Hz. Peygambere ağır hakaretler!

Hz. Muhammed'e hakaret eden Danimarka Halk Partisi'nin yayın organında peygambere ağır hakaretler edildiği ortaya çıktı. Bu kez Peygamberin eşi Hz. Aişe'ye dil uzattılar.

Hz. Peygambere ağır hakaretler!
Hz. Peygambere ağır hakaretler!
GİRİŞ 13.10.2006 08:59 GÜNCELLEME 13.10.2006 08:59

Sadi TEKELİOĞLU'nun haberi


Aylar önce karikatür kriziyle bütün İslam ülkelerini karşısına alan, ürünleri boykota maruz kalan Danimarka'da yine alarm çanları çalıyor. Krizin ortasında Halk Partisi'nin gençlik kollarının düzenlediği Hz Muhammed'e hakaret yarışması vardı. Ancak aynı partinin, yayımladığı dergi üzerinden de peygambere hakaret ettiği ortaya çıktı. 'Dansk Folkeblad' adlı dergide 'Hz. Muhammed'in 9 yaşında Ayşe ile evlendiği, bunun sübyancılık olduğu' yazıyor. Bu anlatımın 2004'te bir Alman çizerin yaptığı karikatürle de desteklendiği yazıda 'Hz. Muhammed'in sanıldığı gibi örnek bir insan olmadığı, sara hastası olduğu ve sık sık sinir krizleri geçirdiği' öne sürülüyor.

CUMA BEKLEYİŞİ


Hakaret yarışması ve ardından derginin ortaya çıkmasıyla başlayan tepkiler ve protestolar, Danimarka hükümetini karşı harekete geçmeye yöneltti. Dışişleri Bakanı Per Stig Möller 'ülkesine yönelik tepkilerin boyutunu görmek için bugünkü cuma namazını takip eden saatleri beklemek gerektiğini' söyledi. Krizin ne boyutlara taşınacağının hala belli olmadığını belirterek tüm diplomatik kanalların seferber edildiğini ve krizin geçtiğimiz şubat ayındaki karikatür kriziyle aynı boyuta gelmemesi için gereken her şeyin yapıldığını söyledi.

FUTBOLA SIÇRADI


Endonezya'da bir radyo istasyonu, misilleme olarak 'Danimarka kralının bir domuzla birlikte resmedildiği' yarışma düzenledi. Ancak Danimarka'da tahtta kral değil kraliçe olduğu için yarışma Danimarka basınında alay konusu oldu. Gerginlik stadyuma da sıçradı. Galatasaray'ın UEFA kupasını kazandığı stadyumda fanatik FC Kopenhag taraftarlarının bulunduğu bölümdeki birçok koltukta 'Danimarka İslam'a karşıdır' sloganlarının yazıldığı çıkartmalar yapıştırıldı. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden takım stadyumun sahibi ve kulüp başkanı Flemming Östergaard 'olayın kesinlikle kabul edilemez olduğunu, gerekirse bu grubun gittiği bölümü kapatabileceklerini, fanatik grubu stada almayacaklarını' söyledi.


Türkler Hack'ladı

Son üç gündür Danimarka internet sitelerine korsan saldırılar arttı. Bunun önüne geçebilmek ya da ağır hasarı önlemek için Müslüman ülkelerden Danimarka sitelerine girişler engellenmeye başladı. Dün gece yapılan yoğun bir korsan saldırı sonrasında Danimarka Sağlık Bakanlığı ve oraya link veren birçok internet sitesi çökertildi. Sağlık Bakanlığı sitesini ele geçiren Türk korsan siteye imzasını bıraktı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik