Öğretmen şok gerekçeyle görevinden alındı!

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olduktan sonra tayini çıkarak görevine başlayan Hataylı sınıf öğretmeni Muammer Vural, 3 aylık öğretmenliğinin ardından diploması iptal edilince şok oldu.

Öğretmen şok gerekçeyle görevinden alındı!
Öğretmen şok gerekçeyle görevinden alındı!
GİRİŞ 12.12.2012 12:20 GÜNCELLEME 12.12.2012 14:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Büyük emeklerle kazandığı Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden 2012 Ocak ayında mezun olan Muammer Vural (27), üniversite tarafından geçici mezuniyet belgesi alarak mezuniyetini tamamladı. 2011 yılı Temmuz ayında girdiği KPSS'den 74 puan alan Vural, mezuniyetinin hemen ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Şubat 2012'deki 17 bin öğretmen atamasında Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bulunan Sağırtaş İlköğretim Okulu'na atandı. Atamasıyla birlikte Viranşehir'e giden ve burada 3 ay öğretmenlik yapan Vural, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kendisine gönderilen yazı ile şok oldu.

Yazıda "Hak etmediği halde mezun olmuştur. Bu nedenle diploması iptal edilmiştir" ibaresi üzerine Bakanlığa giden Vural, sorunun üniversiteden kaynaklandığını öğrendi. Alttan 6 dersi bulunduğu gerekçesiyle mezun olduğu Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından diploması iptal edilen Vural, 7 aydır yanlışın düzeltilmesini bekliyor.

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ile yaptığı görüşmede hatanın kendilerinden kaynaklandığının söylendiğini aktaran Vural, "Bir dersten kaldığım söyleniyordu, sonra bu ders sayısı 6'ya yükseldi. Oysa bu söylenen derslerin tamamından geçtiğimi söyledim. Bana 'Size verdiğimiz geçici mezuniyet belgeni ver, onu yok edelim. Sen bu derslerden tekrar sınava gir. Sonuca göre sana tekrar diploma verelim. Tekrar KPSS'ye gir. Atama bekle' dediler. Böyle bir şey mümkün mü? Benim kazanılmış haklarımı elimden almak istiyorlar. Bu nedenle gerek Uludağ Üniversitesi, gerek Milli Eğitim Bakanlığı'nı mahkemeye verdim. 7 aydır işsizim, yapılan bir hata hayatımı kararttı" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • enver çamur 11 yıl önce Şikayet Et
    yanındayız . böyle bir saçmalık mı olur ya kardeşim inşaALLAH mahkeme haddlerini bildirecektir.
    Cevapla
  • orhan koksal 11 yıl önce Şikayet Et
    bu adalet ne zaman gelecek. bu ünüversitede bu yanlışa sebep olanların tamamının işine son verilmeli. vatandaşla dalgamı geçiyorsunuz? ama bu memlekette herşey mümkün. bu adam bundan bir sonuç alamaz, çektiği sıkıntıda cabası. bu saatten sonra bu okuldan diploma alması zor değil imkansız.
    Cevapla
  • yunus doğdu 11 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılan,. hükümetin çıraklık dönemi bitmemiş ustalığa daha var galiba..
    Cevapla
  • Mehmet Ziya 11 yıl önce Şikayet Et
    işin içinde iş aramayın boşuna. nenem kimlikte oğlundan küçük görünüyor! bunu yapan da memur, öğrenci işlerindeki de memur, ders veren de memur! hepsi aynı işin adam gibi yapamamak gibi bir derdimiz var işte!
    Cevapla
  • fehmi özcan 11 yıl önce Şikayet Et
    bu işin içinde başka iş var!. kimse bu öğretmenin dava açaçğını bile bile boşuna diplomayı iptal edip görevinden almaz bir insanı. işini yanlış yapan memurlar var elbet ama hem milli eğitim hem bir üniversite aynı anda normal koşullar altında başına böyle bir iş almaz. kaldıki kişi dava açmış.eğer bi yanlışlık olsaydı sehven yapılan işlemden dolayı diplomanın tekrar verilmesi diyip bir yazıyla işi düzletirlerdi. durum böyle olmadığına göre bu işte başka bir iş var. mahkemede hepsi nasıl olsa çıkıcaktır. kaldıki öğrencinin sınav kağıtları bile duruyodur okulda. neyse geçmiş olsun. gerçek neyse ortaya çıksın!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da sel: Porto Alegre Havalimanı sular altında kaldı
Ekonomiden güzel haber! Türkiye 20 ülkelik listeden çıkıyor