan uçuş ekibinin şehit olduğunu açıkladı. Vali Aydın helikopterin kesin düşüş nedeninin ise araştırıldığını söyledi.

HELİKOPTER SİS NEDENİYLE KAYAYA ÇARPTI

Vali Ahmet Aydın, bölgedeki olumsuz hava koşulları ve sis nedeniyle helikopterin direkt olarak kayaya çarptığını belirterek, şunları söyledi:

''Helikopter direk kayaya çarpmış. O nedenle bütün askerler şehit olmuş. Bir gün önce operasyon başlamıştı Pervari kırsalında. Sabah da arkadaşlarına yardım etmek amacıyla operasyona destek için gidiyorlardı askerler. Facia 07.25 gibi oldu. Sisten kaynaklanan bir facia yaşandı. Helikopterde 3 subay, 4 astsubay, 9 uzman erbaş vardı. Siirt'ten de uzman erbaş var şehit olan. Şehitlere ulaşıldı. Naaşları getiriliyor.''

BÖLGEDE SİS VARDI

Helikopterin uçtuğu bölgede sisin etkili olduğu öğrenildi.

ŞEHİT CENAZELERİNE ULAŞILDI

Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada Siirt'in Pervari ilçesinde düşen helkopterde bulunan şehit askerlerin cenazelerine ulaşıldığını söyledi.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 46
  • okan uzun 11 yıl önce Şikayet Et
    gercekler acidir. bence pkk lilar dusurdu cunku suriyede bir kac tane helikopter dusurdu muhalifler kim yardim ediyor turkiye esad kesinlikle pkk lialra bu silahi vermistir bolgeye bak tam pkk barinagina benziyor askerde operesyone gidiyor ve dusurduler helikopter yara alinca daga carpti sikorsky helikopeterleri intahar etmek icin ya[ilmistir dusmeyen helikopetr zaten o fabrika iflaz eder. amerikan arabalrini amerikan halki bile kullanmiyor japon arabasi kullaniyor cunku dayaniksiz.
    Cevapla
  • kaan 11 yıl önce Şikayet Et
    yalan dünya her sey yalan bir tek gercek....... japonya yüz yıllarca depremle yasadı binlerce binalar yıkıldı ölümler oldu adamlar 9 siddetine dayanıklı binalar yaptı depremle yasamasını depremi yenmesini bildiler ama en son denizde olan bir deprem pesine bir tsunemi 20 bine yakın ölüm ALLAH verdimi verir kul önüne gecemez...
    Cevapla
  • kaan 11 yıl önce Şikayet Et
    ölüm ansızın gelir...sehitler ölmez vatan bölünmez..... 2 sene önce hakkari daglıcada karakola baskın oldugundan17 sehit verdigimizde basında veya sosyal medyada söyle yorumlar vardı neden yardım gecikdi neden hava destegi gelmedi o zamankı genelkurmay yetkilileri havanın sisli olmasından dolayı havadan destek gönderemediklerini acıkladılar simdide bazı yorumcu arkadaslar neden bile bile ölüme gönderildi diye yorum yazmıslar insanoglu böyle kendiyle celisiyor işte göndermezsin neden göndermezsin gönderirsin neden gönderirsin ölüme yollarsın ALLAHtan baska kim biliyorki ölümün ne zaman gelecegini kimse istermi mehmedinin sehit olmasını vatan hainlarından baska....
    Cevapla
  • kaan 11 yıl önce Şikayet Et
    ölümü her canlı tadacak...... nasıl bir toplum nasıl bir millet nasıl birer müslüman oluyoruz ölümü her canlı tadacak kaçıs varmıs sizce kimisi anne karnında kimisi genc kimisi yaslı sonucda gidecegimiz yer belli sehitler üzerinden ölüm üzerinden siyaset yapanlar cıkar saglamak isteyenlerin hiç mi inancı yok orada ne olursa olsun en son teknolojiyi kullan o kardeslerimizin yasamı buraya kadar mıs ALLAH rahmet eylesin mekanları cennet olsun....
    Cevapla
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    kizil ötesi hava resimleri dogruluyor. 10.8 mükrometer frekansinda cekilen hava resimleri o bölgede o saatde cok yogun bulutlama (alcak ve yüksek) oldugunu göstertiyor. hemde saatler öncedende oldugu malum. o halde soruyorum. türkiyede meteoroloji sistemi yokmu?! eger varsada bu pilota o bölgeye alcak ucus yapmasina neden izin verildi?! komandolar daha yüksekten ucan bir ucak ile hedefe götürülüp parasüt ile atlayamazmi?! illa merdivenli halatlari ile topragami indirilir?! hadi parasüt ile atlayamiyorlar diyelim o halde bu durumda o helikopter neden havalandi?! böyle risk alinirmi?! bu neye benziyor?! sisli bir havada ful hizla otobanda kör gözle araba sürmeye benziyor. yani bile bile ölüme gitmek gibi birsey. sormulular tespit edilmeli mutlaka !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı