Erdoğan Wilson'a haddini bildirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'un sınır ötesi harekatla ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi ve 'bu kararı büyükelçi vermez' dedi.

Erdoğan Wilson'a haddini bildirdi
Erdoğan Wilson'a haddini bildirdi
GİRİŞ 18.07.2006 14:51 GÜNCELLEME 18.07.2006 14:51

Erdoğan, 'Böyle bir şeyin kararını Sayın Büyükelçi veya büyükelçiler veremez. Bu kararı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti yetkili kurulları verir. Kararımızı veririz, uygularız' dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'un sınır ötesi harekatla ilgili açıklamalarına ilişkin, 'Böyle bir şeyin kararını Sayın Büyükelçi veya büyükelçiler veremez. Bu kararı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti yetkili kurulları verir. Kararımızı veririz, uygularız' dedi.


Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Olağan Genel Kurul Toplantısının açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, 'Büyükelçinin yapmış olduğu açıklama, eğer doğruysa, bilemiyorum, çok çok yanlış bir açıklama... Böyle bir şeyin kararını Sayın Büyükelçi veya büyükelçiler veremez. Bu kararı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti yetkili kurulları verir. Kararımızı veririz, uygularız. Ama nedir? İlgili olan ülke varsa, arzu ederiz ki bu ilgili ülkelerle beraber verelim' diye konuştu.


Erdoğan, ABD Başkanı George W. Bush ile konuya ilişkin görüşme yapıp yapmadığına ilişkin bir soruya da 'Yaptık, yapıyoruz' yanıtını verdi.


Sınır ötesi operasyon tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, bu konuyla ilgili gerekli açıklamaların dün, Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek tarafından yapıldığını kaydetti.


Erdoğan, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nda da gerekli görüşmelerin yapıldığını hatırlatarak, 'Ülkemizin içinde teröre yönelik olarak çalışmalarımızı hiçbir zaman bırakmadık, bırakmıyoruz ama bunun stratejisi, taktikleri her zaman değişecektir. Bu kısa süreli bir mücadele değildir, uzun soluklu bir mücadeledir. Uzun soluklu mücadele, kararlı bir şekilde, azimle, gerektiği yerde gerektiği şekilde yapılacaktır. Ülkenin huzurunu tehdit eden hususlara bizim kalkıp da seyirci kalmamız mümkün değil' diye konuştu.


Erdoğan, tek arzularının, herkesin ve her kesimin teröre karşı ortak mücadele vermesi olduğunu dile getirerek, 'Hiçbir anlayış, hiçbir kurum, kuruluş kalkıp da hükümetin, güvenlik birimlerinin teröre karşı seyirci kaldığını veya kalmaya devam ettiğini söyleyemez' dedi.


(aa)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan açıkladı: O musibetten kurtulacağız!
Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik küstah tehdit! AK Parti'den Özgür Özel'e sert tepki!