Said Nursi'nin 16 kitabına yasaklama

Rusya'da Kaliningrad Mahkemesi, Said Nursi'nin 16 kitabını 'aşırı' olduğu gerekçesiyle sakıncalı bularak yasaklanmasına karar verdi.

Said Nursi'nin 16 kitabına yasaklama
Said Nursi'nin 16 kitabına yasaklama
GİRİŞ 07.02.2013 11:04 GÜNCELLEME 07.02.2013 17:43
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

RIA Novosti ajansının haberine göre mahkeme kararını adli tıp raporuna dayandırdı. Adli tıp tarafından yapılan 'psikolojik-dilbilimsel' incelemede, Said Nursi'nin 14 Risale-i Nur kitabıyla iki broşürü, 'Dini nefreti teşvik ettiği ve İslam'a inanmayanların dini özgürlüklerine zarar verdiği' gerekçesiyle sakıncalı bulundu. Ajans, söz konusu kitapların Kaliningrad'ta oturan ve radikal bir örgüt taraftarı olduğundan şüphelenilen bir zanlının evinde ele geçirildiğini duyurdu.

Kaliningrad Mahkemesi, Rus Yüksek Mahkemesi'nin 2008 yılında aldığı bir kararla "Nurcu örgütleri" yasaklama kararına dayanarak zanlıyı 'Yasa dışı örgüte üye olmak' suçundan da yargılama kararı aldı. Mahkemenin son kararıyla, Said Nursi'nin kitapları bütün Rusya çapında yasaklı kitaplar listesine girmiş oldu. 

DHA

YORUMLAR 41
  • alperen yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    sözler. risale-i nur'un manen galebe-i tâmmesi ile beraber, mason kısmının dinsizleri ve komünistlerin zındıklar kısmı, habbeyi kubbe yapıp bahanelerle nurların serbestiyetine mani' olmaya çalışıyorlar ki; yine bu defa da manasız, sebebsiz otuzbeş gün mahkememizi te'hir ettiler. hattâ kur'anımızı vermemek için avukatımızla da gürültü etmişler. fakat inayet-i ilahiye onların bütün plânlarını akîm bırakıyor. nurlar kemal-i ihtişamla istanbul ve ankara münevver gençlerinde büyük bir iştiyakla kendi kendine intişar edip şakirdlerine ders veriyor. bu manevî galebesinin bir neticesidir ki, ezan-ı muhammedî'nin okunmasına çalışan başvekil'e yüzer imza ile genç münevverler teşekkür ve tebrik yazıyorlar. emirdağ lahikası-2 ( 17 - 18 )
    Cevapla
  • alperen yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHın izniyle. düzelecek rusyada dualarımızı artıralım kardeşler
    Cevapla
  • alperen yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    bir kez daha yasaklanmıstı ama . geri almak zorunda kaldılar tutukladıklarının cogu rus cıktı şimdide oyle olacaktır
    Cevapla
  • alperen yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    inşaALLAH. dinsiz komitelerin neşriyatlarının vesvese ve şübheleri neticesinde yıkılan imanları risale-i nur eserleri isbatçılıkla imar ediyor. şualar ( 551 )
    Cevapla
  • alperen yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHın nuru söndürülemez . "onlar ALLAH'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. ALLAH ise, -muhakkak- nurunu tamamlamak (tamamen parlatmak) istiyor.. kâfirler hoşlanmasalar da." tarihçe-i hayat ( 660 )
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu