Birecik'ten başörtüsüne 10 bin imza desteği

Memur -Sen'in kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için Türkiye genelinde başlattığı 10 milyon imza kampanyasına Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinden de 10 bin imza desteği sağlandı.

Birecik'ten başörtüsüne 10 bin imza desteği
Birecik'ten başörtüsüne 10 bin imza desteği
GİRİŞ 11.02.2013 16:11 GÜNCELLEME 11.02.2013 16:21

Toplanan imzalar Eğitim Bir- Sen, Diyanet- Sen ve Sağlık- Sen Birecik temsilcileri tarafından ortak basın açılmasıyla kamuoyuna duyuruldu.

Eğitim Bir- Sen Birecik Temsilciliği önünde yapılan basın açıklamasına Eğitim Bir- Sen Birecik Temsilcisi Nahsan Aydın, Diyanet- Sen Birecik Temsilcisi Musa Kurt, Sağlık- Sen Birecik Temsilcisi Halil Arslan ve sendikaya bağlı bulunan üyeler katıldı. Diyanet- Sen Birecik Temsilcisi Musa Kurt yaptığı açıklamada, "Birecik'in değişik semtlerinde memur olsun sivil olsun, vatandaşlarımızın imza atmak için metrelerce kuyruğa girdiğini görünce duygulandım. Umarım yetkililer de bu müthiş teveccühü görüp, yıllardır vatandaşın dini inançlarına set olarak konulan başörtü ayrımcılığını, bu utanç yasağını kaldırırlar. AKP ve muhalefet partileri halkın sesine kulak vermeliler. Yazarlar, eğitimciler, işadamları, siyasiler, öğrenciler, çalışanlar, emekliler, kısacası millet tarafından en yüksek sesle dillendirilen Anayasamızda kılık- kıyafet dayatması artık son bulmalı. Şimdi olmayacaksa ne zaman olacaktır?" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından toplanan 10 bin imza, görevliler tarafından Ankara'ya gönderildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!