'Müdür, başörtülüyü dışarı attı' haberine düzeltme

'Kadriye Sevgi Yılmaz. Diyarbakır'da öğretmen. Kıyafet yönetmeliğini protesto için derslere başörtüsüyle girmek istedi. Müdür öğrencilerinin gözleri önünde yaka paça dışarı attı' haberine düzeltme:

'Müdür, başörtülüyü dışarı attı' haberine düzeltme
'Müdür, başörtülüyü dışarı attı' haberine düzeltme
GİRİŞ 06.01.2013 09:47 GÜNCELLEME 15.01.2013 13:01
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

MİLAT GAZETESİ KAYNAKLI HABER ŞÖYLEYDİ:

Sendikaların çağrısı üzerine 1982 model kılık ve kıyafet yönetmeliğini protesto etmek için başlatılan işe serbest kıyafetle gitme eylemleri sürüyor. Diyarbakır'da Evliya Çelebi İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Kadriye Sevgi Yılmaz, derslere başörtüsü ile girmeye çalışınca okul müdürü tarafından öğrencilerinin gözleri önünde yaka paça dışarı atıldı.

CUMHURİYET KADINI DEĞİLSİN

Okula girmek için öğretmen direnince, okul müdürü Zeynel Abidin Demir tutanak tutmak yerine kadın öğretmeni kolundan tutarak dışarı attı. Öğrencilerinin gözü önünde zorla okul dışına çıkartılan öğretmen, "Haklarımız gasp ediliyor" diyerek olaya tepki gösterdi. Müdürün, öğretmeni dışarı atarken, "Sen Cumhuriyet kadını değilsin" dediği de öne sürüldü.

MÜDÜRE SORUŞTURMA İSTEMİ

Memur Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş ise olaya sert tepki gösterdi. Memiş, "Bu 28 Şubat zihniyetidir. Bir müdürün başörtülü bir öğretmene "sen cumhuriyet kadını değilsin" demesi ve o öğretmeni öğrencilerinin gözleri önünde yaka paça dışarı atması kabul edilecek bir davranış değildir. Müdür hakkında soruşturma başlatılmalıdır" dedi.

CEVAP VE DÜZELTME

04.01.2013'te Diyarbakır Evliya Çelebi Ortaokulunda dersebaşörtülü olarak giren öğretmen Kadriye Sevgi Yılmaz'ı, yaptığının mevzuata aykırı olduğu, okul yöneticisi olarak mevcut mevzuata göre derse başörtülü olarak (serbest kıyafetle)giremeyeceği hususlarında uyardım. Öğretmen eyleminde ısrarcı olunca ona Diyarbakır ili Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün vereceği talimata göre hareket edeceğimi ancak işin mevcut şekliyle yetkilerimi aştığını ifade ettim. Kendisini Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürüyle görüşmesi için (tek başına gidemeyeceğini söylediği için okula beraber gidip geldikleri okulumuz öğretmenlerinden Hamit Çiçek'in aracıyla birlikte) gönderdim. Buna dair tutanak da tuttum. Öğretmen Kadriye Sevgi Yılmaz rızasıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gitmek üzere okuldan ayrılmış, ancak çok kısa bir süre sonra şehrin oldukça dışında olan okula, sonrasında Eğitim Bir-Sen Diyarbakır şube yöneticileri olduğunu öğrendiğim birkaç şahıs ve haber ajansıyla beraber geri dönmüştür.Kadriye Sevgi Yılmaz'ı yasak olduğuna dair uyardığım halde bir video çekimi yapılmış sonrasında ülke çapında birçok haber kaynağında yayınlanmıştır.
Olayın geleceği aşamayı önceden kestiremeyen öğretmen, daha sonra yaptığının hata olduğunun farkına varmış ve Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığına 07.01.2013 tarihinde başvurarak 2013/488 tahkikat numaralı dosyada konu ile ilgili yayınların kaldırılmasını talep etmiştir. Aynı ifadede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gitmek için dışarı çıktığını da ikrar etmiştir. Dolaysıyla olayda,öğretmenin sınıftan zorla çıkarılma hadisesi hele hele öğretmenin yaka paça dışarı atılması hadisesi asla vuku bulmamıştır. Bu beyan, habere ve olaya ilginin artırılması için yapılmış hayali ve haksız bir ilaveden ibarettir.

