Peçeyi çıkartmayan öğretmen görevinden alındı

İngiltere’de Aishah Azmi adlı 24 yaşındaki İngilizce öğretmeni dersler sırasında peçeyi çıkartmaya yanaşmadığı için görevinden alındı. Azmi ülkede siyasi tartışmalara neden olmuş Başbakan Tony Blair, 'peçe'ye karşı çıkmıştı.

Peçeyi çıkartmayan öğretmen görevinden alındı
Peçeyi çıkartmayan öğretmen görevinden alındı
GİRİŞ 13.10.2006 14:50 GÜNCELLEME 13.10.2006 14:50

İngiltere’de Aishah Azmi adlı 24 yaşındaki Müslüman, İngilizce öğretmeni, ders sırasında peçeyi çıkartmayı reddettiği için görevinden alındı.


West Yorkshire’deki Dewsbury’de bir ilk okulun öğrencileri, ders sırasında Azmi’nin dudaklarını göremedikleri için dersleri zor buldukları şikayetinde bulundular.
Bunun üzerine okul yönetimi, Azmi’ye peçeyi koridorlarda ve öğretmenler odasında kullanabileceğini ancak sınıfta çıkartması gerektiğini bildirdi.


Ancak Azmi, peçenin kültürel kimliğinin bir parçası olduğunu belirterek çıkartmayı reddetti.
Daily Mirror gazetesine göre, Azmi’nin tutumunu değerlendiren bir yerel yetkili, “Saçmalık. Yüzünüzü kapatan bir peçe ile küçük çocuklara nasıl İngilizce öğretirseniz. Çocuklar, şikayet ediyorlardır” diye konuştu.


İngiltere Müslüman Konseyi de, Azmi’nin peçeyi çıkartmama israrının yanlış olduğunu belirtti. Konsey sözcüsü Dr. Rifat Drabu, Müslüman kadınlarının küçük çocukları ile birlikte olduğunda bırak peçe, başörtüsü bile kullanması gerekmediğini söyledi.
Azmi’nin ise, kararı iş mahkemesine itiraz ettiği, mahkemenin de iki hafta içerisinde bir karar vereceği belirtildi.


Öte yandan 7-11 yaşlarında 529 çocuğun eğitim gördüğü okulun öğrencilerin birçoğunun çeşitli etnik gruplara mensup bulunduğu, İngilizce ana dillerinin olmadığı kaydedildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli Muharip Uçak KAAN bir kez daha başardı
Gazze’nin merkezinde İsrail askerine keskin nişancı pususu