AK Parti ve BDP 'memura başörtü'de uzlaştı

AK Parti, anlaşmazlık noktalarının giderek arttığı Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda, kamu personeline başörtüsü serbestliği getireceği savunulan önerisine dönüş yaptı.

AK Parti ve BDP 'memura başörtü'de uzlaştı
AK Parti ve BDP 'memura başörtü'de uzlaştı
GİRİŞ 12.02.2013 06:20 GÜNCELLEME 12.02.2013 09:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin formülü, BDP'nin desteğiyle metne girdi. Anayasa Yazım Komisyonu, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal başkanlığındaki toplantıda "Memurlar ve Diğer Kamu Görevlileri" maddesini görüştü. Tüm partiler; kamu personelinin nitelikleri, meslekte yükselmeleri, görev ve yetkileri, hakları, yükümlülükleri ve özlük haklarının kanunla düzenlenmesi konusunda uzlaştı.

Ak Parti ve BDP, bu kanun hazırlanırken sadece "liyakat" ilkesinin esas alınması konusunda anlaştı. CHP ve MHP ise liyakatin yanı sıra mevcut Anayasa'da olduğu gibi "hizmetin gerekleri" şartının da yazılmasını istedi. Bazı Anayasa hukukçuları "liyakat" ilkesinin kamu personelinin başörtüsüyle çalışmasına olanak sağlayacağını belirtiyor.

Başbakan Erdoğan da bir açıklamasında "kamuda başörtüsünün değil liyakatin esas olması gerektiğini" söylemişti.

Hürriyet'in haberine göre, AK Parti din ve vicdan hürriyetiyle ilgili maddede de "Hiç kimse inancının gereklerini yerine getirmekten ya da getirmemekten dolayı farklı bir muameleye tabi tutulamaz" hükmünü öneriyor.

BDP, AK Parti'nin bu önerisine de sıcak bakıyor. Bu iki formülün, eğitimde ve kamuda başörtüsüne serbestlik sağlayabileceği tartışılıyor.

YORUMLAR 7
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    EH ARTIK . Seçimde gereken oy oranına ulaşamassa ... BDP ile birleşip,koolisyon hükümeti de kurar artık,hayırlı olsun demekten başka çaremiz mi var. tencere yuvarlandı,kapağını buldu.
    Cevapla
  • ZÜLMEDURDEROĞLU 11 yıl önce Şikayet Et
    MHP NEREDE DİYENLERE. Siz hala MHP'nin CHY'e oy vermeyen sağ seçmenin oy verilmesi amacıyla CHP tarafından kurulan bir parti olduğunu anlayamadınız mı?
    Cevapla
  • Mürsel GELDİ 11 yıl önce Şikayet Et
    MHP?. MHP'den de destek bekliyoruz. Emeği geçen samimi destekçilerden Allah razı olsun...
    Cevapla
  • Nahit Pazarbaşı 11 yıl önce Şikayet Et
    Esas CHP nerede..??. Atıp tutmak kolay,çarşaflıya rozet takmakta kolay, hani icraat,,,?? Bak anayasa değişiyor,hani icraat,,?? Bu aziz Millet artık kül yutmaz,chp kafasındaki zihniyeti değiştirmedikçe iktidar yüzü göremez.Sonrada millete çıkıp kızmasın,bidon kafalı deyip.Kafanızı binodana sokmağa gerek yok,komisyonda müspet olarak parmağını kaldır yeter...! DEMİ.....!!
    Cevapla
  • CEMAL YÖRÜK 11 yıl önce Şikayet Et
    MHP . mutlaka destek vermiştir. daha önceden de vermişti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nekbe'nin yaralarını sarabilecekler mi?
Putin ve Xi Pekin’de bir araya geldi: Dikkat çeken zamanlama