Yanlış bilgilerden hareket edilerek konuyla alakadar olduğunu düşünen ilgili ilgisiz herkes, olayın basında yer alış şekli esas alınarak günlerdir hakkımda karalama kampanyası yürütülmüş, kişilik haklarıma ağır saldırılarda bulunulmuştur. Ayrıca eşi başörtülü biri olarak başörtüsü yasağının müsebbibi ve tarafı olmadığım halde yasağın sebebi ve başörtüsü ve din düşmanı olarak gösterildim. Yapılan iftira ve hakaretlerle onurum ve mesleki itibarım ayaklar altına alınmıştır. Şu husus da çok iyi biliniyor ve bilinmelidir ki, kamuda başörtüsü yasağı benim uygulamaya koyduğum bir yasak olmadığı gibi bu yasağın kaldırılması da benim inisiyatifimde değildir. Özetle günlerdir maruz kaldığım asılsız ithamlar, hakaret ve iftiralara dayalı beyan ve demeçler kişilik haklarımı ağır ihlallere uğratmıştır. Bu durum hukuken suç olduğu gibi ilahi adalet nazarında en ağır hak ihlallerinden sayılan kul hakkına girmektir. Maruz kaldığım haksızlıklara karşı yasal haklarım saklı kalmak kaydıyla hatada ısrar edilmemesi ve daha fazla zarar görmemem için düzeltme ve cevap hakkı mahiyetinde olan bu metnin yayınlanmasını yasal hakkım olarak talep ediyorum.14/01/2013    

Zeynelabidin DEMİR
Diyarbakır Evliya Çelebi Ortaokulu MüdürÜ

KAYNAK: MİLAT GAZETESİ
YORUMLAR 38
  • hacı murat 11 yıl önce Şikayet Et
    cenke şunu sormak istiyorum...... diyelim ki devran döndü.... diyelimki.....okullardaki bütün öğretmenler kapalı ve senin eşin dizistü giyerek geldi. ve okul müdürüde dindar biri ve senin eşinin kolundan tuttu ve okuk dışına attı. bu durumda sen ne düşünürsün acaba. bu durumda sence doğru olurmu? olmaz tabiki. eğer yasalar ve kanunlar bu şekilde görev yapmasına izin vermiyorsa bile müdürün bir bayana önce bayan olduğu için nazikce yaptığının doğru olmadığını söylemesi ve akabinde tutanak tutması gerekir. ama bir bayanı sırf kapalı diye bayan katagorisinden çıkarıp ayıca müdahale edip kaba davranılmaz.
    Cevapla
  • mehmet akif 11 yıl önce Şikayet Et
    chp zihniyetli müdür... söylemleri chp li olduğunu gösteriyor....kaba insanlar...
    Cevapla
  • esrefinal 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH muhafaza. bir şey söylemekten korkuyorum ama bunlar sanki cumhuriyetçi değilde ateist gibi geliyor. sanki bu tipler bende böyle bir izlenim bırakıyor. ama korkuyorum onlara öyle söylemekten. umarım sadece cahilliktir de başka birşey değildir.
    Cevapla
  • Aziz Tekin 11 yıl önce Şikayet Et
    akp bu sorunu biran önce çözmezse. silahlı mucadele arkasından gelir.. milletin sabrıda bir yere kadar.... şirazeyi şaşırmadan akp derhal bu yasağa son vermeli...
    Cevapla
  • ramazan pehlivan 11 yıl önce Şikayet Et
    sen peki cumhuriyetin neyisin.. nede olsa bunu yapan cumhuriyet adamı, yaptıkları normal bu zihniyetli bir insandan (insan demeyede utanıyorum) ne beklersin. umarım cezasını çeker..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kastamonu'da 'hayvan sever'le esnafın 'köpek maması' kavgası
Hain saldırı girişimine MİT engeli! Zerevan ve Koçer öldürüldü