Ahmet Hakan cemaatin 10 yanlışını yazdı

Ahmet Hakan, Cemaat'in kaybetmesinin 10 sebebini açıkladı

Ahmet Hakan cemaatin 10 yanlışını yazdı
Ahmet Hakan cemaatin 10 yanlışını yazdı
GİRİŞ 01.04.2014 10:40 GÜNCELLEME 01.04.2014 10:40
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Ahmet Hakan Coşkun, Hürriyet gazetesindeki köşe yazısında 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde cemaatin kaybetmesinin 10 sebebini sıraladı. İşte Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısında "Cemaat'in kaybetmesinin 10 temel nedeni" başlığıyla kaleme alınan bölüm: 

BİR: Dilleri İslami idi ama biraz fazla enteldi... “İslami entel” yani... Ahali ne demek istediklerini bu yüzden anlamadı.

İKİ: Fethullah Gülen'in Pensilvanya'da ikameti sorun oldu. Bu durum Başbakan Erdoğan'ın “dış komplo” iddiasının toplum tarafından satın alınmasına yol açtı.

ÜÇ: CHP ile işbirliği yapmak durumunda kaldılar. Bu hiç tutmayacak bir mayaydı... Olmazdı, olamazdı. Nitekim olmadı da...

DÖRT: Bürokraside etkileri büyük... Yetişmiş adamları var... Ancak oyu etkileyebilecek bir güce sahip değiller. Seçim sonuçları bunu gösterdi.

BEŞ: Güçlü görünmelerinin temel nedeni AK Parti ile yaptıkları koalisyondu. Koalisyon bozulunca çaptan düştüler, etkinliklerini yitirdiler.

ALTI: AK Parti ile koalisyon ortağı oldukları dönemde çok bencil davrandılar. Diğer İslami gruplara alan açmadılar. Bu nedenle hükümetle giriştikleri kavgada İslami grupların kendilerinden uzaklaşmasına yol açtılar.

YEDİ: Ölümüne destek verdikleri siyasi iktidara neden savaş açtıklarını topluma anlatamadılar.

SEKİZ: Yolsuzluk iddialarına daha önce hiç ses etmiyorlardı. Ancak birdenbire yolsuzlukları keşfettiler... Bu da iddialarının inandırıcılığını epey zedeledi.

DOKUZ: Devletin istihbarat örgütünü ve o örgütün başındaki ismi neden hedef seçtiklerini, bir dini grup olarak bunu neden mesele ettiklerini izah edemediler. Bir dini grubun MİT konusuna bu denli hayati önem atfetmesi toplumda yadırgandı.

ON: Bırakın İslami kesimi, laik kesimin bile tam olarak anlayamadığı ve anlamlandıramadığı biçimde İran'ı hedef aldılar, “Acem sorunu” tezini işlediler.

YORUMLAR 75
  • burak sezgin 10 yıl önce Şikayet Et
    seninki kaç tane. seninki kaç tane ?
    Cevapla
  • adnan demir 10 yıl önce Şikayet Et
    DİYORKİ. Diyorki bakın bu hataları yaptınız, kaybettiniz, bir daha ki sefere daha dikkatli olun..yani kısaca ben sizdenim, diyor, anlayacağınız klasik münafık taktikleri...
    Cevapla
  • Fatih KÜÇÜK 10 yıl önce Şikayet Et
    Duran Saat. Duran saat bile günde iki kere doğruyu söylermiş. Ahmet Hakan bir defa söylemiş çok mu?
    Cevapla
  • Saral Saral 10 yıl önce Şikayet Et
    Seçimden önce yazsan adam sanırlardı... . Seçimden sonra yazana ancak acemi yalaka derler... Ayrıca AHC Fethullah'ın yanlış yolda olduğunu yazmıyor... Taktik hatası yaptığını söylüyor...
    Cevapla
  • Kenan Demir 10 yıl önce Şikayet Et
    asıl dert iran. yolsuzlukmuş şuymuş buymuş vs işin bahanesi. bu cemaat denen örgütün asıl derdi irandır. aslında irandan nefret eden yeryüzünde bir tek kavim vardır: yahudiler nefret eder. hernedense! (nedeni belli aslında) bir de bu cemaat denen örgüt nefret eder oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!
Puan farkı açıldı! Galatasaray haftayı kazançlı kapattı