Karikatür dünya medya devine özür diletti

Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch, İngiltere'de sahibi olduğu Sunday Times gazetesinde yayımlanan ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu kızdıran karikatür nedeniyle özür diledi.

Karikatür dünya medya devine özür diletti
Karikatür dünya medya devine özür diletti
GİRİŞ 29.01.2013 00:40 GÜNCELLEME 29.01.2013 01:01
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Gazetenin karikatüristi Gerald Scarfe, Netanyahu'yu Filistinlilerin vücutlarının ve uzuvlarının sıkıştığı tuğla bir duvarı kanla örerken çizmiş, karikatürün altına ise "İsrail seçimleri. Barışı çimentolamak sürecek mi?" diye yazmıştı.

İngiltere'de yaşayan Yahudiler, karikatürle ilgili Basın Şikayetleri Komisyonu'na başvurdu. İngiliz basını, Netanyahu ve Yahudilerin özellikle karikatürün Yahudi soykırımının kurbanlarının anıldığı günlerde basılmasından rahatsız olduklarını bildirdi.

Rupert Murdoch, bunun üzerine sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından, "Gerald Scarfe, Sunday Times gazetesinin düşüncelerini hiçbir zaman yansıtmamıştır. Bu kaba ve hakaret içeren karikatür nedeniyle büyük bir özür borçluyuz" diye yazdı.

Sunday Times gazetesinin editörü Martin Ivans da Yahudi soykırımı kurbanlarının anısını aşağılamanın kendisinin ya da Sunday Times ile bağlantılı olan herhangi bir kişinin düşüneceği ve yapmak istediği son şey olduğunu açıkladı.

Gerald Scarfe, 1967 yılından bu yana Sunday Times gazetesinde siyasi olaylarla ilgili karikatürler çiziyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    özür dilerken. milli gazetenin teknik ve taktigini kullansinlar
    Cevapla
  • ORHAN GÜNAYDIN 11 yıl önce Şikayet Et
    karikatürün tamamı neden yayınlanmıyor. haber ana ekrandan neden kaldırıldı. karikatürün tamamı neden yayınlanmıyor. sizde mi korktunuz .
    Cevapla
  • Murat Diniz 11 yıl önce Şikayet Et
    yahudi soykırımı. ciddi manada araştırılsa yalancı insanlar olan yahudiler tarafından en az 100 kat abartıldığı. amerikan halkının 2. dünya savaşının ikna edilmesi için bire bin katılarak icad edildiğini görürsünüz. siyonsitler propaganda yapmak için kendi dindaşlarından bir bölümünü hitlere öldürtmüş olabilirler fakat bu rakamlar anlatıldığı kadar büyük değildir. holywood filmlerine ve ısmarlama belgesellere kanmayın.
    Cevapla
  • asuman halvaci 11 yıl önce Şikayet Et
    karikatür özür mü diletmiş... . yalanmı ? yalanmı? yalanmı ? o karikatürün ifade ettiği gerçek... hangi çıkar ve menfaatler o gerçeği arka plana attıda özür diletti ... yan çizdirdi ...
    Cevapla
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    ey kabirdeki yahudi kalkta bak.... ey kabirdeki yahudi, kalkta bak, torunlarin filistinliye ne yapar... sana yapilanin 10,20, 100 katini, asar, keser, bombayla carpar... sana yapilan zulümdür sermayesi, senin kanini, acini satar... ve o parayla filistine, dünyaya zulüm yapmak icin can atar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yasak kalktı, vatandaşlar akın etti! 10 yılda 13 kat arttı
Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden DEM Partili gözaltına alındı