ABD papaz okuluna İslam Kürsüsü

Papaz okuluna İslamiyetin yanlış tanınmasını engellemek amacıyla kurulacak İslam Kürsüsü için verilen 2 milyon dolar, 'misyoner okuluna bağış' olarak yorumlandı.

ABD papaz okuluna İslam Kürsüsü
ABD papaz okuluna İslam Kürsüsü
GİRİŞ 14.11.2006 01:24 GÜNCELLEME 14.11.2006 01:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İslamiyet'in imajının Batı nezninde kurtarılması için yapılan hayır girişimi, 'Misyoner okuluna yardım' olarak lanse edildi.


Konuyla ilgili verilen habelerde: 'Misyonerlere Gülen'den Bağış' vurgusunun yapılması dikkat çekti.


ABD'de yayınlanan bir gazetenin haberine dayandırılan bilgilere göre, Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen 'in, ABD'deki misyoner okulu Hartford Seminary'ye "Modern İslam" üzerine araştırma yapması için 2 milyon dolar bağışta bulunduğu ileri sürüldü ve Söz konusu miktar, okul tarihinde Müslüman bir cemaatten alınan en yüksek miktardaki bağış olarak kayıtlara geçti.


ABD'deki Turkish-American Journal'de yer alan bilgilere dayandırılan haberlere göre, söz konusu bağışı Gülen cemaati adına Fatih Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Ali Bayram yaptı. Hartford Seminary Halkla İlişkiler Müdürü David S. Barrett yaptığı açıklamada, Hartford Seminary tarihinde ilk defa Müslüman bir cemaatten bu kadar büyük bir bağış aldıklarını söyledi.


Turkish-American Journal'de yer alan bilgiler, misyoner okulunun aldığı en büyük bağışın 1997'de 6 milyon dolar olduğunu ortaya koyarken Gülen'in bağışını yapan Bayram, "Bu para İslamın yanlış anlaşılmasını önlemek amacı ile Modern İslam Kürsüsü kurulması için verildi" gerekçesini gösterdi. 2 milyon dolarlık bağışın İslami kurallara göre toplanan paralardan elde edildiğine, yani kumar, alkollü içki ve sigara satışından edinilmediğine dikkat çekildi.


Turkish-American Journal'de, söz konusu bağışla kurulacak "Modern İslam Kürsüsü" nün, McDonald Merkezi'nde faaliyet gösteren Hartford Seminary Papaz Okulu'nun İslam ve Hıristiyan-Müslüman İlişkileri Bölümü altında araştırma yapacağı bilgisi yer alırken şu değerlendirmelere de yer verildi: "Seminary Papaz Okulu uzun yıllardan beri Gülen cemaati ile çalışmaktadır. Bu cemaat İslam adına şiddeti reddetmekte ve bu cemaatin çok sayıda öğrencisi ve din adamı buradaki Papaz Okulu'na gelip araştırma yapmaktadır. Gülen'in takipçileri İslamdan taviz vermeksizin modernizmi, diyaloğu, hoşgörüyü ve demokrasiyi savunmaktadırlar."


 


BU HABER, ALİ BAYRAM TARAFINDAN YALANLANDI.

YORUMLAR 1
  • İsimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Terörist selo ve terörist partisi tüm hdpliler Allahınızdan bulun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar